O parte din mine credea că sunt de sex opus

Ajutor pentru creştinii care doresc să fie de sex opus sau vor chiar o operaţie de schimbare de sex

de Grantley Morris

Grantley Morris

Grantley Morris

Aproape de la naştere, Jake a suferit un abuz fizic şi sexual atât de sever, încât mintea lui s-a fragmentat în ceea ce uneori se numeşte „personalităţi multiple”. Aceasta nu este atât de ciudat cum aţi putea crede la prima vedere. Este un mecanism disperat de a face faţă unei situaţii, folosit în primul rând de copiii neobişnuit de inteligenţi şi/sau creativi, cărora li s-a impus o situaţie mintală intolerabilă. Fracturarea poate apoi continua la vârsta adultă, persoana fiind destul de sănătoasă mintal, dar suferind o durere interioară considerabilă, până ce găseşte vindecarea.

Unele dintre „personalităţile” lui Jake (eu, împreună cu mulţi alţii, prefer să le numesc „părţi”) ştiau că sunt masculine, dar câteva erau convinse că sunt feminine. Aceasta parţial fiindcă unele părţi ale lui simţeau că el ar fi fost mai în siguranţă ca fată – ar fi fost mai puţin probabil să fi suferit un abuz atât de sever – dar un alt factor a fost natura specifică a abuzului pe care l-a suferit. Adesea, era numit în mod peiorativ fată, în timp ce era violat. Mai mult, cel puţin o dată, a fost înspăimântător de sigur că tatăl lui era pe cale să-i taie organele genitale, iar cel puţin o parte fragmentată a lui a apărut din chinul de a crede că tăierea avusese de fapt loc şi că era emasculat.

Totuşi, o altă parte, posibil de vârstă mai mică, a scris:

„Eu teamă de tati. Mă urăşte. Mă face să sângerez. Nu vreau să fiu băiat. Eu o fată uneori, pentru că el drăguţ cu Lucy şi nu o răneşte niciodată. El a spus, ea prinţesa lui. Şi Carol îi place, dar eu prea rău… Eu vreau să mă înjunghii acolo. Atunci nimeni nu ne va răni. Eu vreau să-mi tai cocoşelul, atunci lui tati îi va plăcea de noi.”

[Grantley Morris, Part of Me Believed I Was the Opposite Sex. Extras din Help for Christians Who Wish They Were the Opposite Sex Or Even Want a Sex Change Operation. Copyright © 2008 Grantley Morris. Tradus şi publicat cu permisiune. Pentru a cunoaşte alţi alteri ai lui Jake, clic aici. Iar pentru o altă mărturie a lui Jake, clic aici.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *