Întrebare: „Sunt sirenele menționate în Biblie? Există sirene?”
Răspuns: Sirenele sunt creaturi mitice ale mării, având partea de sus a corpului de femeie și coadă de pește. Echivalenții lor masculini se numesc sirene-bărbați. Comportamentul lor oscilează de la seducător la sinistru, în funcție de legendă. Aceste creaturi au făcut parte din cunoștințele tradionale despre mare, de când navighează omul pe oceane. Povestiri despre sirene au apărut din vremea Asiriei antice – zeița asiriană Atargatis s-a transformat în sirenă de rușine, din cauza unei crime pe care a comis-o neintenționat. Imaginile zeului antic filistean Dagon (1 Samuel 5:2) ar putea cu ușurință să treacă drept o conceptualizare modernă a unei sirene bărbat. Sirenele sunt, de asemenea, asociate cu sirenele din mitologia greacă, în mod specific cu Odiseea lui Homer. Folclorul antic al Orientului Îndepărtat zugrăvește sirenele ca soții ale puternicilor dragoni ai mării. În istoria mai recentă, popularul basm Mica sirenă al lui Hans Christian Andersen (1836) a deschis calea pentru zugrăvirea sirenelor în operă, artă, literatură și filme.
Există din abundență relatări scrise despre sirene văzute de navigatori. Chiar Cristofor Columb a documentat că a văzut sirene în timpul explorării Caraibelor. Se crede în mod obișnuit că aceste apariții au fost de fapt întâlniri, interpretate greșit, cu mamifere acvatice precum lamantinii și vacile de mare. Un marinar dornic de dragoste, captiv pe mare de luni de zile, poate că, observând o coadă mare fără aripioare dorsale dispărând sub valuri, a pus lucrurile cap la cap în mintea lui ca să alcătuiască o sirenă.
De-a lungul secolelor, au fost prezentate șarlatanii, pentru a se dovedi existența sirenelor. În particular, P. T. Barnum a expus în muzeul său o „sirenă din Fiji” împăiată. Alte înșelătorii au folosit pastă din hârtie turnată sau părți ale unor diferite animale prinse împreună. În 2004, imediat după tsunamiul din sudul Asiei au apărut pe internet fotografii ale unor „sirene din Fiji” care nu erau mai reale decât exponatul lui Barnum.

Mozaic înfățișând sirenă cu două cozi în Sparta antică
Biblia nu menționează niciodată sirenele, nici măcar relatarea biblică despre creație din Geneza 1-2, dar asta nici nu dovedește existența sirenelor, nici nu dovedește netemeinicia existenței lor. Există multe creaturi în lume care nu sunt menționate în Biblie, iar negațiile universale sunt dificil de dovedit.
În iulie 2012, Serviciul Oceanic Național (NOS) a dat o declarație că „nicio dovadă despre umanoizi acvatici nu a fost găsită vreodată”. Declarația a venit ca răspuns la întrebările publicului care au urmat după un documentar pseudoștiințific despre sirene, care a fost lansat în mai 2012 de Animal Planet. Cum s-a întâmplat cu reacția la emisiunea radio Războiul luminilor a lui Orson Wells în 1938, un mare număr de oameni au confundat acest film de ficțiune cu un documentar real.
O problemă cu ideea existenței sirenelor și bărbaților-sirenă este teologică. Știm că Hristos a murit pentru umanitate: „Dar, când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni” (Tit 3:4). Dacă există cu adevărat umanoizi neumani cu conștiință de sine în lumea aceasta, și ei au fost afectați de blestemul păcatului (Romani 8:22). Dar Fiul lui Dumnezeu nu a devenit bărbat-sirenă, ca să răscumpere o rasă de creaturi marine pe jumătate umane; El a devenit om, ca să răscumpere rasa umană (Evrei 2:14). Ceea ce ar părea să elimine existența bărbaților-sirenă, doar dacă ei nu sunt mai mult pești decât umani.
Fie că sirenele există sau nu, Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru multele Sale creații minunate. Dumnezeu a făcut universul (Geneza 1:1) și totul în el (Fapte 17:24), inclusiv toate creaturile de sub mare (Geneza 1:20-23).
[Are mermaids mentioned in the Bible? Do mermaids exist? Copyright © Got Questions Ministries.]
Eu cred ca sirene exista, Pentru ca inainte de a veni potopul in biblie scrie ca erau tot feluri de monștri și mda cum sa dispară sirenele ?