Spune Biblia ceva despre posibilitatea călătoriei în timp?

Întrebare: „Spune Biblia ceva despre posibilitatea călătoriei în timp?”

calatoria in timp 1Răspuns: Biblia nu se adresează direct ideii de călătorie în timp, cel puțin nu călătoria în timp prezentată în mod obișnuit în science fiction. Scriptura indică faptul că fiecare persoană are un timp desemnat pentru moarte (Evrei 9:27) și că zilele sale sunt cunoscute de Dumnezeu înainte ca ele să aibă loc (Ieremia 1:5; Fapte 17:26). Scriptura vorbește adesea despre evenimente întâmplându-se conform orarului lui Dumnezeu (Geneza 21:1; Matei 24:32; Ioan 7:8; 1 Timotei 2:6), ceea ce este împotriva ideii schimbării istoriei de către oameni prin călătoria în timp.

Totuși, Biblia arată și că Dumnezeu este independent de timp. În timp ce aceasta s-ar putea să nu fie tipul literal de „călătorie în timp”, ar fi corect să spunem că Dumnezeu nu experimentează timpul în același mod limitat în care o fac ființele omenești (2 Timotei 1:9; Geneza 1:1; Psalmul 42:13). Există, de asemenea, situații în Biblie unde oamenilor li se oferă viziuni despre viitor (Apocalipsa 1:9-11; Daniel 7:13-14). Cineva ar putea argumenta că Ioan, de exemplu, în cartea Apocalipsa a avut oportunitatea de a „călători în timp” în viitor, pentru a observa evenimentele din Apocalipsa.

Din punct de vedere scriptural, nu putem spune cu adevărat dacă călătoria în timp este posibilă sau imposibilă. Din punct de vedere teologic, avem motive să credem că orice se întâmplă se află sub controlul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că orice posibilă călătorie în timp a omenirii nu ar schimba planurile Lui sau nu ar interfera cu ele. Deoarece Dumnezeu există independent de timp, călătoria în timp a oamenilor nu ar schimba relația noastră cu Dumnezeu mai mult decât faptul că am învățat să zburăm, să divizăm atomul sau să călătorim în spațiu.

Într-un sens, toți suntem „călători în timp” prin aceea că toți călătorim în timp o oră, un minut, o secundă pe rând. Nimeni nu merge mai repede sau mai încet de atât. Avem o călătorie de-a lungul vieții; nu există o „a doua șansă”. Și acesta este un motiv bun pentru care ar trebui să ne rugăm împreună cu Moise: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă” (Psalmul 90:12).

[Does the Bible say anything about the possibility of time travel? Copyright © Got Questions Ministries.]

Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Doc says:

    Varianta științifică (teoria relativității), este o ciorbă rece. Se vede clar acei “oameni de știință” sint doar materialisti. Nici macar viteza luminii nu este viteza absolută a particulelor in univers.
    Cu toate astea calatoria in timp si spatiu este posibilă atungi cand vorbim de entitatea noastră sufletească. Acum suntem limitati de materie iar cei care vor sa o ia cu ei vor rămâne in același loc si timp.
    Poți trăi si vedea totul prin ochii cuiva din alt timp si spațiu. Nu este ca si cum mergi cu tramvaiul si coborî unde trebuie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *