Este Dumnezeu în spatele fiecărei statui a Mariei care plânge?

de Dan Corner

Urme roșii au fost văzute scurgându-se din ochiul stâng al unei statui a Fecioarei Maria din Biserica Catolică Vietnameză a Martirilor din Sacramento, California, pe 22 noiembrie 2005.

Urme roșii au fost văzute scurgându-se din ochiul stâng al unei statui a Fecioarei Maria din Biserica Catolică Vietnameză a Martirilor din Sacramento, California, pe 22 noiembrie 2005.

Nu este prea neobișnuit să auzim de o statuie a Mariei care plânge. De fapt, în fiecare an există mii de rapoarte despre statui ale Mariei care plâng, multe dintre ele fiind fraude. Unele totuși par să nu aibă o explicație naturală și nu au putut fi explicate. În luna noiembrie a anului 2005 s-a întâmplat din nou – de data aceasta în statul California. La acest eveniment anume, substanța care a ieșit din ochii statuii arăta ca sângele. Unii au ajuns la concluzia că Maria este tristă și deranjată din cauza unui necaz din viitor, precum un cutremur, o inundație sau o maladie. (Bineînțeles, toți știm că acestea sunt foarte obișnuite și nu au nimic de-a face cu ceva ieșit din normal, ca și cum ar fi un anume fel de semn supranatural.)

Efectele statuilor Mariei care plâng

Efectele statuilor Mariei care plâng au ajutat doar la promovarea catolicismului. Observați diferitele activități asociate cu asemenea fenomene:

 • Au fost aprinse lumânări.
 • Au fost văzuți oameni cu rozarii.
 • Au fost cântate imnuri catolice.

Așadar, Duhul Adevărului (Duhul Sfânt) care i-a inspirat pe oamenii sfinți ai lui Dumnezeu să scrie Biblia nu este prezent. Aceasta este evident, fiindcă diferitele activități care au rezultat din această minune sunt toate condamnate și nu au loc în creștinismul Noului Testament. Rozariul în special este contrar poruncii Domnului Isus de a nu ne ruga repetitiv (Matei 6:7-8).

Este posibil ca Diavolul să fie forța supranaturală din spatele unei statui a Mariei care plânge? Absolut. Vă rog să meditați la acest pasaj din Scriptură despre profetul fals:

„Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor. Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.” (Apocalipsa 13:13-15)

Deoarece puterea Diavolului poate face o statuie să vorbească, cu siguranță poate face o statuie a Mariei să plângă. Oameni buni, vă rog nu vă lăsați înșelați: Noul Testament ne îndreaptă atenția la Isus și către poruncile pe care El și apostolii Lui le-au lăsat pentru noi. Devoțiunea față de Domnul Isus Hristos este ceea ce ne învață Biblia. Noul Testament nu include, și nici măcar nu permite, statui ca cele venerate în catolicism. Aceasta nu este nimic mai puțin decât idolatrie și o înșelare subtilă a Diavolului pentru a nu asculta de Dumnezeu, când unii ar putea crede că fac acte religioase care Îi sunt pe plac. A te pleca înaintea unei imagini este interzis în mod clar în cele zece porunci. (Exod 20:5)

Adevărații închinătorii la Dumnezeu I se închină în duh și adevăr (Ioan 4:23-24). Nu putem face aceasta printr-o statuie, chiar dacă ar putea să verse lacrimi și să promoveze diferite pratici nescripturale găsite în catolicism, inclusiv orice formă de devoțiune față de Maria (sau venerare).

Vă rog, renunțați la asemenea practici și întoarceți-vă la Domnul Isus (fără a încerca să ajungeți la El prin Maria), înainte de a fi prea târziu în eternitate. Biblia este clară că toți idolatrii vor fi aruncați în lacul de foc (Apocalipsa 21:8). Nu vă lăsați înșelați de statuile Mariei care plâng. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

[Dan Corner, Is God Behind A Weeping Mary Statue? Copyright © Dan Corner.]

Print Friendly, PDF & Email

One comment

 1. real-altfm says:

  Fiți binecuvântați de Domnul pentru osteneala voastră, să țină Dumnezeu oamenii departe de înșelările satanei! Fiți binecuvântați!

  https://realaltfm.wordpress.com/2015/12/14/sa-deosebim-duhurile-prin-puterea-cui-plang-niste-statui-aceeasi-putere-este-si-in-emisiunea-eben-ezer/

  Despre ce erezii este vorba și cum ele ucid suflete care ar trebui să meargă cu Domnul pe calea mântuirii vedeți aici: http://www.amfostbaptist.wordpress.com

  Fiți binecuvântați, să vă țină Dumnezeu departe de erezii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *