Stigmatele: semn de la Dumnezeu sau înșelăciune?

Sumar: Ce sunt stigmatele? De unde vin ele?

Stigmatele sunt răni pe trup care corespund suferințelor pe care le-a simțit Isus în timpul răstignirii.

Ce sunt stigmatele?

Stigmatele obișnuite includ răni la frunte, care par a fi provocate de o cunună de spini, semne pe mâini și picioare, unde Isus ar fi fost străpuns de piroane, și chiar urme de-a lungul brațelor și spatelui, similare celor pe care le-a purtat El de la biciuire.

Cele mai multe stigmate apar în cercurile romano-catolice. Stigmatizații cred că, purtând stigmatele, suferă cu Maria, onorându-L pe Hristos și ajutând la plătirea pedepsei pentru păcatele altora. Ei cred că Dumnezeu Însuși produce aceste răni, în mod supranatural.

Totuși, stigmatele sunt împotriva adevăratei naturi a lui Dumnezeu. Ispășirea – moartea și învierea lui Hristos pentru a plăti pedeapsa noastră – este fără valoare dacă oamenilor li se cere să sufere rănile lui Hristos din nou. Scriptura ne spune că Hristos a murit o dată pentru totdeauna.

Unele exemple, precum rănile de la mână și picior ale Sfântului Francisc, pot fi explicate ca rezultat al altor probleme medicale. Totuși, unele stigmate nu pot fi explicate cu ușurință de știință. Ele sunt răni înșelătoare, provocate de Satan.

Marie Rose Ferron

Marie Rose Ferron (1902-1936) a fost o romano-catolică născută în Quebec. În cea mai mare parte a scurtei sale vieți, pe care a petrecut-o în Rhode Island, Ferron a avut parte de stigmate îngrozitoare.

Răni însângerate au apărut pe mâinile, picioarele, fruntea și brațele ei, iar Ferron leșina adesea din cauza intensității durerii. Dar, conform unei biografii, era fericită să sufere, crezând că suferea pentru a lua pedeapsa pentru păcatul altor oameni:

„Ea găsea chiar dragoste pentru patimile pe care El le împlinea în trupul ei împuținat. Pe când povestea durerii se desfășura luni și ani, realizarea că era o victimă a devenit mai puternică.

Știa că era torturată în locul altora și a acceptat vocația de a purta în propriul ei trup durerea fizică de care erau ei scutiți. În aceasta, de asemenea, s-a asemănat Stăpânului ei, a cărui dragoste L-a îndemnat să poarte pedeapsa omenirii în locul ei.”[i]

Marie Rose Ferron a murit la vârsta de treizeci și trei de ani, încă acoperită de stigmate dureroase.[ii] Dacă Isus a murit o dată pentru toate păcatele noastre, este necesar ca altcineva să sufere durerea răstignirii? Nu. Satan – nu Dumnezeu – le provoacă suferință stigmatizaților.

Marie Rose Ferron

Marie Rose Ferron

Suferință fără sens

Mulți alții au suferit simptome asemănătoare cu cele ale Mariei Ferron. O tânără siriană cu numele de Myrna Nazzour a suferit de sângerări intense și chinuitoare la mâini, picioare și cap.

Irlandeza Christine Gallagher simte aceeași suferință. Alți stigmatizați moderni îi includ pe Therese Neumann din Germania (1898-1962), Padre Pio din Italia (1887-1968), Catalina Rivers din Bolivia și Julia Kim din Coreea.

Myrna Nazzour, Siria

Myrna Nazzour, Siria

Christine Gallagher, Irlanda

Christine Gallagher, Irlanda

Therese Neumann, Germania

Therese Neumann, Germania

Padre Pio, Italia

Padre Pio, Italia

Catalina Rivers, Bolivia

Catalina Rivers, Bolivia

Julia Kim, Coreea

Julia Kim, Coreea

Stigmatele sunt o declarație că jertfa lui Hristos este incompletă. Lui Satan i-ar plăcea să ne facă să credem că Hristos nu este destul de puternic pentru a oferi salvarea și că trebuie să ne-o câștigăm noi înșine. Dar pur și simplu nu este biblic ca cineva să mai sufere pentru a plăti pentru păcatele lumii.

Nefericitul adevăr este că acești oameni suferă pentru nimic. Durerea lor nu este pe placul lui Dumnezeu și nu inspășește niciun păcat.

Note

[i] Mystics of the Church: Marie Rose Ferron American Mystic-Visionary-Stigmatic

[ii] Jeanne S. Bonin, A Stigmatist: Marie-Rose Ferron (Médiaspaul, 1988): 95, 248

[Stigmata – a sign of God or a deception? Copyright © Amazing Discoveries.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *