Visele, coşmarurile și tulburarea de identitate disociativă

de „Christine”

Personalităţile multiple

Am vise vii şi grafice aproape în fiecare noapte. În trecut erau infernale.

Am învăţat că alterii se exprimă prin coşmaruri, vise şi „coşmaruri în timpul zilei” (un cu totul alt subiect). În timp ce dormi, alterii se simt în siguranţă ca să se mişte şi să simtă. Unul dintre modurile în care simt ei este prin vise. Mi-am făcut partea mea de umblat în somn şi de rearanjare a lucrurilor în somn, dar dacă nu dormi singur, alterii s-ar putea să nu se simtă destul de în siguranţă ca să se mişte fizic, dar tot se vor exprima prin sentimente şi vise.

Uneori visele sunt imagini grafice a ceea ce s-a întâmplat exact în trecutul alterului – destul de posibil, evenimente despre care tu nu ştii nimic, deoarece el te-a protejat de ele, iar acum aţi ajuns amândoi la stadiul în care secretul nu ar mai trebui păstrat faţă de tine. În alte vise, evenimentele concrete prezentate nu s-au întâmplat niciodată în viaţa alterului, dar visele exprimă dileme şi emoţii care prezintă o mare semnificaţie pentru alteri. Elementul cel mai important cu privire la orice fel de vis este că el comunică lucruri care îl chinuiesc profund pe alter, iar încercarea de a le purta singur a devenit prea mare pentru alter şi nu mai este necesară. Alterul are nevoie de suportul tău, şi probabil, de suportul altor părţi ale tale, de asemenea, iar tu ai mult de oferit în ceea ce priveşte o ureche care ascultă, empatia şi înţelepciunea.

Deseori în visele mele sunt într-o situaţie în care nu pot câştiga. Dacă fac un lucru, voi suferi; dacă fac un alt lucru, voi suferi. Este exact cum mă simt cu o anumită rudă. Am observat un adevărat ghimpe în aceste vise, chiar după ce vorbesc cu acea persoană.

Din puţinele cărţi pe care le am despre vise, am văzut că foarte adesea visele reflectă emoţii pe care părem să nu le putem exprima, sau care au nevoie de exprimare continuă.

Visele joacă un rol uriaş în Biblie şi în multe alte culturi. Ginghis Han a început cucerirea întregii lumi bazându-se pe un vis!

Am descoperit că uneori, în vise, alterii mei nu visează, ci se exprimă deliberat prin ele, spunând de poveşti. În alte câteva ocazii, ei intervin în visele reale şi le schimbă finalul, astfel încât el se termină mai degrabă victorios, decât dezastruos.

Când este vorba de a face deosebire între demoni şi alteri, eu găsesc că este destul de simplu. Demonii sunt voci din exterior. Au stat la capătul patului meu şi au făcut să-mi îngheţe sângele în vine. Când îi văd, arată ca o imagine fantomatică, mai curând ca umbrele din povestea/filmul Stăpânul inelelor. Există o puternică prezenţă a morţii şi terorii. De obicei, prezenţa rece ca gheaţa a demonilor nu este legată de un vis. O prezenţă rece ca gheaţa imediat după un vis este adesea doar un răspuns emoţional la vis. Cred că este important să facem deosebire între vocile/prezenţele dinăuntru şi din afară.

Rugăciunea în Duhul sau afirmarea autorităţii tale în Hristos vor alunga demonii, dar Dumnezeu nu îţi va alunga sentimentele. Este treaba ta să te împaci cu sentimentele. Dumnezeu nu ţi Se va impune niciodată, dar tânjeşte să te ajute şi o va face, dacă Îl laşi.

Suport personalizat: Grantley Morris: healing@net-burst.net (numai în engleză)

[Grantley Morris, Dreams, Nightmares & Dissociative Identity Disorder. Copyright © 2011 Grantley Morris. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *