Sexul, demonii și tentaţiile

de Grantley Morris

Cum a găsit un creştin alinare
O armă spirituală pentru învingerea presiunii sexuale
Grantley Morris

Grantley Morris

După ce a citit postările despre autosatisfacere, un bărbat în vârstă de douăzeci de ani mi-a trimis un e-mail, dându-mi permisiunea de a face cunoscută experienţa lui, cu condiţia să nu-i dezvălui numele. Îl voi numi „Tim”. El a scris:

„Activitatea religioasă continuă, doar uneori îmi ţinea mintea departe de sex. A fost o soluţie temporară.

Am crescut într-un cămin creştin unde nu se discuta niciodată despre sex, şi m-am masturbat de când îmi pot aminti. Când aveam unsprezece ani, a început pubertatea, iar ea a adăugat o dimensiune cu totul nouă. Am folosit pornografia uşoară de când aveam poate doisprezece ani, şi filme western murdare până am avut poate cincisprezece ani. Am fost foarte dependent până la șaisprezece ani, când l-am întâlnit pe mentorul meu curent. Într-o noapte, el mi-a spus că Domnul nu vroia să mă mai masturbez. (El s-a exprimat mai elegant.) Nu am luat-o prea în serios, dar din acel moment, de câte ori mă dedam la masturbare, eram lovit de o durere îngrozitoare de rinichi. Durerea dispărea când o mustram în Numele lui Isus, dar adesea se întorcea, şi de obicei era nevoie de numeroase mustrări pentru a o face să stea de o parte. Aceasta era o dovadă destul de convingătoare că Dumnezeu vroia să renunţ la masturbare, dar poate că o lună m-am confruntat cu multă durere, şi am făcut multe mustrări. În cele din urmă I-am spus lui Dumnezeu că nu mă puteam opri din masturbare, dar că o voi face când aveam un vis umed – doar o dată, în ziua de după vis. În acest mod El avea să controleze cât de des. În acest aranjament, durerea nu a venit niciodată, afară numai dacă încercam de două ori în ziua următoare.

Până în ziua de astăzi nu sunt sigur dacă a fost de la Dumnezeu sau nu. Suspectez puternic că duşmanul a fost cel care şi-a dat toate silinţele ca să continui să mă masturbez. (Pur şi simplu retrăgând durerea, mă convinsese că eram în voia lui Dumnezeu.)

Duhul Sfânt a început să Se ocupe de mine cu privire la fantezia pe care încă mi-o permiteam. (Raţionasem că folosirea revistelor de benzi desenate este acceptabilă, deoarece ele nici măcar nu reprezentau femei reale.) La vârsta de optsprezece ani încetasem orice gen de fantezie când o făceam. Era atât de plictisitor, încât am luat în considerare să dau uitării toată treaba. M-am rugat pentru asta şi am simţit că Domnul îmi spune că ştiam ce este corect, şi că masturbarea avea să împiedice ca relaţia mea cu El să înainteze. Deci m-am oprit atunci şi acolo.

Încă aveam vise sexuale şi emisii nocturne. Ocazional mă masturbam, când mă trezeam după un vis sexual şi eram foarte excitat. Cu câtva timp în urmă, am fost călăuzit de Domnul să citesc puţin despre spiritele incubus şi succubus. Acum am făcut destule cercetări despre spiritele sexuale. Una dintre paginile web care a avut cel mai mare impact asupra mea a fost de pe un site ocult. Era un ritual despre cum să invoci incubus sau succcubus, care urmau să apară ca orice iubit sau iubită pe care îi vroiai. Chestia era să te îmbăiezi, să te parfumezi, să aprinzi o lumânare într-o cameră întunecată şi să te masturbezi, în timp ce aveai fantezii că faci sex cu partenerul ales. Am devenit foarte conştient de vina mea. Nu este nimic semnificativ în ceea ce priveşte scăldatul, parfumul sau lumânările. În mod clar, ingredienţii principali erau masturbarea şi fantezia sexuală – chiar lucrurile la care mă dedasem în mod repetat, cu ani în urmă. Aproape tot ce am citit despre invocarea acestor demoni, părea să descrie ce făcusem eu.

M-am pocăit că m-am supus acestor demoni, şi le-am poruncit să plece în Numele lui Isus. Iniţial, când am început să-mi asum autoritatea asupra spiritelor incubus/succubus, am început să am vise sexuale foarte îngrozitoare. Erau mult mai multe detalii decât experimentasem vreodată într-un vis. În timpul acelor vise, eram asaltat de o poftă care cu greu putea fi controlabilă, şi de furie (în principal, frustrare din cauza poftei). Erau tot felul de personaje în vise. Personajele îşi schimbau adesea forma şi întotdeauna încercau să facă din vise, canale sexuale. Emisiile nocturne însoţeau întotdeauna visele. A fost nevoie de mustrare serioasă şi de citarea Scripturii, şi a fost cam o săptămână de luptă cu adevărat intensă, dar dependenţa a fost ruptă, iar visele sunt duse, împreună cu emisiile nocturne.

De aproape o lună şi jumătate nu mai am vise sexuale. În acest timp am avut două emisii nocturne, amândouă fiind precedate de fantezii sexuale, pe care mi-am îngăduit să le am în timpul zilei. Acestea au fost clipele când mi-am luat ochii de la Isus şi am lăsat compromisul să se furişeze.

Presupun că am ceea ce Peter Wagner numeşte o «demonologie puternică», fiindcă a funcţionat atât de bine pentru mine. Am descoperit că mustrând un demon, aproape orice fel de rău poate fi ori oprit în proces, ori prevenit să se întâmple vreodată. Încerc din greu să mă gândesc chiar şi la o situaţie în care orice fel de gând rău nu a plecat imediat, (chiar dacă numai temporar) când m-am adresat lui în Numele lui Isus şi i-am poruncit să plece. Cunosc oameni care au o „demonologie mai uşoară”, şi cu siguranţă le respect poziţia, dar îi văd luptându-se cu problemele mult mai mult înainte de a fi liberi.”

Observaţii de Grantley Morris

Trebuie să fii amăgit, ca să te amesteci cu spiritele. Întotdeauna în căutare de noi victime ca pradă, aceşti paraziţi murdari îşi găsesc plăcerea în a păcăli oamenii să creadă că oferă ceva, când este doar un miraj cu care speră să ne înşele să-i lăsăm să ne stăpânească, iar apoi să ne chinuiască. Folosind ca momeală promisiuni false, ei caută să-şi bage în noi tentaculele lipicioase şi să ne înrobească. Ocultiştii nu înţeleg. Îşi irosesc vieţile, târându-se în întuneric.

Spiritele ne pot controla cu uşurinţă, fiindcă sunt puternice, prefăcute şi rele, dar ele se fac mici, de teama lui Isus. Înaintea Celui care a învins păcatul şi moartea, spiritele necurate sunt creaturi patetice, care se târăsc. Deci niciun creştin nu este nevoie să fie manipulat de aceste fiinţe josnice. Tim s-a eliberat doar folosind autoritatea pe care Isus i-a dat-o celui mai slab creştin. În Isus este mai mult decât îndrăzneşti să speri. Numai El oferă încântare eternă şi împlinirea care nu devine niciodată amară.

Visele umede pot fi perfect naturale. Totuşi, Tim a concluzionat în cele din urmă că deşi influenţa demonică nu era evidentă, în cazul lui, ea ar fi putut să treacă dincolo de natural. Mai degrabă decât să o tolereze şi să încerce să nu lase să-i afecteze viaţa conştientă, el a considerat că merita să încerce o tactică diferită. A ales să renunţe la sexul de unul singur din trecut, a recunoscut că acesta ar fi putut să-l deschidă faţă de interferenţa demonică, şi şi-a exercitat autoritatea asupra activităţii demonice, pe care le-a acordat-o Isus tuturor credincioşilor. Rezultatul a fost o schimbare dramatică în activitatea sexuală la care era expus, în timpul în care noi toţi suntem cel mai vulnerabili – când dormim.

Mă îndoiesc că această abordare singură va fi răspunsul complet pentru toată lumea, dar ea este demnă de o luare în considerare serioasă, în rugăciune. Aproape sigur, tot va trebui să fim vigilenţi şi să exercităm un autocontrol considerabil, dar mă gândesc că pentru unii oameni, această abordare ar putea să diminueze intensitatea şi frecvenţa atacului.

[Grantley Morris, How One Christian Found Relief. A Spiritual Weapon in Defeating Sexual Pressure. Sex, Demons & Temptation. Copyright © 2002 Grantley Morris. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *