Schizofrenia

de Stacie Spielman

Schizofrenia afectează mai mult de două milioane de americani, şi douăzeci şi patru de milioane de oameni în toată lumea. Boala pare să afecteze bărbaţii şi femeile în proporţii egale, în toate grupurile etnice şi în toate culturile.

În prezent profesioniştii în medicină nu cunosc ce cauzează schizofrenia, sau de ce boala îi afectează pe unii oameni şi nu pe alţii. Oamenii de ştiinţă cred că ea este cauzată de factori genetici şi de mediu. Cercetătorii din medicină suspectează că un dezechilibru chimic ar putea juca un rol. Toţi par să fie de acord că nu există vindecare. Nimeni nu pare să suspecteze implicarea spiritelor demonice.

Până acum am lucrat cu şapte victime ale schizofreniei, toate având voci care vorbeau în capul lor. Unele voci erau audibile, unele telepatice, unele distante, iar unele vorbeau în cor. Unele pretindeau a fi vocile unor oameni pe care victimele îi cunoscuseră. Cele două lucruri pe care toate vocile le aveau în comun erau că vorbeau fără oprire, şi că toate erau demonice.

Un bărbat cu care am lucrat prin Skype, credea că fusese cumva „acordat” la conversaţii telepatice între mediumii pe care îi cunoscuse în trecut. Zile întregi a ascultat discuţiile lor. Dar în cele din urmă conştiinţa lui a învins. Ştia că nu ar trebui să tragă cu urechea, dar nu ştia cum să oprească sunetul vocilor lor.

În sfârşit a făcut o încercare să se alăture conversaţiei lor. Vocile au părut surprinse, dar i-au urat bun venit în grup. Ceea ce a fost frumos un timp, până ce Tom a vrut să renunţe. În acel moment, vocile şi-au pierdut tonul prietenos şi au devenit abuzive verbal.

Incapabil să facă vocile să tacă, Tom s-a încredinţat unei instituţii mintale. Acolo a fost diagnosticat cu schizofrenie şi a fost pus într-un salon cu alţi pacienţi schizofrenici. Apoi, într-o zi, era în camera de recreere, când a văzut un bărbat într-un scaun cu rotile vorbind cu cineva care nu era acolo. Bărbatul în scaunul cu rotile fuma ţigară după igară, şi arunca mucurile de ţigări pe podea.

Când Tom s-a apropiat de bărbat şi s-a aplecat să ridice mucurile de ţigări, o voce telepatică a strigat: „Pleacă de lângă el!”

Uimit, Tom s-a oprit şi a bătut în retragere. În acel moment a realizat că era exact ca acel bărbat. Dar nu avea o problemă medicală. Avea spirite care îi vorbeau! Atunci m-a contactat pe mine.

Am lucrat cu Tom zilnic, câteva săptămâni, prin Skype. Când mă adresam spiritelor şi le scoteam, se manifestau arzând pielea lui Tom, strângându-i capul sau încheietura mâinii, sau făcându-l să simtă că un cordon dureros îi strângea fruntea sau glezna. Dat fiind că erau implicate atâtea grupuri de spirite, în cele din urmă am făcut o înregistrare a unei „rugăciuni de scoatere” pe care să o folosească Tom, ca să o pună ca fundal sonor acasă sau când conducea maşina. Înregistrarea a funcţionat. Singura problemă era că în ţara lui Tom ora era cu şapte ore mai devreme decât în ţara mea, şi de fiecare dată când dădea drumul la înregistrare, spiritele care plecau se manifestau faţă de mine! A trebuit să-l contactez pe Tom şi să-i spun să facă o înregistrare cu vocea lui, şi să o distrugă pe cea pe care i-o trimisesem.

Pe înregistrare Tom „a scos” cu adevărat spirite de orice fel de hărţuire pe care o experimenta – nu doar vocile, ci şi alte tipuri de hărţuire. A trebuit să folosească înregistrarea zilnic, timp de câteva săptămâni. Dar în cele din urmă a fost liber de voci, şi efectiv liber şi de alte hărţuiri.

Într-un alt caz, vocile schizofreniei au luat forma vocilor unor oameni din zilele când bărbatul fusese la liceu.

Pe lângă voci (cunoscute de profesioniştii în psihiatrie sau medicină ca halucinaţii auditive), există şi alte simptome ale schizofreniei, care am descoperit că au o implicare demonică. Dintre cele şapte victime ale schizofreniei cu care am lucrat, toate au experimentat trei sferturi sau mai multe din următoarele simptome, şi toate simptomele erau legate de hărţuirea demonică: iluzii, gânduri iluzorii, gânduri dezorganizate, halucinaţii, perioade de vorbire neînţeleasă şi un efect deconcertant al emoţiilor.

Încă o dată, nu spun că orice schizofrenie este un rezultat al hărţuirii demonice. Dar în cazul celor şapte victime ale schizofreniei pe care le-am întâlnit, toate simptomele erau legate de hărţuire.

[Stacie Spielman, Schizophrenia. Copyright © Stacie Spielman. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.staciespielman.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *