Hibrizii om-leu: Ce se întâmplă în lume?

de Dante Fortson

Ca şi cum rasa umană nu ar avea destule probleme de care să se ocupe fără să se adauge hibrizii leu-om la listă. Aşa este, voi vorbi din nou despre hibrizii leu-om… iar ei au fost reperaţi în toată lumea, şi nici măcar nu aceasta este partea care îngrijorează. Voi reveni la partea care îngrijorează în câteva minute.

Ceea ce este cu adevărat surprinzător este că rapoarte ca acestea devin tot mai obişnuite. Verifică această listă foarte scurtă ale poveştilor despre amestecarea ADN-ului uman şi animal.

• 2003: China creează un hibrid om-iepure

• 2007: Acum oamenii de ştiinţă creează o oaie care este 15% umană

• 2009: Actul de Interzicere a Hibrizilor Om-Animal

Iar acum partea care îngrijorează

Este o nebunie cât de departe a ajuns tehnologia umană în ultimele câteva decenii. Partea care îngrijorează cu adevărat este că hibrizi ca cei menţionaţi mai sus se găsesc doar în două părţi în istorie:

• Trecutul foarte îndepărtat

• Timpul nostru prezent.

Zeiţa egipteană Sekhmet

Zeiţa egipteană Sekhmet

O, şi acele reperări ale hibrizilor despre care spuneam mai devreme, nu sunt rapoarte recente. Sunt vechi de mii de ani. Mai crezi că poţi să spui diferenţa dintre „mitologie” şi ştiinţa modernă? A existat un motiv foarte bun pentru care am creat iluzia unui raport modern. Din cauza modului în care prea mulţi oameni ignoră automat orice relatări istorice „ciudate”, şi nu le iau în seamă pe motiv că sunt „mitologie”, de îndată ce aud de unde au venit poveştile.

Totuşi, când am spus aceeaşi poveste şi am susţinut-o cu câteva articole de ştiinţă şi cu un raport de ştiri de la o sursă reputată, nu a sunat deloc ca „mitologie”. Dacă este prima dată când întâlneşti acest subiect, te voi face să prinzi ideea foarte repede.

„Ce a fost va mai fi, şi ce s-a făcut se va mai face; nu este nimic nou sub soare.” – Eclesiastul 1:9

Zeul indian Narasimha, un avatar al lui Vishnu

Zeul indian Narasimha, un avatar al lui Vishnu

Istoria este plină de creaturi ciudate pe care omul modern încearcă să le explice convenabil, ca să nu trebuiască să recunoască nimic supranatural. Cei mai răi infractori sunt probabil creştinii din biserica principală. Un mit pe care îl găsim pretutindeni în lume, chiar şi în timpurile moderne, este strania obsesie pentru oamenii leu.

„Benaia, fiul lui Iehoiada, fiul unui om din Cabţeel, om viteaz şi vestit prin faptele lui mari. El a ucis pe cei doi fii ai lui Ariel din Moab [doi bărbaţi ca leul, versiunea engleză, n.tr.],. S-a coborât în mijlocul unei gropi pentru apă unde a ucis un leu, într-o zi când căzuse zăpadă.” – 2 Samuel 23:30

Adaug versetul de mai sus doar ca o scurtă referinţă pentru cei care nu cred că alte culturi au experimentat de fapt istoria din afara Bibliei. Poţi citi analiza aprofundată a oamenilor ca leii din Moab, într-un articol anterior pe care l-am scris, Hibrizii om – leu: Nu poţi face faţă adevărului.

Oamenii-leu în Nubia
Oamenii-leu în Nubia

Oamenii-leu în Nubia

Apedemak era venerat în Nubia, dar nu se cunosc multe despre el. Există totuşi câteva moduri în care era zugrăvit.

• Un singur cap ca de leu

• Trei capete de leu şi patru braţe.

Dacă fiinţele cu mai multe capete sună neplauzibil pentru tine, atunci ia în considerare următorul verset din Biblie, care descrie creaturi cu patru feţe.

„Fiecare avea patru feţe; faţa celui dintâi era o faţă de heruvim; faţa celui de-al doilea, o faţă de om; a celui de-al treilea, o faţă de leu; şi a celui de-al patrulea, o faţă de vultur.” – Ezechiel 10:14

Observă că una dintre cele patru feţe este de leu.

Oamenii-leu în Egipt
Oamenii-leu în Egipt

Oamenii-leu în Egipt

Egiptul este probabil cel mai bine cunoscut pentru dumnezeii lui cu cap de animal şi pentru alte poveşti ciudate. Un asemenea dumnezeu era Maahes. Conform Wikipedia, el era asociat cu războiul, vremea, cuţitele, lotuşii şi devorarea captivilor săi. Maahes, Bast şi toţi ceilalţi aveau un cult cunoscut pe atunci ca Leontopolis (Oraşul Leilor), cunoscut astăzi ca Tell al Muqdam.

Prima referinţă înregistrată la Maahes este între secolele XVI-XI î.Hr, în Egipt. El avea câteva titluri care sunt de asemenea destul de interesante:

• Domnul Măcelului

• Mânuitorul Cuţitului

• Domnul Stacojiu.

Sfinx egipteanCred că este important să arăt că Maahes este descris ca fiul unui zeu (Ra) şi al unei zeiţe (Bast sau Sehkmet). Eu personal leg zeii de îngerii căzuţi, dar de unde vin zeiţele? Zaharia 5:9 poate să arunce lumină asupra posibilităţii că există într-adevăr îngeri feminini.

„Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer.” – Zaharia 5:9

Din nou, versetul nu spune în mod irevocabil „îngeri”, dar nu avem alte exemple în Biblie de alte fiinţe, în afara îngerilor şi păsărilor, care au aripi. Vom reveni la aceasta într-o zi.

Oamenii-leu în India
Oamenii-leu în India

Oamenii-leu în India

Narasimha era venerat în India şi se crede că el este un avatar al Shri Vishnu. Nu te lăsa derutat de film sau de jargonul online când este vorba de avataruri. Cuvântul este de origine indiană (India) şi se referă la manifestarea sau apariţia unui zeu.

Oamenii leu în Germania

Se crede că cea mai veche sculptură cunoscută a exista, este veche de aproximativ 32000 ani. Este Lowenmensch (Omul Leu), dar nu există un consens dacă este de sex

Sculptură în fildeş de mamut, cea mai veche reprezentare a unui om leu, Muzeul Ulm, Germania

Sculptură în fildeş de mamut, cea mai veche reprezentare a unui om leu, Muzeul Ulm, Germania

masculin sau feminin. A fost sculptată într-un colţ de mamut, folosind un cuţit de piatră. A fost Lowenmensch rezultatul unei imaginaţii prea active, sau rezultatul unei întâlnirii în viaţa reală cu un om leu? S-ar putea să nu ştim niciodată.

Legăturile care leagă

Aceste legende acoperă părţi din Africa, Europa şi Asia. Ele vin de la egipteni, nubieni, indieni, evrei şi ruşi, dar cum, sau de ce au ei toţi poveşti similare? Există o probă stranie, dar intrigatoare, care le leagă pe toate împreună.

Zeița egipteană Isis

Zeița egipteană Isis

• Evrei – Ariel (numele înseamnă „Leul lui Dumnezeu” sau „Leul Dumnezeilor”)

• Egipteni – Maahes (născut dintr-un zeu şi o zeiţă)

• Nubia – Apedemak (considerat a fi un zeu)

• India – Narasimha (crezut a fi manifestarea unui zeu)

• Germania – Cei mai mulţi oameni de ştiinţă cred că reprezenta o zeitate.

Toţi aceşti oameni-lei sau dumnezei-leu sunt asociaţi cu zeii din mitologie, despre care eu cred că sunt îngeri căzuţi. Aceasta este ori cea mai mare coincidenţă care a existat vreodată, ori este o conspiraţie organizată, pentru a face fiecare cultură de pe pământ să vorbească despre exact aceleaşi fiinţe.

Menţiuni onorabile
were-jaguar, cultura olmecă

were-jaguar, cultura olmecă

• Were-jaguar: La fel ca un vârcolac, cu excepţia faptului că persoana se transformă într-un jaguar (Olmecii – America de Sud).

• Sekhmet – Zeiţa cu cap de leoaică, cea mai fioroasă vânătoare din Egipt (Egipt – Africa).

• Sfinxul – Cu cap de femeie şi corp de leu, probabil cel mai bine cunoscut ca punându-le ghicitori eroilor, în expediţiile lor.

[Minister Dante Fortson, Lion-Human Hybrids: What Is Going On Around The World? Copyright © Dante Fortson.  Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *