Fenomenul omului băţ

[Notă: Noi credem că fenomenul omului băţ aparține lumii întunericului.]

Oamenii băţ negri

stick manOmul băţ negru este o altă entitate întâlnită în vremurile moderne. A nu fi confundat cu omul umbră; în mod incredibil este chiar şi mai straniu. Se presupune că oamenii băţ arată ca nişte desene băţ complet negre, subţiri, aşa cum ar face educatorii la grădiniţă. Au fost raportaţi ca având între o înălţime medie şi una imposibil de înaltă. Capetele lor sunt doar un cerc negru, fără trăsături faciale care să fie perceptibile. Sunt complet în două dimensiuni, fără nicio adâncime. De obicei au fost văzuţi mergând de-a lungul drumurilor noaptea, sau în momente de tranziţie ca amurg, sau chiar înainte de zori. În mod bizar, unii au raportat că ei purtau ceea ce părea a fi un joben. Umbletul lor este descris ca un mers „săltat” ciudat. Sunt surprinşi când sunt văzuţi cu adevărat, şi uneori i-au urmărit pe nefericiţii martori. Pasul lor rămâne fără grabă când se apropie. Evident, să fii urmărit de o asemenea creatură din altă lume ar fi oricum numai plăcut nu, iar cei care i-au întâlnit au fost, este de înţeles, îngroziţi. Totuşi, până acum, în afară de faptul de a fi bizar de înspăimântători, nu au făcut niciun rău fizic, iar în cele din urmă doar au dispărut.

[Jamie Frater, Top 10 Bizarre Modern Paranormal Phenomena, Black Stick Men. Copyright © Jamie Frater. Sursa: www.listverse.com]

Fenomenul omului băţ

12.03.2013

Sunt pe cale să vă prezint cel mai ofensiv fenomen paranormal din toate vremurile, da, voi vorbi despre fenomenul omului băţ. Vă amintiţi cum la grădiniţă educatoarea obişnuia să vă înveţe să desenaţi figuri ca beţele, care să se asemene oamenilor, când eraţi copii mici? Vă puteţi imagina acele siluete ca băţul, prinzând viaţă şi întinzându-se să vă înşface? Dar este exact ce s-a întâmplat! Citiţi ca să aflaţi mai multe despre bizarul fenomen al omului băţ.

Descrierea tipică a oamenilor băţ

omul bat 2În zilele recente, mulţi martori nefericiţi au zărit aceste creaturi din afara lumii noastre. Oamenii băţ au fost descrişi ca siluete complet negre, în două dimensiuni, cu un cerc pentru cap, şi cu beţe pentru mâini şi picioare, care adesea par să frecventeze drumuri în timpul nopţii, în zori sau în amurg. Se spune că feţele lor sunt complet goale – da, fără ochi, nas, buze şi urechi – doar cercuri negre, ca şi cum ar veni direct din desenele copilăriei noastre. Ştiu că sună prea ciudat ca să fie adevărat, dar credeţi-mă, există mai mulţi martori care au întâlnit aceste fiinţe bizare. Înălţimea lor variază de la normal la imposibil, şi se spune uneori că ei apar cu pălărie. Au fost de asemenea descrişi că umblă într-un dans tipic, un mers voios, şi ca fiind îngrozitor de şocaţi când sunt identificaţi. Uneori s-au angajat chiar în urmărirea martorilor, când au fost descoperiţi (imaginaţi-vă doar cum ar fi să fii vânat de mâzgălitura prostească a unui copil de cinci ani!). Ei apar întotdeauna singuri, niciodată în grupuri, şi întotdeauna provoacă o senzaţie de spaimă în mintea martorului.

Explicaţii pentru fenomenul omului băţ

Cel mai bizar fapt despre oamenii băţ este că nu sunt niciodată găsiţi ca fiind asociaţi cu vreo mitologie sau vreun folclor. În opoziţie cu oamenii umbre, care apar cu adevărat în anumite poveşti folclorice. Chiar ideea că ei sunt spiritele nesatisfăcute ale morţilor pare inacceptabilă, şi ei chiar nu par să se asemene cu vreun criptid [fiinţă a cărei existenţă a fost sugerată, dar care nu a fost descoperită de comunitatea ştiinţifică, n.tr.] precum Bigfoot, vârcolacii, vampirii etc. De asemenea, ei nu au deloc asemănări cu extratereştrii. Cea mai larg acceptată şi cea mai potrivită explicaţie este că oamenii băţ sunt fiinţe dintr-o dimensiune paralelă, care vin să facă o vizită lumii noastre din pură curiozitate. Se spune că există mai multe dimensiuni, unde trăiesc într-adevăr fiinţe în diferite stadii de conştienţă, începând de la o dimensiune, pentru cele mai inferioare fiinţe, la douăsprezece dimensiuni, care este starea de conştienţă a lui Dumnezeu. Aceste creaturi par să-şi aibă originea într-o lume în două dimensiuni (Pământul fiind în trei dimensiuni).

Reperări notabile

stickman-confused-jpg1. În cartea Borderlands, autorul Mike Dash menţionează cazul a doi oameni care, în timp ce traversau drumul spre A11 la Eveden, au zărit un bizar om băţ în farurile maşinii.

2. Într-un forum paranormal, o persoană a făcut cunoscută strania sa experienţă cu oamenii băţ. În timp ce se întorcea pe jos acasă de la casa prietenului său, în orele timpurii ale zorilor, în suburbia Brockley din Londra, acest bărbat şi prietenul lui au văzut o figură plată, în două dimensiuni, de culoare complet neagră, apropiindu-se de ei în pas de dans. Când omul băţ a realizat că cei doi oamenii îl puteau vedea, a început să-l urmărească. Cei doi s-au ascuns în casa povestitorului, şi nefiind capabil să-i localizeze, în cele din urmă omul băţ a plecat.

Fără îndoială omul băţ este cea mai unică fiinţă paranormală peste care am dat eu. Probabil că ridicolul său îl face atât de temut când este asociat cu activitatea paranormală. Vă rog să vă faceți cunoscute teoriile şi experienţele cu privire la oamenii băţ, folosind secţiunea de comentarii.

[Stick Man Phenomenon. Copyright © All About Occult. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.allaboutoccult.blogspot.ro, unde nu mai este disponibil.]

Omul băţ în Oklahoma

Locuiesc într-un oraş rural, Kellyville, Oklahoma, constând cam în o mie de oameni, mai mult sau mai puţin, şi fiind la ţară, pur şi simplu. Noaptea trecută, pe 29 decembrie 2011, stăteam întinsă în pat, citind o carte. Toate luminile din casă erau închise, cu excepţia camerei fiului meu (uşa era închisă) şi a veiozei mele.

Era în jur de 10.30 noaptea sau poate puţin mai târziu. Total absorbită de cartea mea şi complet relaxată, am observat o siluetă cu coada ochiului, stând literalmente lângă patul meu. Era neagră, extrem de subţire, cu braţe şi picioare lungi. Singurul mod de a o explica într-adevăr, era ca fiind o siluetă băţ. Faţa sa era de nedorit, şi stătea cu braţele şi picioarele îndoite. Partea exterioară a braţelor sale erau ciudat de lungi, şi nu am observat mâini sau trăsături faciale.

Am fost atât de copleşită de teamă, inima a început să-mi bată repede de panică. Iar apoi silueta a dispărut. Am realizat că copiii mei erau încă treji în camera de cealaltă parte a holului. Am sărit din pat şi i-am întrebat dacă au văzut ceva ciudat. Au răspuns „nu”, şi au continuat să-şi joace jocul video ca de obicei. Încă speriată, am vrut să dorm cu veioza aprinsă, ceea ce nu făcusem de când eram copil. În cele din urmă am închis veioza şi m-am dus la culcare, simţindu-mă încă neliniştită.

Nu auzisem niciodată de oamenii băţ înainte de seara aceasta, când mama mea mi-a sugerat să caut pe internet. Simt ca şi cum ar fi putut fi imaginaţia mea, dar ştiu mai bine de atât. Am văzut ceva şi nu ştiu ce, sau cum să explic ce a fost. Cineva să-mi spună, vă rog!

[RMC1, Stick Man in Oklahoma. Copyright © Thought Co. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.paranormal.about.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *