Avraam şi nefilimii: Cum s-a întâmplat în zilele lui Lot

de Dante Fortson

M-am gândit să le ofer tuturor cititorilor mei un mic extras din Capitolul 13, de curând adăugat, care va examina zilele lui Lot, în As The Days of Noah Were (Cum s-a întâmplat în zilele lui Noe). În timp ce făceam cercetări pentru noua secţiune, am observat o mică secţiune a textului pe care l-am trecut cu vederea ani de zile, şi nu am auzit niciodată pe nimeni menţionându-l în vreun studiu despre nefilimii din zilele lui Lot. Verificaţi şi daţi-mi de ştire ce gândiţi.

O alianţă trecută cu vederea

În Amos 2:9 [„Şi totuşi Eu am nimicit dinaintea lor pe amoriţi, care erau cât cedrii de înalţi şi tari ca stejarii; le-am nimicit roadele din vârf până în rădăcini.” – n.tr.], citim că amoriţii erau nişte uriaşi înalţi ca cedrii. O mică, aparent nesemnificativă porţiune a textului, care este adesea trecută cu vederea, spune că Avraam a primit ajutor de la trei triburi amorite, pentru a-l salva pe Lot.

„A venit unul, care scăpase, şi a dat de ştire lui Avram, evreul; acesta locuia lângă stejarii lui Mamre, amoritul, fratele lui Eşcol şi fratele lui Aner, care făcuseră legătură de pace cu Avram.” – Geneza 14:13

De obicei, când ne gândim la Mamre, tindem să ne gândim doar la câmpia unde a trăit Avraam şi unde L-a întâlnit pe Domnul înainte de distrugerea Sodomei, dar Mamre era numele unui uriaş amorit. După acest uriaş este numită câmpia Mamre. La un anumit moment în şederea lui Avraam în zonă, s-a format o alianţă între el şi trei fraţi nefilimi: Mamre, Eşcol şi Aner. După ce Avraam aude ştirea că nepotul lui Lot a fost răpit, cei trei i se alătură în lupta împotriva celor patru regi, şi îl ajută pe Avraam să învingă armatele lor.

[Minister Dante Fortson, Abraham and The Nephilim: As The Days of Lot Were. Copyright © Dante Fortson. PArticolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *