Jurământul tăcerii: Mi-am vândut sufletul diavolului

de Gorman Woodfin

Todd Beezley cu soţia

Todd Beezley cu soţia

Tom Beezley a trăit o copilărie singuratică. S-a născut cu boala oaselor de sticlă şi şi-a petrecut mare parte din viaţa lui de copil în spital. Şi-a rupt șaptezeci de oase în diferite momente şi a avut douăzeci și opt de spitalizări. Boala a cauzat în cele din urmă deformităţi în scheletul lui mic.

Todd nu şi-a putut petrece anii de şcoală cu alţi copii. În schimb a venit un profesor la el acasă, din clasa întâi până în clasa a şasea. Apoi din clasa a şaptea până în clasa a unsprezecea, Todd a primit ajutor de la colegii lui de clasă.

Todd spune: „Aveam un sistem telefonic cu conexiune dublă între casa mea şi şcoală. Colegii mei de clasă purtau acel speaker/microfon de gât din clasă în clasă şi îl introduceau în jack-urile telefonului, ca să pot auzi ce se întâmpla în clasă.”

Viaţa lui Todd a luat o întorsătură întunecată în timpul uneia dintre şederile lui pline de singurătate din spital.

„Îl auzisem pe doctor spunându-i mamei în ajunul unei operaţii din Milkwaukee, în 1959 că nu ştiau dacă îmi puteau salva piciorul”, îşi aminteşte Todd. „Credea că nu puteam auzi când i-a spus aceasta mamei în hol, dar am auzit.”

Todd a fost devastat. Atunci un alt pacient i-a spus că avea răspunsul la dilema lui Todd.

„Un copil de treisprezece ani din patul de lângă mine mi-a spus: «Totul va fi OK cu piciorul tău, dacă te alături clubului meu.» Am zis: «Ce club este acela?» El a spus: «Clubul diavolului, dar trebuie să înţelegi, odată ce i te-ai alăturat, nu este cale de ieşire. Şi nu poţi să spui niciodată nimănui.»”

Educaţia creştină a lui Todd nu îl pregătise pentru aceasta – dar vroia cu disperare să-şi salveze piciorul.

„Am fost de acord să mă alătur. În noaptea aceea am simţit ca şi cum îmi vândusem sufletul, îl pierdusem pentru totdeauna. Durerea interioară, agonia acelui moment era oribilă”, mărturiseşte Todd.

În mod uimitor, piciorul lui a început să se vindece.

„Şase săptămâni mai târziu osul crescuse mai drept şi mai puternic la piciorul stâng decât la piciorul drept, care era mai mic, care nu fusese rupt niciodată”, explică el.

Când anii au trecut şi vina lui a crescut, Todd a căutat cu disperare o cale de ieşire din legământul.

„Mi-am făcut chiar timp să caut în Biblie în acel timp, dar tot ce am putut să văd a fost: «Vai de voi, făţarnicilor!»”, spune Todd. „Am crezut că Dumnezeu mă ura. În fiecare duminică eram târât în prezenţa unui Dumnezeu mânios, cu picioare reci şi mâni reci.”

Astfel încât Todd a respins educaţia creştină pe care o primise.

Todd Beezley

Todd Beezley

„Am fugit cât de departe am putut ajunge de Dumnezeu, odată ce am fost pe cont propriu. Am vrut să-L scot din mintea mea şi să mă bucur de viaţa mea pe pământ în timp ce eram aici, fiindcă m-am gândit că dacă mă îndreptam spre iad, aş putea la fel de bine să mă bucur de timpul pe care îl aveam”, spune el. „De aceea m-am apucat de droguri şi de alte lucruri păcătoase, şi doar am fugit de Dumnezeu.”

Dar în retrospectivă, Todd spune că Dumnezeu nu a renunţat la el.

„A continuat să mă urmărească”, spune Todd. „Am trecut prin opt accidente de maşină în trei ani, fără o zgârietură. Apoi o tornadă a trecut la 10 picioare [3 m.] deasupra maşinii mele când eram în Jackson, Tennessee. A fost cel mai înspăimântător moment din viaţa mea.”

Experienţele în apropierea morţii ale lui Todd l-au împins să-L caute încă o dată pe Dumnezeu, acelaşi Dumnezeu de care fugise.

„Nu ştiam unde să-L găsesc”, admite Todd. „Plecasem de la El de atâta timp.”

În alte domenii, viaţa a mers înainte pentru Todd. S-a căsătorit cu o femeie minunată, cu inima bună, numită Sherry. Cu vocea lui talentată, Todd a excelat într-o carieră la radio.

„Parte din responsabilitatea slujbei de crainic de dimineaţa era şi cea de regizor de producţie, ceea ce însemna că înregistram reclame şi emisiuni religioase pentru duminica dimineaţa. Un pastor care a venit să înregistreze una din predicile sale, şi m-a întrebat după şedinţa noastră de înregistrare: „L-ai acceptat vreodată pe Hristos ca Mântuitorul tău?” îşi aminteşte Todd.

Todd nu împărtăşise niciodată secretul lui întunecat, satanic, nimănui. Dar în acea zi i-a mărturisit totul acelui pastor.

„La cafea, el mi-a arătat din Scriptură că diavolul este un mincinos şi tatăl minciunilor, şi că Isus încă mă iubea, şi că aveam încă speranţă şi puteam fi mântuit”, spune Todd. „A fost ca aruncarea unei frânghii unui om care se îneacă, aşa că am întins mâna şi L-am acceptat pe Domnul ca Mântuitorul meu.”

Todd spune că luând acea decizie pentru Hristos, o mare greutate i s-a ridicat de pe umeri.

„Am fost capabil să-i spun soţiei mele în ce fusesem implicat. Am fost capabil să merg să le spun părinţilor mei, mamei mele şi tatălui meu”, spune el.

Todd Beezley

Todd Beezley

Ani de zile mai târziu, Todd şi Sherry au avut un fiu numit Joshua. Todd a fost devastat când a aflat că fiul lui nou născut avea şi el boala oaselor de sticlă, aşa că Todd şi Sherry au început să se roage pentru vindecare. Până acum, Joshua, în vârstă de zece ani, nu şi-a rupt nici măcar un os.

Todd spune: „Sunt încântat că Dumnezeu l-a vindecat. Ştiam toată durerea prin care am trecut eu când eram un copil cu oase rupte. Ca el să fie scutit, este cel mai îndurător lucru pe care mi l-aş putea imagina, sau pe care l-aş putea cere.”

Astăzi Todd îi încurajează pe toţi să-L accepte pe Isus Hristos ca Mântuitorul lor.

Isus a venit să ne elibereze de păcat şi să ne dea speranţă, indiferent în ce am fost implicaţi”, explică el. „Nu-mi pasă dacă ţi-ai vândut sufletul lui Satan. Nu-mi pasă cât de adânc te-ai cufundat în adâncimile ocultului, dacă eşti vrăjitoare sau altceva. Există speranţă pentru tine. Isus te iubeşte şi te poate elibera. A făcut-o pentru mine. O poate face şi pentru tine.”

[The 700 Club, Gorman Woodfin, Vow of Silence. I Sold My Soul to the Devil. Pentru articolul în engleză, clic pe www.cbn.com. Copyright © The Christian Broadcasting Network, Inc.]

Video: I Sold My Soul to the Devil

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *