De ce eu, Doamne? – Încrederea

De ce eu, Doamne? – Dumnezeu este în control

De multe ori Dumnezeu foloseşte evenimente din vieţile noastre pentru a face o lucrare în viaţa altcuiva. Adevărul este că noi tindem să avem o perspectivă foarte mică asupra lumii. Lumea noastră se învârte în jurul nostru şi pentru că fiecare lucru din această lume personală ne afectează, uităm adesea că nu suntem cauza şi efectul tuturor lucrurilor. Realitatea este că noi suntem una din milioanele fiinţe umane care ia decizii în fiecare secundă. Fiecare din acele decizii afectează lumea, pe când doar unele din ele ne afectează în mod direct.

Noi nu suntem în control. Dumnezeu este în control şi nimic nu se întâmplă fără acordul Lui. Nimic nu se schimbă decât la porunca Lui. În Geneza citim cum Dumnezeu a creat toate lucrurile, le-a pus la locul lor, le-a dat direcţie şi le-a pus în mişcare, în perfectă armonie şi echilibru. Nu contează cât de multe decizii libere sunt luate în fiecare secundă, totul rămâne în echilibrul lui Dumnezeu. Evrei 1:3 ne spune: „El [Fiul], care este oglindirea slavei Lui şi întipărirea Fiinţei Lui, şi care ţine toate lucrurile cu Cuvântul puterii Lui…” Niciun om nu poate arunca universul în haos. Dumnezeu întotdeauna este în control.

Viaţa nu este întotdeauna dreaptă în ochii noştri, însă Dumnezeu este întotdeauna drept. Noi nu suntem victime în această viaţă. Noi suntem iubiţi necondiţionat şi cu ardoare de Dumnezeu Tatăl. Probabil atunci când suntem trişti şi împovăraţi, întrebăm: „De ce eu?”, răspunsul Lui poate fi: „Încrede-te în Mine, Te iubesc. Fac totul să fie spre binele tău!”

De ce eu, Doamne? – Istoria unui om

Un om din Biblie, pe nume Iov, L-a întrebat pe Dumnezeu: „De ce eu, Doamne?” El avea o viaţă bună. A fost plăcut lui Dumnezeu şi fără prihană înaintea Lui. Satan, care nu este omniscient, se pare că nu ştia de existenţa lui Iov până Domnul i-a zis: „Ai văzut pe robul Meu, Iov? Nu este nimeni că el pe pământ. Este un om fără prihană şi curat la suflet, care se teme de Dumnezeu şi se abate de la rău.” (Iov 1:8) Dumnezeu l-a provocat, l-a încurajat şi i-a permis lui Satan să trimită lui Iov o durere şi suferinţă personală extremă. Pentru că Dumnezeu îl cunoştea pe Iov şi ştia că el a ales să-L iubească indiferent de orice, a permis ca această credinţă a lui Iov să fie puternic încercată. El i-a permis lui Satan să omoare familia lui Iov, să-i jefuiască pământul şi vitele şi să distrugă tot ce era scump pentru Iov pe pământ.

Care este lecţia? Dumnezeu i-a demonstrat lui Satan (şi nouă) că cei ale căror inimi sunt întoarse cu adevărat spre Dumnezeu, Îl slujesc pe Dumnezeu şi Îl iubesc cu ardoare, nu pot fi despărţiţi de Dumnezeu indiferent de tacticile pe care le aplică Diavolul. Dumnezeu îl cunoştea pe Iov, îi ştia puterea şi slăbiciunile, şi El ştia că Iov este suficient de puternic pentru a putea trece prin tot ce declanşa Satan împotriva lui. Prin puterea lui Dumnezeu, Iov a reuşit să reziste în toate aceste împrejurări grele. El a înţeles că un om poate pierde tot ce are, însă atunci când aparţine lui Dumnezeu, are tot ce îi este necesar.

Iov nu a greşit cu nimic. El era slujitorul lui Dumnezeu, Îl iubea pe Dumnezeu şi era iubit de El. Istoria lui Iov este despre încrederea în Dumnezeu pentru un sfârşit bun, chiar şi atunci când trecem prin împrejurări cumplite. Oare înseamnă că toate lucrurile rele care ni se întâmplă sunt ca în cazul lui Iov? Nu neapărat. Lecţia lui Iov a fost lăsată ca să ştim că Dumnezeu va aduce un sfârşit bun celor care Îl iubesc, care se încred cu statornicie în El, în toate circumstanţele vieţii.

De ce eu, Doamne? – Speranţa

Te încrezi în întregime în Dumnezeu în toate împrejurările prin care treci? Crezi din toată inima că întotdeauna căile Sale sunt drepte şi corecte? Crezi că planurile Lui sunt întotdeauna spre bine şi nu spre rău? Dacă da, împărtăşeşte sentimentele tale cu Dumnezeu. Ia aminte la următoarea rugăciune: „Dragă Tată, mă încred în Tine. Cred că Tu eşti în controlul vieţii mele şi că Tu ai permis aceste circumstanţe în viaţa mea. Sunt convins că ai planificat un sfârşit bun. Învăţă-mă să mă bazez mai puţin pe înţelepciunea mea şi mai mult pe a Ta. În numele lui Isus, Amin.”

[Copyright © AllAboutGOD.com. Sursa: www.allaboutgod.com]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *