Film – Hibrid: Splice

Splice posterFilmul Splice (2009) este povestea a doi oameni de știință foarte neconventionali, care sfidează legile și granițele morale, și insistă asupra unui experiment foarte periculos. Ei vor să combine ADN-ul uman și cel de animal pentru a crea un nou organism. Creatura care se naște în urma acestui experiment se numește Dren. Creatura evoluează foarte repede dintr-un bebeluș de sex feminin într-o frumoasă dar foarte periculoasă himeră zburătoare, care se atașează foarte mult de „părinţi”, pentru a-şi masca intențiile malefice.

Filmul zugrăveşte convingător riscurile creării hibrizilor om – animal şi implicaţiile morale care decurg din aceasta. Este moral să creezi un asemenea hibrid pentru ca apoi să-l pui în lanţuri şi să-l ţii izolat de lume? Ce drepturi ar trebui să acordăm hibrizilor? Iar noi, fiind creştini, ne putem întreba: Hibrizii om – animal au suflet? Iar dacă da, cum ar putea fi ei mântuiţi?

Vizionează filmul Splice (2009) cu subtitrare în limba română. Pentru condiții optime, nu folosi Firefox, ci Google Chrome sau Opera.

Splice Official Trailer

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *