Topul primelor 10 super-abilităţi angelice

de Dante Fortson

Schimbarea formei – Imaginează-ţi doar că ai putea fi oricine sau orice vrei. Poate că îngerii nu au abilitatea de a se schimba în oricine sau în orice, dar au cu adevărat puteri destul de uimitoare de a se schimba. Despre cei mai mulţi îngeri se spune că apar ca bărbaţi, deşi nu par să fie umani. Satan este descris ca un şarpe (Geneza 3), un om (Isaia 14), un înger de lumină (2 Corinteni 11), un leu care răcneşte (1 Petru 5), şi un dragon [balaur] (Apocalipsa 12). De-a lungul istoriei, s-a spus despre tot felul de fiinţe supranaturale că posedă abilitatea de a-şi schimba forma, şi se poate foarte bine ca ele să fi fost îngeri căzuţi care pretindeau a fi ceva ce nu erau.

Invizibilitatea – Invizibilitatea este fantezia oricărui fanatic science fiction de pe planetă. Unde sunt îngerii când nu îi vedem? Conform Bibliei, sunt peste tot în jurul nostru, invizibili pentru ochiul deschis (2 Împăraţi 6). Chiar şi armata are interes în dezvoltarea unei asemenea tehnologii. De la camuflaj, la noile costume care protejează mediul în jurul purtătorului, invizibilitatea este ceva pentru care ne luptăm.

Telekinezia – Cine nu ar vrea abilitatea de a muta lucrurile fără a le atinge? Îngerii au abilitatea de a muta obiectele, doar gândindu-se la ele (Fapte 12).

Controlul elementelor Avatar: The Last Airbender [airbender = deţinător al abilităţii aerokinetice de a controla curenţii de aer] este un serial de desene animate şi un film bazat pe conceptul de a fi capabil de a supune elementele după voia ta. Îngerii au puterea de a controla aerul (Apocalipsa 7:1), focul (Exod 3:2), apa (Ioan 5:4), pământul (Matei 28:2) şi animalele (Daniel 6:22).

Paralizia în somn – Mulţi oameni de pe planetă relatează că au experimentat paralizia în somn. Îngerii par să fie capabili să cauzeze acest fenomen neobişnuit (Fapte 12).

Intrarea în vise – Au fost multe filme şi spectacole de televiziune care au explorat conceptul intrării şi ieşiri din vise după voie. Îngerii nu trebuie să-şi imagineze această putere, fiindcă o au (Matei 2:19).

Călătoria interdimensională – Aşa ceva este pentru filme. Îngerii pot călători între cer şi pământ fără să trebuiască să moară (Geneza 28).

Oprirea vorbirii – Ai întâlnit vreodată pe cineva cu privire la care vroiai doar să tacă? Dacă ai fi înger, chiar ai putea să faci aceasta. Când Zaharia nu l-a crezut pe Gabriel, acesta i-a spus că nu va putea să vorbească timp de nouă luni (Luca 1:20-22).

Imortalitatea – Deoarece ne-am pierdut darul din grădina Edenului, omenirea tot încearcă să îl revendice. De la căutarea Fântânii Tinereţii [izvor legendar despre care se spunea că restaura tinereţea oricui bea din el] la medicina din zilele moderne, omenirea a încercat să dobândească ceea ce omeneşte este imposibil (Luca 20).

Faptul de a-L vedea pe Dumnezeu – Biblia ne spune că niciun om nu-L poate vedea pe Dumnezeu şi să trăiască. Totuşi, îngerii nu par să aibă această problemă. Ei pot vorbi cu Creatorul nostru faţă către faţă, fără teama de moarte (Luca 1:19).

Lista adaptată din As The Days of Noah Were: The Sons of God and The Coming Apocalypse.

[Minister Dante Fortson, Top 10 Angelic Super Abilities. Copyright © Minister Dante Fortson. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *