Reproducerea angelică: Marele mister

de Dante Fortson

Cu câteva zile în urmă am primit câteva întrebări de la Vic cu privire la reproducerea angelică. M-am gândit să încerc să fac ceva şi să văd ce pot scoate la lumină. Întrebările lui au fost postate iniţial ca comentarii la articolul meu Re: UC Ministries – An Alien Gospel.

„Contraargumente destul de bune, dar mai rămân chestiuni fără răspuns, cu care mulţi dintre cei care sunt de partea dv. (până acum) au probleme, am auzit şi am citit tot ce am putut despre îngeri, care nu se căsătoresc şi aşa mai departe, întrebarea care a fost întotdeauna „evitată” şi la care nimeni nu poate răspunde este… Dumnezeu i-a înzestrat pe îngeri, creându-i dacă vreţi, cu penis şi testicule, iar în testicule este viaţa care produce fertilizarea, ceea ce aparent Dumnezeu le-a dat şi îngerilor, dar pentru ce scop sfânt iniţial?” – Vic

Să fiu sincer, nu am idee de ce ar fi avut iniţial capacitatea de a se reproduce, dar există mai multe lucruri interesante care apar în Scriptură care pot explica aceasta. Primul este în Zaharia:

„Am ridicat ochii şi m-am uitat, şi iată că s-au arătat două femei. În aripile lor sufla vântul: ele aveau aripi ca ale cocostârcului. Au ridicat efa între pământ şi cer.” – Zaharia 5:9

Există în mod clar fiinţe supranaturale de gen feminin, dar nu ştim sigur dacă sunt îngeri sau nu. Este posibil ca îngerii să se reproducă. Biblia nu spune niciodată că nu o fac. Spune doar că îngerii lui Dumnezeu în cer nu se căsătoresc. Nu ştim dacă îngerii au aceleaşi reguli de reproducere ca oamenii şi vă voi da câteva exemple.

• Animalele nu se însoară nici nu se mărită, dar se reproduc.

• Plantele nu se însoară nici nu se mărită, dar se reproduc.

• Insectele nu se însoară nici nu se mărită, dar se reproduc.

Căsătoria nu este necesară pentru ca reproducerea să fie posibilă. Când oamenii fac presupunerea că fiindcă îngerii nu se căsătoresc, nu le este îngăduit să se reproducă, se bazează pe opinia lor şi nu pe Scriptură. De fapt, Iuda are copii cu nora lui, fără să fie căsătoriţi. Lot are copii cu fiicele lui şi nu era căsătorit cu ele. Există şi alte exemple. Apoi este Iuda:

„El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia [locuinţa, în versiunea engleză], ci şi-au părăsit locuinţa.” – Iuda 1:6

Precum probabil ştiţi, cuvântul oiketerion de aici se referă la un corp ceresc. Nu avem idee la ce au renunţat îngerii, sau ce au câştigat renunţând la corpul ceresc. Orice am spune, ar fi speculaţie, dar poate că au dobândit abilitatea de a se reproduce, sau poate că au avut-o dintotdeauna.

„Dumnezeu aparent le-a dat îngerilor şi capacitatea de a avea erecţii pentru coit, dar pentru coit cu cine iniţial? Să spunem, dacă Dumnezeu le-a dat îngerilor capacitatea de a face sex, dar Dumnezeu le-a interzis îngerilor să facă sex, chiar dacă Dumnezeu le-a dat organe, ar fi ca şi cum omul ar crea maşina de scris, dar regulile ar interzice utilizatorul să imprime literele A, B, C sau E… De ce? Acele litere sunt acolo pentru un scop, Dumnezeu a dat omenirii organele sexuale cu un scop, dar de ce organe sexuale pentru îngeri?” – Vic

Reţineţi că Dumnezeu le-a dat şi lui Adam şi Eva pomul cunoştinţei binelui şi răului, şi le-a spus să nu mănânce fructul. Darul şi blestemul liberei voinţe este abilitatea de a asculta sau a nu asculta. În timp ce sunt aproape sigur că îngerii nu trebuiau să se combine cu oamenii, nu înseamnă că îngerii masculini nu pot face sex cu fiinţele feminine din Zaharia 5:9. Nu există un standard prestabilit în toată creaţia, pentru legea sexuală. Din nou, animalelor nu li se cere să se căsătorească înainte de a face sex, şi pur şi simplu nu ştim ce legi li se aplică îngerilor. Puteţi găsi unii învăţători care susţin că ei cunosc toate detaliile anatomiei angelice, dar este un fapt că toţi (inclusiv eu) doar presupunem. Unii presupun bazându-se pe nimic mai mult decât aroganţa lor, iar unii, ca mine însumi, facem presupuneri bazându-ne pe faptul că îngerii au făcut sex în Geneza 6, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă organe sexuale. Totuşi, încă nu am idee de ce au fost creaţi cu ele de la bun început. Putem doar presupune că pentru reproducere, dar rămâne doar o presupunere.

„Deci accentuăm, de ce capacitatea pentru reproducere? Trebuie să fi fost un motiv iniţial pentru aceasta, şi aparent motivul nu a fost sexul cu oamenii, care a fost motivul INIŢIAL pentru care Dumnezeu a creat organe sexuale pentru îngeri de la bun început? Îmi cer scuze că descriu cam plastic organul sexual, dar este o întrebare importantă, la care nu s-a răspuns niciodată deloc satisfăcător de către cei de partea „hibridului”, toţi ceilalţi au dansat în jurul ei. O chestiune fără răspuns de o enormă importanţă, da, ştiu că există chestiuni fără răspuns şi de cealaltă parte, suntem conştienţi că există, dar haideţi să ne adresăm acesteia pentru moment, da?” – Vic

Uneori trebuie pur şi simplu să acceptăm faptul că pur şi simplu nu ştim. Biblia a fost inspirată de Duhul Sfânt, scrisă de oameni, pentru oameni. Ea ne face conştienţi de multe lucruri care au loc în cosmos, dar sunt multe întrebări la care nu răspunde, precum:

• Cine a făcut carele îngerilor?

• De ce sunt îngerii mai puternici decât oamenii?

• De ce îngerii au super-puteri grozave, iar noi nu avem?

• Dacă îngerii sunt nemuritori, de ce îşi mai bat capul cu armele?

Am putea pune tot felul de întrebări despre îngeri şi să nu găsim niciodată toate răspunsurile, dar sper, eu cel puţin, să vă dau o listă rezonabilă de posibilităţi. Reţineţi că toate acestea sunt doar opinie, speculaţie şi posibilitate. Din nefericire nu avem nimic concret cu care să continuăm, deci deocamdată să speculăm este cel mai bun lucru pe care îl putem face.

Legi diferite pentru fiinţe diferite

Lumea spirituală pare să opereze sub legi foarte diferite faţă de cele sub care operăm noi în domeniul fizic. Sunt sigur că vor fi unii care nu vor fi de acord cu privire la îngeri, căsătorie şi reproducere, dar este un fapt că orice se poate reproduce, o poate face fără a fi nevoie să se căsătorească. Iată câteva exemple unde legile pentru îngeri diferă de legile pentru oameni.

1. Contactul: Oamenii nu trebuie să convoace sau să încerce să contacteze spirite, dar îngerii sunt adesea trimişi pentru a intra în contact cu oamenii.

2. Vizibilitatea: Îngerii pot să apară şi să dispară după cum vor. Oamenii nu o pot face. Singura excepţie a fost Isus, şi a trebuit să moară şi să Se întoarcă, pentru a o face.

3. Uciderea: Îngerii au nevoie de permisiunea lui Dumnezeu pentru a omorî oameni. Lui Satan i-a fost interzis să îl omoare pe Iov. Pe de altă parte, oamenii sunt liberi să omoare oameni, dacă aleg să o facă.

Sunt doar trei exemple, dar sper că arată că îngerii şi oamenii operează sub un set diferit de reguli, şi nu putem încerca să facem legea angelică la fel ca legea umană, fiindcă nu este la fel. Acestea fiind spuse, mi-ar plăcea să vă invit pe toţi să ne lăsaţi opiniile voastre şi să ne faceţi cunoscut ce credeţi despre reproducerea angelică.

Răspunsuri la comentarii

Nu sunt sigur de ce oamenii au o problemă cu faptul că îngerii ar avea organe reproducătoare, când cea mai mare parte din creaţie le are. Biblia îi descrie clar pe îngeri ca bărbaţi, cu excepţia spiritelor feminine din Zaharia 5. Aveam impresia că faptul de a avea penis, face pe cineva bărbat, şi că faptul de a avea vagin, face pe cineva femeie. Doar dacă aceste definiţii s-au schimbat, trebuie să deducem să Biblia înseamnă exact ceea ce spune, când se referă la îngeri ca bărbaţi şi la acele spirite din Zaharia ca femei, însemnând că probabil ele aveau sâni, care indicau şi că sunt femei.

*****

Reţineţi că Adam şi Eva au fost creaţi nemuritori şi tot aveau organe sexuale. Intenţia iniţială a fost ca ei să facă sex o eternitate şi să producă copii. Ceea ce este o parte din motivul pentru care nu mă alătur liniei de gândire „îngerii nu pot procrea fiindcă sunt nemuritori”. Animalele ar fi fost nemuritoare şi ele dacă nu ar avut loc căderea, şi aveau şi ele organe sexuale. Este ceva de luat în considerare.

[Minister Dante Fortson, Angelic Reproduction – The Great Mystery. Copyright © Minister Dante Fortson. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *