Întoarcerea Minotaurului: Fapt ştiinţific sau fantezie?

de Dante Fortson

Multora dintre cei care au ignorat complet mişcarea transumanistă le place să se refere la aceste lucruri ca fiind SF sau mitologie. Din nefericire pentru ei, acest science fiction se transformă în fapt ştiinţific. Poate că vei vrea să le faci cunoscut acest articol scepticilor pe care îi cunoşti. Transumanismul este real, mitologia devine realitate, iar science fiction devine fapt ştiinţific. Următoarele informaţii au fost adaptate din cartea mea Dincolo de carne şi sânge.

Povestea Minotaurului

„După ce a urcat pe tronul Cretei, Minos s-a luptat cu fraţii lui pentru dreptul de a conduce. Minos i-a cerut lui Poseidon să-i trimită un taur alb ca zăpada, ca semn de aprobare. Urma să sacrifice taurul în cinstea lui Poiseidon, dar a decis în schimb să îl păstreze, din cauza frumuseţii lui. Pentru a-l pedepsi pe Minos, Afrodita a făcut-o pe Pasiphaë, soţia lui Minos, să se îndrăgostească nebuneşte de taurul din mare, Taurul Cretan. Aceasta i-a cerut meşteşugarului arhetipal Dedal să-i facă o vacă de lemn goală în interior. Pasiphaë s-a urcat în vaca de lemn pentru a copula cu taurul alb. Urmaşul cuplării lor a fost monstruosul Minotaur. Pasiphaë l-a alăptat și l-a îngrijit cât timp a fost prunc, dar a crescut şi a devenit feroce; fiind urmaşul nenatural al omului şi fiarei, nu avea o sursă naturală pentru a se hrăni, şi de aceea devora oameni pentru a se hrăni. Minos, după ce a primit sfat de la Oracolul din Delphi, i-a cerut lui Dedal să construiască un labirint gigantic în care să fie ținut monstrul. Locaţia sa era în apropierea palatului lui Minos, în Knossos.” – Wikipedia

Minotaur 2Povestea devine foarte interesantă când ne uităm la detalii. Zeii şi zeiţele din mitologie erau, în opinia mea, îngerii căzuţi din Biblie. În această poveste îi găsim pe Poseidon (zeul mării) şi pe Afrodita (zeiţa dragostei), jucând amândoi un rol în crearea unui hibrid om/animal.

În această poveste găsim de asemenea un alt element foarte comun în cele mai multe poveşti despre hibrizi. Se credea despre ei că devorează carne de om. Canibalismul este cel mai proeminent în poveştile cu uriaşi, despre care istoria ne spune că erau şi ei hibrizi. Am menţionat aceasta mai înainte, dar merită să menţionez din nou.

„Fee Fi Fo Fum, miros sângele unui om englez. Fie el viu sau mort, îi voi măcina oasele ca să-mi fac pâinea.” – Jack şi vrejul de fasole

Minotaur 3Probabil că am distrus ortografia, dar sper că vei înţelege ideea. Chiar şi în rimele noastre pentru copii supravieţuieşte ideea uriaşilor ca fiind asociaţi cu canibalismul. În acelaşi fel, minotaurul, un hibrid, este asociat cu mâncarea cărnii de om. Acest hibrid om/taur nu era nicidecum exclusiv al grecilor, ceea ce face povestea chiar şi mai interesantă. Ceea ce urmează este o scurtă listă a culturilor unde apar hibrizi hibrizi om/taur:

Apis – Egipt

Sarangay – Filipine

Ushi-oni – Japonia

Zeul egiptean Apis

Zeul egiptean Apis

Unii consideră că Shed/Shedu face parte din categoria hibridului om/taur. Am acoperit subiectul Shed/Shedu în profunzime în articolul meu The Origin of Demons – Part 1 [Originea demonilor]. Se pare că aceşti hibrizi om/taur erau cumva obişnuiţi în vremurile antice, ceea ce ne face să întrebăm: „De ce nu au întâlnit evreii ceva ca Minotaurul?”

Am decis să cercetez puţin şi surpriză, Ieremia 33:3 s-a dovedit a fi adevărat. Poţi fi surprins să afli că există în Biblie o creatură ca un minotaur. Biblia nu conţine descrierea creaturii, dar este un nume care este asociat cu sacrificiul uman, în mare parte ca ceea ce i se atribuia lui Shed/Shedu.

Shedu, taur înaripat cu cap de om din cultura asiriană

Shedu, taur înaripat cu cap de om din cultura asiriană

„Atunci Solomon a zidit pe muntele din faţa Ierusalimului un loc înalt pentru Chemoş, urâciunea Moabului, pentru Moloc, urâciunea fiilor lui Amon.” – 1 Împăraţi 11:7

Unii cred că Chemoş şi Moloh sunt unul şi acelaşi, dar aceasta rămâne să fie dezbătut. Ceea ce este important este Moloh. Înainte de a căuta această creatură, am crezut întotdeauna că Moloh era asociat doar cu bufniţa. Totuşi, cercetările au descoperit următoarele:

„Apoi mai în spate, mai înalt decât candelabrul şi mult mai înalt decât altarul, se ridica Moloh, complet din fier, şi cu deschizături în pieptul lui de om. Aripile lui deschise erau întinse de-a lungul zidului, mâinile lui ascuţite întinse spre pământ: trei pietre negre mărginite de cercuri galbene reprezentau trei globuri oculare pe sprânceana lui, iar capul lui de taur era ridicat cu un efort enorm, ca pentru a mugi.” – Salammbo (Gustave Flaubert)

Observă că descrierea este în mare măsură ca cea a unui Shed/Shedu, prin faptul că Moloh este descris ca având aripi. O privire rapidă în Wikipedia a condus la următoarea imagine, care arată exact ca descrierea acceptată în mod obişnuit a Minotaurului.

Sentimentele lui Dumnezeu faţă de hibrizi
Moloh

Moloh

În Originea demonilor am vorbit detaliat despre Shedu, dar este ceva ce nu am menţionat, care este foarte interesant. Am citat Deuteronom 32:17, dar versetul de dinainte este foarte revelator:

L-au întărâtat la gelozie prin dumnezei străini, L-au mâniat prin urâciuni.” – Deuteronom 32:16

Ce au în comun Shed/Shedu şi Moloh? Pe lângă descrierea lor, Dumnezeu se referă la ambii ca abominații.

Abominaţie – „orice este abominabil; orice este foarte displăcut sau detestat, aversiune intensă sau oroare; detestare, o acţiune, stare, obicei josnic, ruşinos sau detestabil etc.”

Lamassu, taur sau leu înaripat cu cap de om din cultura sumeriană

Lamassu, taur sau leu înaripat cu cap de om din cultura sumeriană

Pentru a păstra aceasta în perspectivă, cuvântul „abominaţie” [urâciune] este folosit mult (142 de versete) în Biblie pentru a se referi la multe lucruri, dar niciodată pentru a se referi la îngerii căzuţi. Nici măcar la Satan nu se face referire ca la o abominaţie. În context, folosirea cuvântului ar putea fi în referinţă cu creatura însăşi, sau în referinţă cu sacrificiile umane asociate cu ea. Încă cercetez acesta, pentru a fi 100% sigur, dar până acum am găsit cuvântul folosit pentru a descrie acţiuni şi anumite animale. S-ar putea să mă înşel, dar simte-te liber să cercetezi subiectul şi vezi ce găseşti (Fapte 17:11). Prophecy Expert este grozav, gratuit, un software de studiere a Bibliei conceput de mine, pentru a te ajuta să cauţi mai repede şi mai eficient. Simte-te liber să faci cunoscut ceea ce descoperi despre cuvântul „abominaţie”.

Lamassu, zeitate protectoare a regilor

Lamassu, zeitate protectoare a regilor

Întoarcerea Minotaurului

Pentru un timp, de veghetorii ca mine s-a râs şi li s-a spus să lase SF-ul în pace (încă se mai întâmplă aceasta), dar se pare că noi suntem cei care vom râde la urmă. Videoul BBC de mai jos vorbeşte de la sine. Fii atent ce fel de hibrid încearcă ei să creeze.

Heruvim sirian

Heruvim sirian

Numeşte acest lucru science fiction, sau mitologie, sau orice altceva, dar este un fapt că este creat şi că este posibil să existe deja în vreun laborator. Ce se întâmplă dacă oamenii de ştiinţă decid să lase una dintre aceste creaturi hibride să ajungă la maturitate? Simte-te liber să intervii cu opiniile tale.

[Minister Dante Fortson, Return of The Minotaur – Science Fact or Science Fiction? Copyright © Minister Dante Fortson. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *