Smuls din ghearele lui Satan: O eliberare uimitoare prin Hristos

Smuls din ghearele lui SatanUna dintre cele mai populare cărţi vândute la numeroase tarabe în toată Africa, este povestea lui D. D. Kaniaki şi a evanghelistului Mukendi, intitulată Smuls din ghearele lui Satan: O eliberare uimitoare prin Hristos. Mukendi este din fostul Zair, Africa, şi a fost magician practicant al magiei negre. S-a pocăit şi a renunţat la căile lui. Acum este un credincios în Isus Hristos.

Predicatorul şi evanghelistul Mukendi, spune povestea vieţii sale din vremea când a fost hrănit de o sirenă şi făgăduit lui Satan de către tatăl său, el însuşi vrăjitor. Mukendi, acum născut din nou în Hristos, relatează experienţele îngrozitoare pe care le-a avut în anii lui de vrăjitor. El descrie cum a călătorit în lumea subterană a vrăjitorilor care, susţine el, conţine complexe de instituţii moderne create şi folosite de vrăjitori, inclusiv universităţi şi chiar aeroporturi internaţionale.

În acest tratat extraordinar despre lumea subterană a vrăjitoriei, el relatează cum „fiecare oraş sau sat din lume are activităţi umane ascunse, sub apa din apropiere. Aici, spiritele oamenilor care în viaţă erau controlate de îngeri căzuţi, agenţii răului, se adună şi comunică cu „vraci, vrăjitori şi magicieni” care trăiesc încă în oraş…”

Scopul final al întregii activităţi satanice de acest gen este „să fure, să omoare şi să distrugă”. Conform lui Mukendi, care afirmă că a experimentat personal aceste lucruri, unele oraşe subterane importante, construite de Satan, sunt localizate în fostul Zair, unul lângă Inga dam şi altul lângă Matadi. Aici sunt centrele subterane demonice pentru conferinţe, „unde sunt luate multe decizii care afectează ţările şi continentul Africa. Ele se află pe un drum important care leagă celelalte părţi ale Zairului cu cealaltă parte a Oceanului Atlantic.

Iată un extras din primul capitol:

„Nu am fost primul născut al părinţilor mei, căci tatăl meu, vrăjitor şi vraci, avusese alţi 13 copii, şi îi sacrificase pe toţi, unul câte unul, diavolului. Când m-am născut eu în mod misterios, nu mama mea a fost cea care m-a crescut, fiindcă nu i s-a permis accesul la mine; am fost alăptat şi crescut de o sirenă.

De fapt conceperea şi naşterea mea au fost prin magie, iar mătuşa mea Ndaya l-a ajutat pe tatăl meu în aceasta. Mama mea avusese dificultăţi în a rămâne însărcinată, până ce mătuşa mea s-a întâlnit cu cineva care dobândise puteri magice de la un bărbat alb, care le adusese de la Muntele Calvarului din Israel. El le-a dat tatălui meu cu o păpuşă, o cruce şi un şir lung de mătănii, cu instrucţiuni despre cum să le vorbească acelor când avea nevoie de ajutor, şi astfel am fost conceput.

Acele articole magice i-au permis tatălui meu să intre în legătură cu sirena care urma să mă alăpteze şi să mă crească în primii mei ani de viaţă.

Cu acele articole magice, tatăl meu putea să facă mari înşelătorii magice. Putea să-şi despartă braţul de restul trupului, şi acesta sângera, dar putea să-l pună cu uşurinţă înapoi. Putea de asemenea să facă să cadă pe caldarâm, să se despartă în părţi mici şi să-şi facă la loc trupul. Putea să devină o capră cu cap uman, şi să păşească pe o bicicletă, şi altele asemenea.”

Mukendi detaliază unele dintre abilităţile pe care le avea ca tânăr vrăjitor:

„Pe când eram adolescent, puteam să zbor în străinătate în orice ţară unde mă trimitea Lucifer. Puteam să fac un elicopter dintr-un băţ sau din pantoful meu, şi să zbor în India, America şi înapoi acasă. Puteam de asemenea să mă schimb în muscă şi să fac o plimbare pe umerii cuiva. Omul mă ducea o anumită distanţă, doar ca apoi să sar şi să păşesc în faţa lui fără să-şi dea seama. În ziua următoare, se simţea bolnav şi apatic din cauza durerii din umeri, datorate greutăţii reale a trupului meu pe care o purtase.

Puteam, de asemenea, să intru în orice casă, ziua sau noaptea, şi să spionez activităţile oamenilor, după cum alegeam. Ştiam orice dormitor liber din case. Puteam să mă transform în gândac de bucătărie şi să mă odihnesc lângă foc. Ştiam de asemenea să transform ceva în altceva. Puteam să transform un om într-o capră pentru a-l omorî şi a-l mânca fără mustrări de conştiinţă. Eram de asemenea îndemânatic în folosirea spiritului cuiva când dormea, pentru a călări pe el ca pe un cal toată noaptea. Când omul se trezea dimineaţa, tot trupul îi era cuprins de apatie, fiindcă funcţionase ca un amortizor uman, sau ca un scut uman pentru toate săgeţile a căror ţintă fusesem eu în lumea spirituală. Aceasta se întâmpla îndeosebi dacă era puternic din punct de vedere fizic în lumea fizică. Chiar şi în lumea spiritelor, el apărea ca puternic şi masculin. Victima fie cădea bolnavă, fie chiar murea.

Domnul Isus Hristos m-a salvat, şi vreau să-ţi fac cunoscut cât de profund am mers cu Satan, ca o lecţie pentru a-i împiedica pe alţii să cadă în aceeaşi capcană, şi pentru a-ţi arăta că Isus este singurul care este „calea, adevărul şi viaţa”.

În carte se pune un mare accent pe cât de reală este ameninţarea vrăjitoriei, şi pe felul în care credincioşii se pot proteja de efectele ei rele. Mukendi vorbeşte despre diversele lui aventuri cu Satan şi demonii lui, care erau hotărâţi să-l ţină de „partea întunecată”.

În lăcaşurile lor subterane, agenţii diavolului se ospătează cu carne umană. Ei promovează „vrăjitori, magicieni şi vraci” în poziţii înalte în oraşul de la suprafaţă, în lumea vizibilă. Sub pământ, produc obiecte diabolice care includ „maşini, îmbrăcăminte, parfumuri, bani, aparate de radio şi televizoare pe care le trimit pe pământ pentru a încerca să „distorsioneze şi să distrugă vieţile celor care cumpără astfel de articole”. Există chiar oameni de ştiinţă sub pământ, angajaţi de îngerii căzuţi. Mukendi afirmă că ştie toate acestea pe baza experienţei lui personale.

Există chiar şi un „aeroport internaţional foarte aglomerat, pentru tot felul de vrăjitori şi magicieni, care fac curse dus şi întors”. Unii dintre călători sunt descrişi ca „magicieni”, fiind vrăjitori care se transformă în oameni albi:

„Aceste false persoane albe ies din „avioanele” lor şi intră în unele mai mari care îi aşteaptă la Lacul Mukamba [aeroportul internaţional al vrăjitorilor] cu destinaţia Europa, America sau orice alte ţări din lume. Scopul lor este să obţină slujbe în acele ţări, pozând ca specialişti sau expatriaţi, pentru a avea salarii mari, care să fie folosite de organizaţia internaţională a vrăjitorilor lumii.”

Mukendi afirmă că a luat parte la astfel de călătorii pe când era încă vrăjitor. Mukendi este convins că lumea vizibilă este intim legată de un domeniu subteran al răului, care conţine unele caracteristici ale lumii materiale, dar în forme maligne, care sunt inversări sau perversiuni ale reprezentărilor lor vizibile.

„Ştiu că sunt mulţi implicaţi în vrăjitorie. Dacă eşti implicat în oricare dintre lucrurile pe care le voi menţiona, pocăieşte-te şi deschide-ţi inima, şi cere-I Domnului Isus Hristos să-ţi mântuiască sufletul.”

[Have you heard of Mukendi’s testimony? Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://answers.yahoo.com, unde nu mai este disponibil. Two Highly Popular African Christian Books: Snatched From Satan’s Claws & Delivered From The Powers Of Darkness. Copyright © 2011 Freethought Kampala. Evangelist Mukendi’s visit to the underworld]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *