Hibrizii om-leu: Nu poţi face faţă adevărului

de Dante Fortson

Sculptură în fildeş de mamut, cea mai veche reprezentare a unui om leu, Muzeul Ulm, Germania

Sculptură în fildeş de mamut, cea mai veche reprezentare a unui om leu, Muzeul Ulm, Germania

Există multe versete în Biblie care ar trebui să ne facă să ne oprim şi să ne întrebăm ce se întâmpla în acele vremuri. Unele istorisiri sunt atât de ofensatoare, încât oamenii pur şi simplu refuză să le accepte aşa cum sunt. Dar când privim în trecut la istorie, în contextul vremii noastre, putem înţelege că unele dintre evenimentele ciudate din Biblie trebuie să fie literale.

„Benaia, fiul lui Iehoiada, fiul unui om din Cabţeel, om viteaz şi vestit prin faptele lui mari. El a ucis pe cei doi fii ai lui Ariel [doi bărbaţi ca leul, versiunea engleză] din Moab. S-a coborât în mijlocul unei gropi pentru apă unde a ucis un leu, într-o zi când căzuse zăpadă.” – 2 Samuel 23:20

Cu ce mai exact se confruntau evreii în timpul lui David? Mai întâi îl avem pe Goliat, şi acum „doi bărbaţi ca leul” în armata moabită. Interesant, versetul continuă să arate că Benaia a ucis un leu adevărat. Fotografia din stânga a fost împrumutată de pe site-ul lui Steve Quayle, şi zugrăveşte fiinţa cu care este posibil să se fi luptat Benaia.

Era vreun fel de abominaţie hibrid, sau este doar o descriere? Faptul de a privi la limbajul original, de obicei aruncă lumină asupra multor evenimente din Biblie. Când căutăm cuvântul ebraic tradus ca „bărbaţi ca leul”, găsim cuvântul ariy’el, care este interpretat mai îndeaproape ca „leul lui Dumnezeu” sau „leul dumnezeilor”. Aceste creaturi erau considerate a fi luptătorii eroici ai moabiţilor. Când vorbim despre evenimentele din Geneza 6, următoarea oprire obişnuită sunt nefilimii, dar Geneza 6:13 afirmă că toată carnea devenise coruptă.

Sfinx înaripat din palatul din Susa al lui Darius cel Mare, din timpul Imperiului Persan (480 î.Cr.)

Sfinx înaripat din palatul din Susa al lui Darius cel Mare, din timpul Imperiului Persan (480 î.Cr.)

Dacă ai citit sau ai ascultat ceva ce am făcut eu în trecut, ştii că eu cred că zeii din mitologie erau îngeri căzuţi încercând să uzurpe închinarea la Dumnezeu din partea omenirii. Aici găsim o referinţă la „leul dumnezeilor”, care era totuşi considerat a fi om. Cartea Jubileelor oferă o explicaţie foarte ciudată cu privire la cum s-a întâmplat aceasta.

„Fiii lui Dumnezeu au fost trimişi jos ca să înveţe omenirea adevărul şi dreptatea; şi timp de trei sute de ani l-au învăţat într-adevăr pe fiul lui Cain, Enoh, toate secretele cerului şi pământului. Totuşi, mai târziu au poftit după femei muritoare şi s-au pângărit prin actul sexual. Enoh a înregistrat nu numai instrucţiunile lor divine, ci şi căderea lor ulterioară din har; înainte de sfârşit se bucurau fără deosebire de virgine, matroane, bărbaţi şi animale.” – Jubilee, 4:15, 22, 5:1

Deşi Cartea Jubileelor nu face parte din Biblie, oferă informaţii despre convingerea iudaică timpurie cu privire la ceea ce se întâmpla de fapt atât înainte, cât şi după potop. Este unul dintre subiectele pe care le-am abordat la conferinţă şi în noua mea carte. Trebuie cu adevărat să aruncăm o a doua privire la ceea ce este posibil să se fi întâmplat în Scriptură. Adesea ni se spune ceva de atâta timp încât acceptăm pur şi simplu fără să punem întrebări. Este timpul pentru cei care doresc hrană tare să se oprească din a accepta ce li se spune şi să înceapă să pună întrebări.

Zeul hindus Narasimha, Muzeul Naţional din New Delhi

Zeul hindus Narasimha, Muzeul Naţional din New Delhi

Ceva ce aduc constant în discuţie este Actul de Prohibiţie al Hibridului Om – Animal. Pentru cei care nu l-au citit, iată linkul:

Ai mântuirea? Cere iertare pentru păcatele tale din trecut, crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu, crede că a murit şi a înviat ca să te salveze din păcatele tale, şi invită-L în inima ta ca să fie Domnul şi Mântuitorul tău. „Fiindcă oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.” – Romani 10:13

[Minister Dante Fortson, Lion-Human Hybrids – You Can’t Handle The Truth. Copyright © Minister Dante Fortson. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *