Cei mai importanţi 5 hibrizi din Biblie

de Dante Fortson

Eşti conştient că Biblia este plină de aceleaşi creaturi hibride care sunt enumerate pe paginile mitologiei? Biblia conţine de fapt referinţe la mai mult de zece tipuri de hibrizi, dar aceştia sunt cei mai importanţi 5 hibrizi menţionaţi în Biblie.

Nefilim – Nefilimii apar prima oară în Geneza 6:1-4, iar cuvântul a provocat multe controverse. Cei care citesc Biblia şi cunosc istoria şi limba ebraică, ştiu că nefilimii au fost rezultatul îngerilor care s-au amestecat cu femeile din rasa umană. Noţiunea unui hibrid jumătate înger, jumătate om este tulburătoare pentru unii, dar în special pentru Dumnezeu. Nefilimii sunt doar unul dintre motivele pentru care Dumnezeu a distrus lumea în zilele lui Noe. Mitologia greacă se referă la acelaşi tip de hibrid rezultat printr-o asemenea căsătorie, ca fiind semizei (Hercule, Ahile, Tezeu, Perseu etc.)

Heracle (Hercule), fiul lui Zeus și al unei muritoare

Heracle (Hercule), fiul lui Zeus și al unei muritoare

Satirii – Poate că cel mai interesant dintre toţi hibrizii este satirul. El este jumătate om, jumătate ţap, şi se găseşte peste tot în paginile mitologiei. Atât Biblia cât şi mitologia greacă asociază satirii cu dansul (Isaia 13:21), iar dansul implică de obicei muzica, pentru care satirii erau de asemenea cunoscuţi. Cel mai interesant, Biblia profeţeşte întoarcerea satirilor în zilele din urmă.

satir

satir

Basilicul – Basilicul este adesea trecut cu vederea ca fiind doar o altă creatură menţionată în Biblie (Isaia 14:29), dar el este mult mai mult decât doar un animal oarecare. Se credea că basilicul este un şarpe cu două picioare, cu cap de cocoş.

basilic

basilic

Moloh/Chemoş – Această entitate era venerată de amoniţi şi moabiţi (1 Împăraţi 11:7), şi este chiar menţionată în mitologia greacă ca Minotaur. Conform legendelor, Moloh era jumătate om, jumătate taur, hibrid şi este reprezentat uneori şi ca o bufniţă.

Moloh

Moloh

Lăcuste din adânc – Grecii se refereau la această creatură ca manticore [monstru legendar, având cap de bărbat, trup de leu şi coadă de dragon sau scorpion], dar Biblia dezvăluie originea lor ca fiind din fântâna adâncului. Apocalipsa 9:1-11 ne spune că aceste creaturi vor fi dezlegate pe pământ în vremea sfârşitului.

manticore

manticore

Mulţi dintre cei care au o problemă în a admite că poate să existe un anumit adevăr în mitologie, vor încerca să spiritualizeze sau să transforme cele de mai sus în metaforă, sau într-o altă interpretare nefondată, alta decât cea literală. Simplul fapt este că enumerarea biblică nu se opreşte aici. De fapt, mai sunt cel puţin ŞAPTE hibrizi menţionaţi în Biblie. Aceia vor fi prezentaţi în viitoarea mea carte, Hybrids Among Us: A Date With Disaster [Hibrizii printre noi: O întâlnire cu dezastrul].

[Minister Dante Fortson, Top 5 Biblical Hybrids: Hybrid Month – Part 1. Copyright © Minister Dante Fortson. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ministerfortson.com, unde nu mai este disponibil.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *