Restaurarea supravieţuitorilor Abuzului Satanic Ritualic. Introducere

de Patricia Baird Clark

Există un fel de abuz care se desfăşoară cu violenţă în America, despre care omul obişnuit nu ştie nimic. Este genul de lucru despre care am putea crede că se întâmplă într-o oarecare ţară străină, dar nu aici în America. Totuşi se întâmplă aici, iar biserica trebuie să ştie de el, fiindcă victimele acestui abuz (noi îi numim supravieţuitori) se află în bisericile noastre şi au nevoie disperată de ajutorul nostru.

Existenţa Abuzului Satanic Ritualic şi devastarea care îl însoţeşte în vieţile a nenumărate persoane, sunt de mult timp ascunse faţă de societatea noastră. Chiar profesioniştii în sănătate mintală şi biserica nu au avut cunoştinţă despre existenţa sa. A devenit obligaţia mea, de-a lungul anilor în care m-am luptat să înţeleg această enigmă, să expun săvârşirea sa atroce. Prin chemarea lui Dumnezeu şi prin pregătirea pentru a sluji victimelor Abuzului Satanic Ritualic, am ajuns să studiez şi să înţeleg mare parte din acest mister.

Mulţi oameni nu au auzit niciodată de Abuzul Satanic Ritualic. Unii dintre cei care au auzit de el, se îndoiesc că există cu adevărat. Au existat articole în revistele seculare şi creştine şi în cărţi care au afirmat că acest gen de abuz este o născocire a unei imaginaţii hiperactive… că persoanelor care cred că acest gen de abuz are loc, le este excesiv de teamă de diavol şi văd diavoli în spatele fiecărui tufiş.

S-au făcut acuzaţii că amintiri false despre abuz au fost plantate în mintea clientului de către terapeut – plantate poate acolo în timp ce clientul se afla sub hipnoză. Faptul că fără îndoială aceasta s-a întâmplat, nu invalidează adevărul că amintiri legitime despre un abuz sever ies cu adevărat la suprafaţă la mulţi ani după ce abuzul a avut loc.

În mijlocul întregii controverse, există persoane care au suferit sever din cauza Abuzului Satanic Ritualic, care au nevoie disperată de ajutor. Din nefericire, există relativ puţini consilieri care recunosc acest abuz şi ştiu cum să se ocupe de el odată ce este descoperit. Totuşi, imaginea se schimbă treptat. Nu o spun pentru a critica profesioniştii în sănătate mintală. Adevărul este că nicio educaţie universitară nu poate să pregătească pe cineva să se ocupe de Abuzul Satanic Ritualic, fiindcă Abuzul Satanic Ritualic este o problemă spirituală. Răul este făcut în numele lui Satan şi poate fi desfăcut de puterea, dragostea şi înţelepciunea lui Isus Hristos.

Sunt neliniştită din cauză că adesea consilierii şi pastorii nu sunt instruiţi să recunoască Abuzul Satanic Ritualic, deoarece colegiile biblice, seminarele şi universităţile nu oferă cursuri pe această temă. Este un fapt uimitor că multe persoane care au experimentat Abuzul Satanic Ritualic nu au absolut nicio amintire despre el, şi prin urmare nu au cunoştinţă despre chestiunea fundamentală care stă la baza problemelor lor. Adesea pastorii care văd simptomele respective la cineva, îl vor trimite la un consilier profesionist. Consilierul profesionist este instruit să consilieze mai degrabă în conformitate cu tehnicile de consiliere, decât cu rugăciunea şi cu încrederea deplină în Duhul Sfânt. Puţini ştiu cât de obişnuit este Abuzul Satanic Ritualic, şi puţini recunosc caracteristicile care îl identifică. Rugăciunea mea este ca această carte să îi informeze pe oameni, astfel încât cei care suferă din cauza unui astfel de abuz să fie identificaţi şi ajutaţi.

Sunt convinsă că misiunea pentru aceste persoane abuzate aparţine bisericii… nu doar pastorilor, ci anumitor persoane laice chemate de Dumnezeu să vină, şi cu ajutorul Duhului Sfânt, să slujească acestor oameni pentru ca ei să ajungă la plinătate. Nu vreau să-i numesc consilieri… Consilierii sunt oameni cu licenţe în psihologie, cu tehnici de consiliere şi asigurare de malpraxis. Prefer să-i numesc pe aceşti laici cu un alt termen, precum conducător spiritual, ajutor spiritual, prieten spiritual sau slujitor creştin. Este convingerea mea că natura spirituală a Abuzului Satanic Ritualic cere o misiune spirituală, şi oricine este chemat de Dumnezeu, care se bazează pe Duhul Sfânt, poate sluji cu succes chiar şi celor abuzaţi cel mai sever. Când este vorba de Abuzul Satanic Ritualic, chemarea lui Dumnezeu este mai importantă decât acreditările în consiliere.

Cartea de faţă expune scopul din spatele Abuzului Satanic Ritualic, tehnicile psihologice folosite în abuz, şi cum să desfacem, prin puterea Duhului Sfânt, rezultatele unui asemenea abuz. Chiar dacă sună foarte întunecat şi urât, gloria şi frumuseţea Domnului Isus Hristos sunt de asemenea descoperite în paginile cărţii. Este imposibil să înfruntăm în mod triumfător sfâşietorul Abuz Satanic Ritualic, fără prezenţa glorioasă a lui Isus. Este de asemenea imposibil să slujim cu succes în acest domeniu, fără să creştem spiritual şi fără să ajungem să-L cunoaştem pe Isus Hristos într-o dimensiune cu totul nouă.

Speranţa mea este că această carte va ajuta la risipirea convingerii pe care o au mulţi, că Abuzul Satanic Ritualic nu există, fiindcă amintirile disociate nu sunt demne de încredere. Orice conducător spiritual care se bazează total pe Duhul Sfânt va găsi că amintirile disociate sunt doar o parte a misiunii pentru Abuzul Satanic Ritualic. Există scheme elaborate de programare pe care le găsim în victimele Abuzului Satanic Ritualic, care dezvăluie un geniu rău şi un design precis. Demonii se manifestă, spun şi fac lucruri care validează amintirile. De asemenea, găsim structuri şi programe asemănătoare în oameni care nici măcar nu se cunosc între ei, ceea ce validează mult cazul legitimităţii amintirilor.

Am ezitat între a folosi termenul „tulburări de personalitate multiplă” şi termenul „tulburări de identitate disociativă”, ştiind că comunitatea consilierilor foloseştetermenul „tulburări de identitate disociativă”, dar laicii din biserică pot să fie mai familiari cu termenul „tulburări de personalitate multiplă”. Totuşi, oamenii bisericii devin tot mai mult familiari cu „tulburări de identitate disociativă”, deci am decis să rămân la denumirea respectivă.

Pronumele folosite vor fi la genul feminin în cea mai mare parte, pentru a evita stângăcia de a scrie lui/ei de fiecare dată când este nevoie de un pronume. Chiar dacă şi bărbaţii sunt abuzaţi, cei care cer consiliere pentru problemele abuzului sunt în majoritate copleşitoare femei.

Unele detalii au fost schimbate pentru a proteja identitatea şi viaţa privată a unor persoane ale căror experienţe sunt menţionate în carte. Modificările sunt minore şi nu schimbă în niciun fel veracitatea experienţei sau conceptul care este explicat.

Cartea nu ar fi fost posibilă fără ajutorul câtorva persoane. Vreau să îi mulţumesc în primul rând soţului meu, pentru bunăvoinţa de a-mi permite să petrec atât de mult timp în misiune. A trebuit să facă singur unele lucruri pe care în trecut le făceam împreună, şi a avut bunăvoinţa să împartă casa noastră cu alţii, pentru ca ei să poată primi o slujire în formă accentuată. A fost o ajustare pentru noi amândoi. Îi mulţumesc de asemenea pentru că este o acoperire spirituală puternică pentru mine, pentru ajutorul lui în editarea cărţii şi pentru expertiza lui în folosirea computerului.

Vreau, de asemenea, să îi mulţumesc lui Roger D. Osborn pentru încurajarea de a începe să scriu cartea. În timp ce cartea progresa, au fost momente când am simţit că nu puteam scrie, dar el a fost un încurajator constant. Roger, având treizeci și cinci de ani de experienţă în administraţia sănătăţii mintale şi în practica clinică, cu un doctorat în Administraţia Sănătăţii Mintale, a fost capabil să citească această carte prin ochii unui profesionist în sănătate medicală şi mintală, oferind astfel echilibru faţă de perspectiva mea total biblică.

Iar în cele din urmă le mulţumesc victimelor Abuzului Satanic Ritualic cărora le-am slujit: fără ele, cartea nu ar exista. La început am făcut greşeli pentru care îmi cer iertare. Simţeam că eram într-o barcă cu vâsle şubredă, în ape necartografiate, cu rechini înotând peste tot în jurul meu, care muşcaseră deja vâslele. Totuşi, a fost o coardă de aur legată în partea din faţă a micii bărci, care m-a tras de-a lungul apelor necartografiate… Duhul Sfânt era acolo, călăuzindu-mă. Sper că datorită acestei cărţi, alţii nu se vor simţi la fel de pierduţi când vor sluji supravieţuitorilor Abuzului Satanic Ritualic.

[Patricia Baird Clark, Magic Surgey and the Structure of the Inner World. Introduction. Extras din cartea Restoring Survivors of Satanic Ritual Abuse. Copyright © 2012 His Presence Online. Tradus şi preluat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.hispresenceonline.org.]

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *