Despre duhurile necurate sau demoni

Pentru a asculta online sau a downloada, clic pe link.

Iosif Anca – Sistemul demonic

Virgil Neagu – Despre duhurile necurate

Virgil Neagu – Invazia demonică (Biserica Penticostală Română Perth W., Australia)

Virgil Neagu – Manifestarea duhurilor necurate (Biserica Penticostală Română Perth W., Australia)

Virgil Neagu – Duhurile necurate (Luca 4:31-34)

Ioan Chirilă – Realitatea luptei spirituale

Răul în lumea nevăzută. Despre Satana, draci, magie, spiritism și afectarea demonică

Mai putem crede astăzi, în secolul 21, că există ființe pe care nu le putem vedea, numite draci sau diavoli, care ne ispitesc să facem răul? Ce sunt îngerii și demonii? Cum au apărut aceste două categorii de ființe imateriale, conform învățăturii Bisericii? Care sunt nivelurile de afectare demonică și care sunt căile prin care putem fi afectați de lumea îngerilor căzuți? De ce sunt periculoase anumite practici spirituale precum spiritismul, magia (neagră și albă), channelingul și satanismul? Cum putem deosebi posesiunea demonică de o boală psihică? Ce e de făcut dacă am ajuns în contact cu o anumită practică spirituală dubioasă? Acest episod este o încercare de găsi răspunsuri la asemenea întrebări. – Ernest Valea (Cugetări apologetice, 11.09.2011)

Lazăr Gog – Iuda (1). Introducere. Căsătoria îngerilor căzuţi cu fetele oamenilor

Lazăr Gog – Istorii neînvăţate. Despre originea demonilor

Lazăr Gog – Iuda (3). Lucifer şi îngerii căzuţi

Lumea întunericului – Diavolul și demonii (Dumnezeu te iubește, 16.02.2020)

Realitatea prezenței demonice | Pastor Vasile Filat (Moldova Creștină TV, 01.11.2018)

Întrebare: Lucrez într-un depozit unde se întâmplă lucruri ciudate. Sunt tot timpul înspăimântată, atât eu cât și colegii simțim același lucru, în anumite zone din clădire simt că nu sunt singură și plec imediat. Asta să zicem că o pot rezolva, că nu mă mai întorc acolo degrabă, dar problema este alta. Acuma mi-e frică și la mine acasă, și noaptea dorm cu lumina aprinsă. La fel, am impresia că o anumită zonă din apartament are ceva, simt că nu este bine. Vă rog să îmi spuneți ce poate fi și cum să fac să-mi treacă frica. Să fie ceva într-adevăr ori sunt eu foarte fricoasă? Vă spun că până în urmă cu vreo trei ani niciodată nu am mai pățit așa. Și am o frică așa de mare că nici nu mă mai pot mișca. Este tare urâtă starea ce mi-o provoacă. Eu sunt ortodoxă, mă gândeam să chem un preot acasă, dar nu cred în preoți și nu sunt de acord cu multe din religia mea. V-am tot urmărit și aveți dreptate în tot ce spuneți. De aia am îndrăznit să vă scriu, sper să mă ajutați cu un sfat fără să mă judecați. Știu că pare prostesc ce v-am scris referitor la frica mea, dar îmi este greu și vreau să fiu lămurită. Vă mulțumesc!

Articolul la care se face referință în video: Moartea mamei mele

Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr

Despre viața unui om angajat religios se vorbește de obicei din perspectivă înaltă, din perspectiva reperelor lui morale și spirituale. C. S. Lewis, distins universitar englez, e un creștin înzestrat cu realism și umor; el alege cealaltă perspectivă: cum se vede viața unui om din unghiul diavolului care îl are în grijă, care trebuie să îl achiziționeze drept hrană pentru infern? Cartea joacă pe competența psihologică a diavolilor, pe priceperea de a folosi măruntele noastre slăbiciuni, de fiecare zi, suficiente pentru a ne face deseori surzi la glasul Celuilalt. Cu toate astea, la capătul cărții și al unei vieți duse cu onestitate și cu atenție spirituală, eroul anonim îl întâlnește, discret și simplu, pe Celălalt.

Pentru a comanda, clic aici.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *