Paşapoartele biometrice şi semnul fiarei

Pentru a asculta online sau a downloada, clic pe link.

Ioan Ciobotă, Radio Vocea Evangheliei Timişoara – Ep 01 – 666 Paşapoarte biometrice şi Anticristul

Ioan Ciobotă, Radio Vocea Evangheliei Timişoara – Ep 02 – 666 Paşapoarte biometrice şi Anticristul

Ioan Ciobotă, Radio Vocea Evangheliei Timişoara – Ep 03 – Criza mondială şi giganţii economici – articol lecturat

Ioan Ciobotă, Radio Vocea Evangheliei Timişoara – Ep 04 – Încălzirea globală – ce spune Biblia despre aceasta

Dan Bercian, Radio UnisonPaşapoartele biometrice şi semnul fiarei

Daniel Grigoriciuc, Carl Sanders – Pașapoartele biometrice

Daniel Grigoriciuc, Carl Sanders – Pasapoartele biometrice by Eliberare De Satanism on Mixcloud

Pașapoartele biometrice și semnul fiarei

de Dan Bercian

Nu s-au stins încă ecourile disputei dintre guvernanții noștrii și anumite grupări religioase, grupări care se opun apariției pașaportului biometric.

Am urmărit felul în care s-a dus această luptă și luările de poziție și am constatat că ne împărțim în patru categorii.

Din prima categorie ar face parte cei ce se opun cu vehemență acestor pașapoarte, apreciind că cipul pe care îl conțin este semnul lui Anticrist despre care se vorbește în cartea Apocalipsa.

A două categorie ar fi cei ce-i ridiculizează pe primii și îi cataloghează că fiind fanatici religioși care nu văd altceva decât conspirații satanice.

A treia categorie ar fi guvernanții care, indiferent ce cred, trebuie să ducă la îndeplinire niște sarcini trasate de UE, iar a patra categorie, cea mai numeroasă, ar fi constituită din cei ce nu știu ce să creadă și nici nu le pasă de cipuri sau pașapoarte biometrice.

Dacă ar fi să aleg o categorie de care să mă alipesc, dintre acestea patru, aș fi tentat să mă apropii de prima. Pentru că este evident că introducerea în pașapoarte a acestui cip nu este decât încă un pas făcut de guvernanți în dorința lor de a monitoriza tot și de a ști tot, de a controla.

Îmi aduc aminte de celebra emisiune de televiziune „Big Brother”. Succesul ei spune multe despre felul în care sunt construiți oamenii, cei care nu-l cunosc pe Dumnezeu. Le place să știe tot, să-și bage nasul peste tot, să știe ce face vecinul, guvernatorul, vedeta, boschetarul. Să stea deoparte, ferit la rândul lui de ochii altora, ascuns în spatele ecranului de sticlă și să monitorizeze tot. O curiozitate bolnăvicioasă îi macină pe toți. Le place, vă place să puteți supraveghea și vedea totul, să intrați în cele mai ascunse colțuri ale intimității celorlalți, să știți ce mănâncă, ce lenjerie poartă, ce gândesc, câți bani au în cont și multe alte lucruri de felul acesta. Suntem o societate tot mai obsedată de dorința de a ști ce fac ceilalți, de a pătrunde în intimitatea lor. Dorința aceasta este una de sorginte satanică.

Satan și-a dorit întotdeauna să fie că Dumnezeu. Din această cauză el a fost aruncat din cer, dar nu a renunțat la planurile lui. El tot mai vrea să fie că Dumnezeu. Să știe tot, să controleze tot.

El are puteri mari, așa a fost creat de Dumnezeu, dar nu are atributele lui Dumnezeu. Pe lângă alte atribute pe care Dumnezeu le are și Satan nu, el nu este atotputernic, nu este omniscient (adică nu știe tot, ca Dumnezeu), nu este omniprezent (adică nu poate fi în același timp în orice loc în Univers, ca Dumnezeu) și lista poate continua. Dar faptul că nu este așa nu înseamnă că nu-și dorește să fie așa. Și că nu luptă pentru a ști cât mai mult, pentru a controla cât mai mult, pentru a stăpâni peste cât mai mulți.

Când Satan L-a ispitit pe Domnul Isus, după ce El a postit patruzeci de zile, I-a spus Mântuitorului că dacă Se va închina înaintea lui va primi toate împărățiile pământului și strălucirea lor. Domnul Isus nu i-a replicat că nu are dreptate, adică nu este stăpân peste împărățiile pământului, semn că vrăjmașul avea aceste împărații sub autoritatea lui. Și le are și azi.

Acum, dacă Dumnezeu i-a îngăduit vrăjmașului să stăpânească peste aceste împărății, după ce l-a aruncat din cer, el va încerca, și încearcă, ca măcar aici să fie stăpân absolut, căutând să-L imite pe Dumnezeu. Scopul lui final este să controleze tot, să știe tot și să se facă totul așa cum dorește el. O palidă revanșă împotriva lui Dumnezeu care, așa cum am spus, stăpânește peste tot, știe tot, controlează tot, chiar și pe cel rău. Acesta nu poate face decât ceea ce îi dă voie Dumnezeu.

 Așa că nu mă mir deloc de ceea ce se întâmplă azi cu pașapoartele biometrice, de camerele de supravegheat, tot mai prezente, de sateliții care au ochii ațintiți spre noi zi și noapte, de telefoanele ascultate, de cipurile pregătite ca să ajungă pentru fiecare om.

De aceea spuneam că mai degrabă m-aș identifica cu cei din prima categorie. Ei au dreptate până la un loc. Cred că, atât cât ține de noi, trebuie să luptăm, cu armele legale pe care le avem, pentru a păstra toate acele drepturi lăsate de Dumnezeu ființei umane și pe care chiar legile țării noastre, deocamdată, ni le oferă. Adică, dacă tot se spune că avem dreptul la intimitate, să facă bine cei ce ne conduc și să ne asigure acest drept fără a ne fură alt drept, acela de a fi liberi, de a trăi conform propriilor noastre convingeri. Nu este normal că să ni se fure libertatea pretinzând că în schimb ni se oferă intimitate și siguranță. Este absurd și chiar ridicol, dar dacă ne gândim că Satan este stăpânul, începem să înțelegem. Ni se ia dreptul la libertate, un drept pe care nici măcar Dumnezeu, cu toată starea noastră decăzută, nu ni l-a luat.

Deci primul grup pe care îl aminteam are dreptul să protesteze și să fie nemulțumit. Dar, pe de altă parte, în multe aspecte, nu pot fi de acord cu acest grup.

Protestul a fost inițiat și condus în numele credinței creștine, considerându-se că trebuie luată atitudine în fața unui pericol extrem de mare, care ne pândește pe noi, credincioșii. Acela de a fi însemnați cu semnul fiarei. Nu spun că nu este așa. Dar până aici sunt multe alte pericole care ne pasc, pe noi credincioșii, și despre care protestatarii nu au spus nimic și de fapt nimeni nu vorbește despre ele.

 În Biblie sunt puține referințe la semnul Anticristului, chiar foarte puține. Este o avertizare și o atenționare în legătură cu acest aspect atât de spectaculos. Și trebuie să ținem seamă de el. A-l neglija nu este un lucru înțelept, nici a-l minimaliză. Dacă Dumnezeu a hotărât că trebuie să ne atenționeze în legătură cu acest aspect, a-l neglija înseamnă a nu-i da cinste lui Dumnezeu. Dar a exagera în această privință poate fi la fel de periculos. Pentru-că atenția noastră se poate canaliza pe o direcție care nu este cea mai importantă. Este adevărat că cei ce vor primi semnul pe mână sau pe frunte, aproape sigur că este vorba despre cipul aflat în discuție, vor fi despărțiți pentru totdeauna de Dumnezeu, și din această cauza nu pot să mă identific nici cu cei ce sunt nepăsători (pentru-că nepăsarea în cele duhovnicești duce la moarte), nici cu cei ce îi iau peste picior pe cei ce manifestă interes în această privință (pentru-că zeflemeaua și mândria sunt poate cela mai grave păcate) și nici cu guvernanții care, poate fără să fie conștienți, se lasă folosiți de Satan și manipulați pentru-că el să-și potă duce planurile la îndeplinire, dar înainte de a fi despărțiți de Dumnezeu din cauza cipului oamenii vor fi despărțiți de El din alte motive. Sau altfel spus: vor fi oameni care probabil nu vor primi pe mână sau pe frunte semnul Anticristului și tot în iad vor ajunge. O să încerc să mă explic.

Așa cum spuneam, în Biblie se vorbește puțin despre semnul fiarei. Găsim mențiuni despre acest semn în ultima carte a Bibliei, Apocalipsa. Suntem avertizați de Dumnezeu să avem grijă, pentru că cei ce vor primi acel semn nu vor avea parte cu Dumnezeu în Împărăția Lui. Dar până aici, până la Apocalipsa și la semn, Biblia este plină de avertizări, de semnale de alarmă pentru cei ce vor să ia aminte și să nu fie despărțiţi de Dumnezeu din alte cauze decât semnul fiarei. Aflăm că nu doar semnul acesta ne poate despărți de Dumnezu.

Domnul Isus, apoi apostolii trag nenumărate semnale de alarmă și îi avertizează pe toți care trăiesc în păcat că peste aceștia va veni mânia și pedeapsa lui Dumnezeu.

Profetul Isaia, cu circa 700 de ani înainte de Domnul Isus, le spunea celor din vremea lui, care nu erau în pericol de a fi marcați cu un cip că, citez: „Păcatele voastre pun un zid de despărțire între voi și Dumnezeu; păcatele voastre vă ascund fața Lui și-L împiedică să vă asculte.”

Domnul Isus de multe ori folosește expresia: „Vai de voi!” Și niciodată nu s-a referit la cip, ci la păcat! La un moment dat le spune celor cu care vorbea: „Dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea fariseilor și cărturarilor, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor.” Lui Nicodim, de asemenea un om de frunte, un învățat, un religios, îi spune că dacă nu se va naște din nou, din Dumnezeu, adică nu va fi schimbat în făptură cea nouă după voia Celui Preaînalt, nu va vedea Împărăţia cerurilor.

Domnul Isus nu vorbea păgânilor, ci oamenilor religioși. La fel și azi, oamenii religioși și apoi toți trebuie să afle că înaintea cipului, păcatul îi desparte pe oameni de Dumnezeu și îi trimite pentru totdeauna în iad.

Urmașii Domnului Isus au tras de asemenea multe semnale de alarmă în legătură cu păcatul care ne desparte de Dumnezeu.

Autorul Epistolei către Evrei scria: „Vegheati să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc.” Azi a fi lumesc sau a trăi în curvie este un mod de viață pentru majoritatea covârșitoare, religioși sau nu. Care protestează sau nu împotrivă cipului, fără nicio diferență.

Apostolul Pavel, în Epistola către Români scria că „umblarea după lucrurile firii pământești este moarte, este vrăjmășie împotrivă lui Dumnezeu, că cei ce sunt pământești nu pot să placă lui Dumnezeu”. Și ca să nu fie confuzie pentru nimeni, în altă parte, în Epistolă către Galateni, apostolul identifică faptele firii pământești, cele care ne fac să fim lumești, prin urmare despărțiți de Dumnezeu. Ele sunt: „adulterul, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoriile, vrajbele, certurile, geloziile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, invidiile, uciderile, bețiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea”. Și apostolul Pavel spune apăsat: „Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.”

Apostolul Pavel nu face nicio mențiune în scrierile lui despre semnul fiarei. Dar de nenumărate ori avertizează că cei ce trăiesc în păcat nu vor fi în cerul lui Dumnezeu.

Faptul că în Biblie se vorbește atât de des despre pericolul păcatului, de fapt toată Biblia este plină de asemenea avertizări, și doar puțin despre semn, este o dovadă grăitoare despre ceea ce consideră Dumnezeu a ne pune mai mult în pericol.

Satan caută să ne manipuleze, să ne abată atenția de la lucrurile importante în așa fel încât să avem o părere bună despre noi, să credem că suntem pe drumul cel bun dar de fapt să fim departe de Dumnezeu și nici măcar să nu știm.

În zilele acestea este mare frământare în legătură cu semnul fiarei. Într-o anumită măsură este bine că este așa. Dar cei mai mulți care vor ajunge în iad nu vor ajunge acolo din cauza că au primit, pe frunte sau mână, semnul fiarei, ci pentru că au trăit în păcat. O să mă explic din nou, ca să nu fiu greșit înțeles. Alături de cei mulți, foarte mulți, care de-a lungul timpului au făcut faptele firii pământești, au trăit în păcat nesocotind jertfa Domnului Isus și șansa oferită de Dumnezeu pentru a fi salvați, și care vor fi în iad din această cauză, a păcatului, alături de ei vor fi și alții, foarte puțini raportat la numărul total de condamnați veșnic, care, la sfârșitul vremurilor, vor fi primit semnul fiarei.

Este adevărat că este trist și dureros să ajungi în iad din cauza semnului, dar care este diferența între aceștia care au ajuns în iad din această cauză și cei ce au ajuns acolo din cauza păcatului? Toți vor suferi la fel. Mulți dintre cei ce astăzi trăiesc nu vor mai fi în viață în momentul când oamenii vor fi nevoiți să aleagă dacă să primească semnul sau nu. În fiecare secundă mor oameni pe acest pământ fără să fie obligați să primească semnul, dar ei merg în iad dacă au trăit în păcat și nu s-au împăcat cu Dumnezeu prin credința în Mântuitorul Isus Hristos. Aceasta este marea tragedie a omenirii: oamenii merg în iad deși există șansă de salvare. Iar cei ce ar trebui să le spună celor ce sunt în întuneric spiritual acest adevăr eliberator se ocupă de alte lucruri și scenarii. Așa cum am mai spus, mai spun încă o dată că este posibil ca să ajungă în iad oameni care nu vor primi semnul pe mână sau pe frunte, care vor ieși în stradă și vor protesta, dar care nu s-au pocăit de faptele lor rele, de scârboșeniile păcatului, de faptele firii pământești, care nu s-au născut din nou din Cuvântul lui Dumnezeu și din Duhul lui Dumnezeu.

Toată agitația din aceste zile nu este altceva decât o altă diversiune a lui Satan. Ca să abată atenția de la adevăratele probleme la una mai puțin importantă, dar mai spectaculoasă. Din dorința lui de a ne controla și de a ne stăpâni.

Atenția noastră nu trebuie să fie concentrată, focalizată pe subiectele de senzație ale vremurilor pe care le trăim, chiar pe semnul fiarei care, iată, este de actualitate, ci pe sfaturile și învățăturile Mântuitorului Isus Hristos și apoi a sfinților Săi apostoli. Preocuparea unui om care vrea să fie cu Dumnezeu trebuie să fie ascultarea de Dumnezeu și împlinirea voii Lui.

Credința în Domnul Isus Hristos, pocăința de faptele rele, trăirea în sfințenie, în ascultarea de Dumnezeu, și plinătatea Duhului Sfânt fac că noi să-I aparținem lui Dumnezeu. Suntem proprietatea Lui. Și dacă suntem ai Lui, atunci El nu ne va lasă în acele momente grele care vor veni peste omenire. Va fi scutul și tăria noastră. Acele momente nu ne vor surprinde, pentru că Duhul lui Dumnezeu care este în noi ne va arăta cum stau lucrurile și ne va învăța cum să procedăm. Soluția nu este să fim peste măsură de preocupați de senzațional, ci să fim plini de Duh. Avem pilda celor zece fecioare. Cei preocupați de senzațional și nu de viață sfântă se vor trezi în final goi, fără untdelemn în candele și lăsați afară de Mirele ceresc.

Mitingurile și marșurile de protest împotriva homosexualilor sau a pașapoartelor biometrice sunt cu folos numai dacă cei ce se implică în aceste acțiuni au și o viață sfântă și curată înaintea lui Dumnezeu. Eu nu cunosc inimile oamenilor, dar Dumnezeu le știe.

Aș spune în final, parafrazându-L pe Domnul Isus care îi certa pe religioșii din vremea Lui și care, la fel aveau atenția canalizată pe o direcție greșită, a ritualului în locul dragostei de Dumnezeu și de oameni, că mai întâi pe acestea să le facem, adică să trăim vieți sfinte și curate, după voia lui Dumnezeu, și pe celelalte, adică luările de poziție împotriva a tot ceea ce nu-i după voia lui Dumnezeu și care afectează viața comunității, să nu le lăsăm nefăcute.

Așa că, de fapt, nu ne împărțim în patru categorii ci în cinci.

Sursa: https://www.radiounison.ro/editorial/pasapoartele-biometrice-si-semnul-fiarei.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *