Diavolul dinăuntru

de Dan Reany

Scăpând de ocultism

CBN.com Jeff Harshbarger era de-abia în clasa a treia când părinţii lui au cumpărat o masă ouija. Părea să se distreze bine, până ce a descoperit că nu era un joc.

Jeff Harshbarger cu sotia

Jeff Harshbarger cu sotia

Jeff Harshbarger: Când puneai mâna pe oracol, se mişca. Ei bine, fratele meu este glumeţ, şi tot îl loveam cu umărul, convins că el îl învârtea. El a încercat să mă convingă că nu era aşa. Ei bine, ceea ce am făcut a fost să iau masa ouija eu singur în dormitor într-o noapte.

Dan Reany [relatând]: Dar masa ouija a continuat să răspundă la întrebările lui, iar Jeff a ştiut că era la lucru o altă forţă.

Jeff: M-a speriat mai mult decât orice altceva experimentasem, dar în acelaşi timp era ca atunci când te dai pe montaigne russe. Eşti speriat de moarte, dar eşti încântat. Am început să văd că era vorba de o prezenţă care a început să devină tot mai puternică în casa mea. Mă trezeam în toiul nopţii şi simţeam literalmente că cineva mă privea. De fapt simţeam că cineva era cu mine. Mă trezeam şi umblam prin casă ca să experimentez aceasta, fiindcă îmi plăcea.

Dan: În mod normal, când un puşti în clasa a treia sau a doua se trezeşte şi simte o prezentă probabil întunecată în cameră, nu vrea să se scoale în mijlocul nopţii ca să umble prin casă singur ca să verifice.

Jeff: Aşa e. Aşa e. Dar mă bazam pe faptul că ştiam că există mai mult. Era ceva de cealaltă parte.

Dan [relatând]: Nu peste mult timp Jeff era mai apropiat de acea prezenţă decât de tatăl lui alcoolic.

Jeff: Eram un puşti nefericit. Nu vroiam să fiu unde eram. Nu vroiam să fiu în familia în care eram. Deci am căutat o scăpare. Căutam altceva, orice, pentru că viaţa mea era un iad. Eram copilul beţivului oraşului, eram abuzat, neglijat. Nu mă simţeam iubit.

Dan [relatând]: Curând după experienţa cu masa ouija, prezenţa pe care Jeff o simţea în casă i-a vorbit.

Jeff: M-am trezit într-o noapte şi efectiv în spatele urechii mele era o voce care a spus: „Jeff, vino. Vino aici. Este ceva ce vreau să-ţi arăt.”

Dan [relatând]: Acea forţă ciudată i-a provocat lui Jeff experienţe în afara trupului. În acea perioadă, a văzut lucruri cu zile întregi înainte ca să le trăiască în viaţa reală. Apoi Jeff a întâlnit un bărbat care era satanist practicant.

Jeff: Am construit o pentagramă, ne-am aşezat în interiorul pentagramei, el s-a rugat deasupra mea şi şi-a pus mâinile peste mine. Când şi-a pus mâinile peste mine, am fost umplut efectiv de un demon.

Jeff Harshbarger cu sotia

Jeff Harshbarger cu sotia

Dan [relatând]: Jeff credea că satanismul era calea pentru a-şi perfecţiona abilităţile paranormale.

Jeff: Când un demon este în preajma ta sau în tine, simţindu-i prezenţa, te minţi pe tine însuţi. Crezi că este puterea ta.

Dan [relatând]: El şi noul lui profesor şi-au făcut propria adunare şi au recrutat alţi adolescenţi care să li se alăture.

Jeff: I-am văzut pe fiecare dintre ei cum au ajuns să fie posedaţi de demoni şi am observat ceva în inima mea. Inima mea simţea pentru ei. Parcă eram condamnat. Ştiam că era greşit. Era ca şi cum ştiam că nu ar trebui să se întâmple. M-am împotrivit acestui lucru fiindcă eram satanist. Nu-mi pasă de nimeni sau de nimic în afară de mine. [Dar] Iată că sunt un satanist căruia îi pasă. Am început să încerc să ucid ritualic acea parte din mine – inima, partea din mine căreia îi păsa.

Dan [relatând]: Indiferent ce au încercat Jeff şi forţele demonice din el, pur şi simplu nu au putut să omoare acea mică sămânţă de dragoste şi compasiune. Astfel că demonii care îi dăduseră putere atâţia ani s-au întors împotriva lui şi au încercat să-l omoare pe el în schimb.

Jeff: Demonii din mine au început literalmente să mă chinuie. Vreau să spun că s-au întors împotriva mea şi unul împotriva altuia, făcându-mă să trăiesc iadul pe pământ…

Dan [relatând]: Jeff a decis că singura cale de scăpa de chin era să se omoare.

Jeff: Aşa că am făcut rost de o armă, m-am dus la un motel, am stat în camera aceea şi mi-am pus arma la cap. Când am privit în jos la ţeava armei, de nicăieri mi-a venit în minte gândul: „Unde îţi vei petrece eternitatea?” Nu am putut să apăs pe trăgaci.

Dan [relatând]: În ziua următoare a încercat să se spânzure, dar frânghia a alunecat. S-a dus la culcare plângând cu sughiţuri. Din nou a auzit o voce, dar de data aceea a fost diferită.

Jeff: Vocea a venit chiar din dreapta mea şi mi-a spus: „Ieşi.” Ştiam că nu era demonică. Era diferită. M-am sculat din pat. Nici măcar nu m-am gândit să străbat casa şi să ies pe uşa din spate. Am deschis fereastra şi am păşit afară. Voi fi sincer cu voi, când am ieşit pe fereastră era o prezenţă complet diferită în curtea din spate. Ştiam că era Dumnezeu. Era o prezenţă incredibilă care emana putere, dar şi dragoste… Ştiam că acea putere care mă urmărise, care nu mă lăsase să mor, era prezentă. Iată dragostea pe care o vroisem dintotdeauna, de care avusesem întotdeauna nevoie, pe care o căutasem întotdeauna şi pe care o căutasem într-un loc greşit. Pentru că nu o aveam, m-am întors către întuneric. Acum iat-o. Doar m-am uitat la cer şi am spus: „Isus, fă ca viaţa mea să fie OK.”

Dan [relatând]: Deşi tocmai îşi dăduse viaţa lui Hristos, Jeff încă se lupta cu demonii. Făcuse ritualuri satanice elaborate ani de zile, dar pentru a scăpa de demoni nu a fost nevoie decât de rugăciunea simplă a unei femei pe care a întâlnit-o la biserică.

Jeff: Tocmai începuse să se roage pentru mine şi demonii din mine au ieşit la suprafaţă şi mi-au întors capul. M-am uitat la ea, iarea s-a uitat la demoni şi a spus doar: „În Numele lui Isus, plecaţi.” Şi au plecat… Aşa a fost. Am alergat să găsesc o oglindă şi m-am uitat la mine însumi pentru prima dată în patru ani. Fiindcă în fiecare zi când mă bărbieream vedeam demonii. În sfârşit eram liber.

Dan [relatând]: Nu peste mult timp Jeff a putut să se căsătorească, în parte fiindcă nevoia lui de dragoste şi acceptare fusese în sfârşit împlinită de Dumnezeu.

Jeff: Fiecare dintre noi căutăm pe cineva, undeva, care să aibă grijă de noi, să ne iubească. Toţi suntem încă copii, deşi trupurile noastre îmbătrânesc. Avem un Tată ceresc care este real, la care avem acces oricând vrem. Gândiţi-vă la aceasta. Ce oportunitate uimitoare de a fi iubit, de a ţi se purta de grijă sau de a ţi se da ce ai nevoie! El nu ne va lăsa sau părăsi niciodată. Este aproape prea bine ca să fie adevărat, aşa că refuzăm să acceptăm. Nu face asta! Ia-L pe Cuvânt! Dă-I voie să fie cine spune El că este. Nu-I spune ce să facă. Nu încerca să-L manipulezi. Fii doar copilul Lui şi lasă-L să-ţi dea ce ai nevoie şi să te iubească. O va face.

[Dan Reany, Jeff Harshbarger: The Devil Inside. Copyright © Christian Broadcasting Network. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Video: Jeff Harshbarger: The Devil Inside. Delivered From Satan

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *