Despre vrăjitorie

Păcatul vrăjitoriei | Pastor Vasile Filat (Moldova Creștină TV, 05.04.2017)

Păcatul vrăjitoriei nu este glumă sau distracție. Este un păcat grav, condamnat de Dumnezeu, iar cei care îl practică nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Mersul la vrăjitori sau la vrăjitoare, magia neagră, zodiacul, descântecele, chematul morților, ghicitul în boabe de cafea etc., toate acestea sunt practici interzise categoric de Dumnezeu. Dacă te-ai spurcat prin ele, află din acest mesaj cum poți căpăta iertare de la Dumnezeu și eliberare deplină.

Pentru a asculta sau downloada, clic pe link.

Iosif Anca – Vrăjitoria 01

Iosif Anca – Vrăjitoria 02

Daniel Briciu – Despre vrăjitorie (Radio Unison Zalău)

Daniel Briciu – Despre vrăjitorie și vremurile din urmă (Radio Unison Zalău, 05.07.2007)

Dan Bercean – Haiti – voodoo și nenorocire (Radio Unison Zalău, 10.10.2013)

Ioan Ciobotă – Vrăjitoriile din Alexandria şi misionarul Nelu Şandor (Radio Vocea Evangheliei Timişoara, 10.01.2014)

Daniel Ciupe – Cum ne raportăm la păgânism și vrăjitorii (05.02.2016)

Caleb Nechifor – Farmecele fără farmec – Vrăjitoria (27.04.2017)

Marius Margea – Horoscop, vrăjitorie și ocultism – ajutor sau pacoste (Radio Vocea Evangheliei Timișoara, 07.05.2021)

Ioan Ciobotă – Untold, vrăjitorul, templul Lunii și Dumnezeu (Radio Vocea Evangheliei Timișoara, 09.08.2022)

Mindfulness, între psihoterapie și religie

Mindfulness – între psihoterapie și religie | Ernest Valea (Cugetări apologetice, 06.11.2022)

Practica modernă a meditației mindfulness își are originea în budism, dar se prezintă ca fiind benefică oricui, indiferent dacă urmează un crez religios sau nu, pentru a face față stresului, a învinge depresia sau pentru a avea un mai bun randament intelectual. În acest episod examinăm măsura în care poate fi separată practica mindfulness de viziunea budistă asupra naturii umane și dacă poate fi considerată un echivalent al rugăciunii inimii sau al altor forme de meditație creștină. Cu alte cuvinte, urmărim să înțelegem câtă psihologie și câtă religie găsim în mindfulness și dacă poate fi o cale de urmat pentru un creștin.

Mindfulness meditation. Este acceptabil pentru creștini? | Pastor Vasile Filat (Moldova Creștină TV, 25.02.2021)

Ce reprezintă mindfulness meditation? Pot creștinii să recurgă la meditații? Vă invit să ascultați acest mesaj pentru a primi răspuns la aceste întrebări.

Despre mormonism

Cine sunt mormonii? Cum să răspunzi invitației să mergi la adunările lor? | Pastor Vasile Filat (Moldova Creștină TV, 11.10.2022)

Liviu Percy – Mormonii

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

Lupta spirituală, influențele demonice, căile de acces, eliberarea: Conferința „Victorios” 2022

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea I – partea 1. Conferința s-a desfășurat la Brașov, în data de 18 iunie 2022.

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea I – partea 2

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea II

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea III

„În ce măsură poate o ființă demonică să aibă control asupra vieții unui credincios?” Pastorul Claudiu Lăpădat vorbește despre legăturile demonice și despre modul în care demonii au acces în viața oamenilor, inclusiv în viața celor credincioși.

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea IV

„Când întunericul este expus își pierde puterea.” Vă invităm să urmăriți un talkshow în care pastorul Claudiu Lăpădat și pastorul Fănel Șerban răspund mai multor întrebări cu privire la lupta spirituală, influențele demonice la creștini, căi de acces; eliberarea, atât ca proces, cât și ca experiență de moment.

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea V

Conferința „Victorios” 2022 | Sesiunea VI

Pastorul Claudiu Lăpădat vorbește despre modul în care putem să dăm acces diavolului în viața noastră. De asemenea, el explică diferența dintre lucrurile pe care le facem din cauza firii noastre pământești și cele în cazul cărora este vorba de o influență demonică.

Despre hinduism, karma și reîncarnare

Natura umană în hinduism. Originea credinței în karma și reîncarnare | Ernest Valea (Cugetări apologetice, 20.03.2021)

În acest episod se pun bazele înțelegerii naturii umane în hinduism și se vorbește de tranziția care a avut loc în hinduismul timpuriu în trei direcții principale: 1. De la credința în zei suverani care conduc lumea prin intermediul unei legi universale, la credința în atotputernicia unei legi care guvernează chiar și lumea zeilor (karma); 2. de la o realitate ultimă reprezentată de zei, la una impersonală, numită Brahman; 3. de la aspirația după nemurire personală în lumea zeilor, la o stingere în acea esență primordială impersonală, în care toate și-au aflat originea. Abia după ce aceste noțiuni sunt înțelese, putem vorbi despre yoga și reincarnare în episoadele următoare.

Reîncarnarea și păstrarea identității personale | Ernest Valea (Cugetări apologetice, 10.04.2021)

În acest episod evaluăm cine, ce și cum se reîncarnează, încercând să înțelegem în ce măsură se păstrează identitatea personală prin reîncarnare, atât în varianta clasică, hindusă, cât și în adaptările moderne, occidentale. În a doua parte evaluăm în ce măsură se poate înfăptui o justiție socială perfectă pe calea reîncarnării, după cum susțin adepții acestei teorii. Astfel vom putea răspunde pretenției că fiecare este pedepsit sau răsplătit în mod echitabil pentru faptele sale din vieți anterioare, iar aceasta ar explica inegalitățile actuale dintre oameni, necazurile și succesele lor.

Dovezile reîncarnării: regresia hipnotică și amintirea spontană a vieților trecute | Ernest Valea (Cugetări apologetice, 11.04.2021)

Există două tipuri de dovezi, aparent științifice, în favoarea reîncarnării. Acestea sunt mărturiile obținute prin hipnoză, de la adulți, și cazurile de copii care își amintesc în mod spontan așa-zise vieți anterioare, la vârsta de 3-5 ani. În acest episod examinăm aceste mărturii, încercând să înțelegem cât de credibile sunt și ce explicații alternative pot avea.

Reîncarnarea și credința creștină | Ernest Valea (Cugetări apologetice, 13.04.2021)

Găsim doctrina reîncarnării în Biblie și în scrierile Părinților Bisericii? A fost vreodată reîncarnarea parte a credinței creștine? A fost scoasă din credința creștină la un sinod ecumenic, în dorința clerului de a controla masele? În acest episod căutăm răspunsuri la aceste întrebări și urmărim să înțelegem care sunt motivele esențiale pentru care reîncarnarea și credința creștină sunt absolut incompatibile.

Reîncarnarea din perspectiva Bibliei | Pastor Vasile Filat (Moldova Creștină TV, 20.01.2023)

Despre hinduși | Daniel Briciu (Radio Unison Zalău)

Pentru a asculta sau downloada, clic aici.

1 2 3 69