Anual, sute de copii din Uganda sunt uciși în cadrul unui ritual. Ce fac creștinii?

Anual, sute de copii din Uganda sunt uciși în cadrul unui ritual. Ce fac creștinii?

Pastorul Peter Sewakiryanga

Pastorul Peter Sewakiryanga

E puțin trecut de ora două dimineața. Ne aflăm în sud, la o oră cu mașina de Kampala. Echipa CBN s-a alăturat unui grup de detectivi sub acoperire, polițiști înarmați și un pastor, în căutarea unui șaman care este acuzat de răpirea și uciderea de copii.

Peter Sewakiryanga: Șamanii cred că dacă răpești un copil, vei avea parte de bogăție, de protecție.

Pastorul Peter Sewakiryanga conduce căutarea. El conduce lucrarea Kyampisi Childcare Ministries, un efort creștin pentru a pune capăt sacrificării copiilor în Uganda. El descrie ritualul brutal al șamanilor.

Peter Sewakiryanga: După ce răpesc un copil, de cele mai multe ori îi taie gâtul și îi scot sângele. Îi taie organele genitale și organele pe care le vor spiritele. De obicei, copilul moare.

După câteva ore am pierdut urmele ucigașului. Pastorul Peter spune că aceste crime înfiorătoare au loc aproape lunar.

Peter Sewakiryanga: Puțini dintre copii supraviețuiesc. Majoritatea mor.

Rachel Cassingu: Am avut mari speranțe și vise pentru Clive.

Clive, fiul în vârstă de trei ani al lui Rachel Cassingu, a dispărut în data de 2 iunie 2015, în timp ce se juca în curtea din spate a casei.

Rachel Cassingu: Dimineața la 10 am observat că a dispărut.

Echipa CBN s-a întâlnit cu Rachel în ziua în care poliția i-a spus ce s-a întâmplat cu fiul ei.

Rachel Cassingu: Nu mai auzisem de sacrificarea copiilor. Nici măcar nu știam ce înseamnă.

Detectivul Emmanu Mafunda ne-a dus la locul unde au găsit rămășițele lui Clive, aproape de casa lui, în acest WC plin cu fecale umane. Mafunda a spus că suspectul cheie este vecinul lui Cassingu, un om de afaceri înstărit, care se presupune că ar fi angajat doi bărbați ca să îl răpească pe Clive și să îi mutileze corpul. El a crezut că această faptă va aduce noroc noului său proiect pentru construirea unui hotel. Detectivul Mafunda a spus că suspectul a plătit echivalentul a 1400 de dolari pentru viața lui Clive.

Emmanu Mafunda: E ciudat cum cineva, deoarece crede în superstiții, sacrifică un copil de trei ani.

În prezent, sacrificarea copiilor în Uganda este o problemă serioasă și răspândită. Astfel, guvernul a înființat o unitate militară pentru combaterea sacrificării copiilor și traficul de carne vie. Anchetatorul șef, Moses Benoga, spune că pe lângă decapitare, șamanii adesea taie limba copilului în felii și o amestecă cu ierburi pentru puteri speciale.

Moses Benoga: Limba este folosită pentru a reduce dușmanii la tăcere.

Mike Chibita este funcționar șef pentru aplicarea legii în Uganda și procuror general în America. El spune că superstiția și dorința de îmbogățire contribuie la numărul mare de sacrificii de copii în țara sa.

Mike Chibita: Acești șamani spun oamenilor că se pot îmbogăți, dar pentru asta trebuie să sacrifice sânge uman.

Prietenii Kanani Nankunda, George Mukisa și Allan Ssembatya au rămas în viață. Însă poartă rănile fizice și emoționale din trecut. Cei trei au supraviețuit ritualului de sacrificare. Acum câțiva ani, Kanani și sora lui în vârstă de șapte ani au fost atacați în pădure. El are o cicatrice de 25 cm pe ceafă, pentru că șamanul a încercat să îi dreneze sângele.

Kanani Nankunda: Am leșinat. După ce mi-am revenit, am văzut-o pe sora mea decapitată.

Allan Ssembatya a fost atacat de către doi bărbați, în timp ce mergea acasă de la școală.

Allan Ssembatya: Am încercat să-mi strig părinții, dar nu m-au auzit.

L-au înjunghiat în gât, i-au tăiat capul cu o macetă, apoi l-au castrat. Allan a rămas în comă timp de două luni după ce a fost salvat în mod miraculos. Mama lui George Muchisa și-a găsit fiul într-o baltă de sânge după ce un bărbat l-a castrat cu un cuțit. Medicii au reconstruit organele genitale cu pielea luată de pe antebraț. Băieții se încurajează reciproc, ca să uite de problemele fizice din trecut.

Allan Ssembatya: Dumnezeu ne ajută în diverse feluri. Când ne gândim la ce s-a întâmplat, ne rugăm la Dumnezeu să nu pățească și alții ca noi.

Cei trei băieți se află în grija pastorului Peter. Kyampisi Childcare Ministries este singura organizație în țară care acordă suport financiar și medical pentru supraviețuitorii sacrificării copiilor.

Peter Sewakiryanga: Viața unui copil care a supraviețuit va fi susținută ca să poată să facă față în societate și ca rănile lui să se vindece și să aibă o viață.

Rachel Cassingu spune că viața fără Clive nu va mai fi la fel. Însă are un mesaj pentru omul care i-a omorât cu brutalitate fiul ei de trei ani.

Rachel: Datorită credinței mele în Isus cred în a doua șansă și le voi acorda o a doua șansă, pentru că nu pot să îl aduc pe Clive înapoi. Mesajul meu pentru ei este să-și recunoască păcatele și să vină la Domnul pentru că astfel, El le va ierta păcatele.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond creștin 663, 2 aprilie 2017. Ultimele știri crestine: www.alfaomega.tv/stiri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *