Oameni și demoni

Părintele Rodion – Oameni și demoni

Oameni și demoni

Secolul nostru, al XX-lea, a pus în faţa credincioşilor multe probleme, dintre care unele nu fuseseră cercetate de către Sfinţii Părinţi ai veacurilor trecute pentru simplul motiv că ei nu s-au confruntat cu ele.

În prezenta lucrare ne-am propus ca, pe baza Sfintei Scripturi şi a Tradiţiei patristice, să lămurim unele dintre problemele apărute. În acelaşi timp, problemele particulare la care vom încerca să dăm răspuns în această carte sunt consacrate modurilor de ispitire a omului contemporan de către duhurile necurate.

Consider că această carte a părintelui Rodion este una dintre cele mai importante lucrări despre rătăcirile vremurilor noastre. În faţa avalanşei de vindecători cu bioenergie, de dovezi ale existenţei extratereştrilor, de tehnici de ghicire în stele şi de fenomene paranormale, cuvântul Bisericii stă ca o stavilă.

Cine vrea să se mântuiască va trebui să stea deoparte de toate aceste valori care îşi primesc puterea şi forţa de atracţie de la diavol. Afirmaţie brutală, e adevărat. Dar părintele Rodion o demonstrează cu multă pricepere. – Danion Vasile

Fiecare veac aşează în faţa creştinului noi probleme, îl face să-şi pună noi întrebări, pe care trebuie să le pătrundă cu mintea şi cărora să le găsească dezlegarea în spiritual Tradiţiei patristice.

Raţiunea omului este creată astfel încât nu suferă spaţii goale, şi dacă nu ai un răspuns clar, desluşit la întrebările apărute, golul ce se formează oricum se umple cu ceva, fie chiar şi cu nişte idei neverificate, adesea false. Acceptarea unui punct de vedere eclectic necreştin asupra unui fenomen necunoscut poate duce la denaturarea vieţii spirituale a creştinului, abătându-l pe o cale greşită, primejdioasă. Pentru a înţelege mai bine natura fenomenelor demonice care se produc în lumea contemporană, e necesar să cunoaştem istoria apariţiei, caracterul şi structura, capacităţile şi posibilităţile, de asemenea, scopurile şi finalităţile pe care le urmăresc duhurile necurate în lumea materială. – Părintele Rodion

Pentru a comanda cartea, clic aici!

Pentru a downloada, clic pe Oameni și demoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *