Împărăţia răului: New Age

Preot Dan Bădulescu – Împărăţia răului: New Age

Constantin Dan Bădulescu (n. 1952) debutează ca muzician rock (chitară bas) în 1968. Cântă în mai multe formaţii de muzică rock, printre care Sfinx, Roşu şi Negru, Valeriu Sterian şi Compania de sunet, Iris, Post-Scriptum, Nicu Alifantis. A fost coleg la Conservatorul bucureștean cu Sorin Chifiriuc și Dan Andrei Aldea. Va absolvi în 1975, la secția Pedagogie muzicală din cadrul Facultății de Compoziție.

Emigrează în Suedia la 6 ianuarie 1986. Manifestă un interes tot mai mare pentru muzica bizantină. Intră în legătură cu alți muzicieni români din diaspora. Revine în România în 1997, după care este angajat în calitate de inspector la sectorul Comunități Externe al Patriarhiei Române şi numit preot la biserica din strada Avrig (București).

Își încheie studiile de licenţă în teologie în 1997, subiectul lucrării de diplomă fiind „Muzică pentru tineret dezorientat religios”. În 2002, este numit doctor în aceeaşi specializare; lucrarea de doctorat analizează mișcarea New Age (un curent spiritual, rǎspândit mai ales în Vest. Adepții acestui curent pretind o apropiere mai mare de spiritualitate, ei susţinând cǎ acest lucru este necesar pentru ca omenirea sǎ poatǎ intra intr-o „nouǎ vârstǎ”, în care va domni armonia universalǎ. Alţii vǎd în New Age o reînviere a gnosticismului).

Cartea „Împărăţia răului: New Age” prezintă originile, istoricul, doctrina şi consecinţele sale, prezentate din perspectivă ortodoxă. De asemenea, nu lipsesc datele despre ţara noastră şi felul cum a pătruns mişcarea şi gândirea New Age în România.

Lucrarea reproduce ediţia tipărită de Editura Christiana, Bucureşti, 2001.

Cartea este oferită în format pdf (3.216 k).

Cuprins
Nota autorului 7
I. Introducere: Cauzele socio-religioase ale New Age-ului 9
II. Originea New Age-ului 27
III. New Age: o pseudo-religie mondială? 54
IV. Doctrina New Age-ului 121
V. Omul „nou” holist: trup şi suflet 157
VI. Preocupările New Age legate de om şi de mediu 187
VII. Mişcarea New Age: o nouă abordare a ştiinţei? 233
VIII. Încheiere 269
Bibliografie selectivă 299
Termeni şi definiţii 309

Pentru a downloada, clic pe Împărăţia răului: New Age.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *