De ce se sinucid atât de mulți pastori?

Ce este cu valul neașteptat de pastori care se sinucid? Sinuciderea nu este o problemă nouă printre clerici, dar trei sinucideri cunoscute în mai puțin de două luni cer o examinare mai atentă a chestiunii.

Nu lipsesc statistici despre pastori și depresie, epuizare, moarte, salariu mic, spiritualitate, relații și longevitate – și niciuna dintre ele nu este bună. Conform Institutului Schaffer, 70% dintre pastori se luptă constant cu depresia, iar 71% sunt epuizați. În același timp, 72% dintre pastori spun că studiază Biblia numai când își pregătesc predicile, 80% cred că misiunea pastorală le-a afectat negativ familiile, iar 70% spun că nu au un prieten apropiat. Drept rezultat, același studiu raportează că „80% dintre absolvenții de seminar și școli biblice vor părăsi slujirea în cinci ani.”

Ce credeți? Cum pot pastorii să evite epuizarea datorită slujirii? Sunt cei din slujirea pastorală mai susceptibili la depresie și gânduri suicidare decât cei care au alte profesii?

[Kelly Givens, Why Are So Many Pastors Committing Suicide? Copyright © 2013 Crosswalk.com.]

Când un pastor se sinucide

de Pastor Conrad Mbewe, Zambia

Loveşte pe păstor şi se vor risipi oile! (Zaharia 13:7)

20.11.2011

Sunt în drum spre înmormântarea unui coleg de-al meu, pastor baptist, care s-a sinucis. Am primit vestea joi dimineața (ceea ce explică de ce lipsește postarea mea obișnuită de joi sau vineri de pe blog; am fost prea profund afectat, ca să fac ceva). Vestea a venit ca un șoc pentru mine – și, într-adevăr, pentru oricine altcineva care îl cunoștea pe pastor. Practicase la Biserica Baptistă Kabwata câteva luni, mai bine de zece ani în urmă. Era un om de foarte mare calitate și puțin mai tânăr decât mine. L-am întâlnit ultima dată acum două luni, când predicam la o retragere anuală a pastorilor. A lăsat în urmă o soție și trei copii mici, plus o adunare devastată.

Conrad Mbewe - O privire asupra vieții în Africa, prin ochii unui pastor baptist reformat din Zambia

Pastorul Conrad Mbewe

Când un pastor se sinucide, pe lângă emoția șocului, există multă dezamăgire și disperare. Cum se lamenta un membru: „Pastorul era cel care întotdeauna ne încuraja să ne încredem în Domnul Isus Cristos, când eram copleșiți de provocările și dificultățile cu care ne confruntam. Cum a putut să nu facă față la ce l-a făcut să-și ia viața?” Unii oameni care au auzit puneau chiar sub semnul întrebării mântuirea lui. „Poate un creștin să se sinucidă?” Alții au găsit în aceasta dovada că pastorul a fost tot timpul un ipocrit.

Deci ce l-a făcut pe acest pastor să-și ia viața? Un eșec moral serios, cuplat cu un simțământ înalt al demnității slujbei pastorale. În biletul lui suicidar citim ceva de genul: „Știu că ce am făcut este greșit, dar nu pot înfrunta rușinea.” A intrat într-o depresie, dar datorită a ceea ce l-a făcut să intre în depresie, nu a reușit să se deschidă față de nimeni, până în noaptea dinainte de a se omorî. S-a destăinuit unui coleg pastor, care i-a consiliat pe el și pe soția lui. Totuși, în următoarea dimineață, din cauza sentimentului de rușine s-a dus și și-a luat viața.

Rușinea. Este un cuvânt foarte puternic. Ca pastori, suntem stâlpi morali în societate. Știm aceasta, iar membrii bisericii noastre o știu și ei. De aceea, este culmea infamiei când descoperă că noi făceam în secret ceea ce denunțam în public. Membrii comunității, de asemenea, ne cunosc ca bărbați care vroiau ca ei să părăsească păcatul, și astfel, este condamnabil pentru ei să afle că noi mâncam în secret chiar mâncarea pe care le spuneam lor să n-o mănânce. Este penibil să fii găsit în această contradicție morală. Dușmanii adevărului și moralității se bucură și vor ca lumea să știe că toți bărbații în haine preoțești „mai-sfinți-decât-tine” sunt ipocriți.

Sentimentul rușinii crește cu cât crești mai mult în stima oamenilor. Pastorul care s-a sinucis era în conducerea părtășiei pastorilor evanghelici din orașul lui. Era, de asemenea, un lider denominațional în întreaga provincie. Deoarece păstorea în aceeași comunitate de mai bine de zece ani, devenise și foarte bine cunoscut printre oamenii obișnuiți din oraș. Prin urmare, înălțimea de la care căzuse era foarte mare.

Dumnezeu spune: „Stop!” El deschide șifonierul, iar scheletele cad.

Dumnezeu spune: „Stop!” El deschide șifonierul, iar scheletele cad.

Fiecare pastor are nevoie să știe că atunci când există eșec moral, este începutul sfârșitului slujirii lui. Chiar și când ipocrizia nu este descoperită, conștiința primește o lovitură mortală, și astfel predicarea își pierde tăria. Anumite topici sunt evitate sau sunt abordate prea mult în predicare, și astfel biserica primește o slujire deformată. Trist, pofta crește cu hrănirea, iar păcatul este cultivat în întuneric. Astfel, eșecul moral ascuns tinde să se repete, până ce Dumnezeu spune: „Stop!” El deschide șifonierul, iar scheletele cad.

Trebuie să admit că am fost surprins de comentariile pozitive ale oamenilor despre pastorul lor, în ciuda felului în care și-a sfârșit viața. În conversații private și informale mulți oameni – inclusiv soția lui – au vorbit elogios despre viața lui de rugăciune, munca lui sârguincioasă, slujirea lui de încurajare, lipsa lui de egoism și generozitatea lui, dragostea lui pentru soția și copiii lui etc. La înmormântare, viitorul director al colegiului unde a fost instruit pastorul a dat asigurări bisericii că colegiul îi va ajuta să găsească un înlocuitor. S-a auzit un strigăt din adunare, spunând: „Dar nu va fi niciodată cum a fost el!” Fără îndoială, se simțeau jefuiți de un lucru valoros, foarte rar, din rai.

Când cade un pastor, viața devine aproape imposibilă pentru alți pastori. Este nevoie de foarte mult timp ca biserica să se recupereze din traumă și să simtă că poate avea încredere într-un alt pastor. Toți pastorii devin vinovați până se dovedesc a fi nevinovați. Pentru un timp, nu mai vrei să fii identificat ca pastor pe străzile orașului. Privirile oamenilor par să spună: „O, deci el este încă unul din acei ipocriți.” Soțiile pastorilor, de asemenea, încep să vadă un pericol mortal ori de câte ori văd o tânără doamnă râzând cu soții lor la biserică. Prin urmare, timp de câteva luni multe dormitoare ale pastorilor devin scenele unei comuniuni intense. Soțiile au intenții bune, dar fobia aceasta le face să vadă în spatele fiecărei fuste autoare ale unor atacuri sinucigașe cu bombă.

De obicei, când se întâmplă un lucru ca acesta, toată lumea cunoaște exact ce era pastorul sau ce făcea pastorul, ce a condus la căderea sa (ceea ce ei înșiși nu fac, sau nu vor face niciodată). Ceilalți devin patologi spirituali autonumiți și diagnostichează cu abilitatea unui specialist: „Probabil că pastorul a încetat să se roage cu mult timp în urmă.” „Toți acești pastori sunt doar niște ipocriți.” „Probabil că pastorul avea probleme în căsătorie.” „Niciodată nu trebuie să consiliezi o femeie singur.” „Un pastor trebuie să consilieze o femeie o dată, iar apoi să o încredințeze altei femei, care să continue consilierea.” „Pur și simplu nu a avut grijă.” „Când consiliezi o femeie, trebuie să o implici întotdeauna pe soția ta.” „Pastorii sunt prea mândri să fie deschiși unul cu celălalt.” Acestea, repetate la nesfârșit.

În timpul serviciului funerar, predicatorul a stăruit ca toți creștinii și în special pastorii să aibă prieteni intimi, în care să poată avea încredere. El a subliniat faptul că toți avem nevoie de prieteni adevărați – prieteni înaintea cărora ne putem permite să fim vulnerabili. Nu există îndoială că aceasta este parte a problemei. Cu cât ajungi mai sus în slujire, cu atât mai mulți admiratori ai, dar cu atât mai puțini prieteni adevărați ai. Un prieten foarte apropiat al pastorului care s-a sinucis a întrebat: „Eram atât de rău, încât prietenul meu a preferat să se omoare, decât să aibă încredere în mine cu privire a luptele lui spirituale?” Sunt sigur că nu este singurul care își cercetează inima în această perioadă. Nu există îndoială că soția pastorului trebuie și ea să-și cerceteze astfel inima.

Am o singură rugăminte: Rugați-vă pentru pastorii voștri! Diavolul este real și este unul singur care este mai puternic decât el – nu pastorul vostru, ci Dumnezeu. Satan știe că dacă poate lovi păstorul, oile se vor împrăștia. De aceea, îi ia ca țintă pe pastori cu cele mai puternice proiectile ale lui. Mulți creștini sunt orbi la acest fapt. Ei tind doar să-și admire pastorii ca și cum ar niște supraoameni. Proiectează invincibilii lor eroii din benzile desenate din copilărie (Omul Păianjăn, Mr. America etc.) asupra pastorilor lor, și pur și simplu îi privesc în timp ce se luptă cu păcatului cu o energie eroică, în comunitate și biserică. Uită că pastorii lor sunt și ei creaturi căzute.

Voi fi primul care să mărturisească – există momente când lupta mea cu propria-mi natură căzută este atât de greșită, încât aș vrea să mai fiu un creștin particular, necunoscut, ocupându-mă cu afacerea mea, ca inginer minier în minele de cupru ale Zambiei. Aș fi mai puțin copleșit de eșecurile mele și nu aș face să cadă atâția oameni cu mine. Astfel, închei această postare pe blog cu un apel stăruitor ca toți cei care mă cunosc (în special creștinii din propria-mi biserică) să se roage pentru mine ca să alerg în cursa mea bine, până la sfârșit. Precum îi îndemna Pavel pe tesaloniceni (1 Tesalonicei 5:25), spun: „Fraţilor, rugaţi-vă pentru noi!”

[Conrad Mbewe, When a Pastor Commits Suicide. Copyright © 2011 Conrad Mbewe.]

Doamne, ne rugăm pentru toți pastorii care nu primesc suportul de care au nevoie pentru a face față celor mai grele momente din viața lor!

Un pastor german s-a sinucis din teamă față de islam

04.11.2006

Un pastor protestant pensionar din Germania a murit după ce a turnat benzină pe el și și-a dat foc, lăsând un bilet în care spunea că era îngrijorat de răspândirea islamului.

Roland Weisselberg, în vârstă de șaptezeci și trei de ani, a murit într-o clinică specială pe 1 noiembrie 2006, după ce s-a incendiat în ziua anterioară la o slujbă din mânăstirea augustiniană din estul Germaniei, pentru a marca Ziua Reformei.

Parohul din Erfurt, reverendul Elfriede Begrich, a spus, după ce a întâlnit-o pe văduva lui Weisselberg, că el lăsase o scrisoare unde a scris că era „preocupat de răspândirea islamului în Germania”. Ea a spus că în ultimii ani Weisselberg a chemat în mod repetat Biserica să se ocupe mai intens de islam.

Privitorii au raportat că înainte de a se acoperi cu benzină, Weisselberg spusese: „Isus și Oskar”. S-a presupus că a fost o referință la Oskar Bruesewitz, un pastor protestant care și-a dat foc în 1976, pentru a protesta împotriva guvernului comunist care a condus Germania de Est până în 1989.

La pensionarea sa în 1989, Weisselberg era pastor în districtul Windischholzhausen din Erfurt, capitala statului regional Thuringia.

[German pastor kills himself over Islam fear. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.ekklesia.co.uk, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor din Ghana s-a sinucis

27.07.2010

Pastorul Opoku Agyemang s-a sinucis în Kumasi, Ghana. Nu se cunosc motivele sinuciderii sale, dar pastorul tocmai fusese la Spitalul pentru SIDA, unde i s-a dat medicație.

Pastorul Opoku Agyemang

Un pastor din Kumasi, unul dintre cele mai mari orașe din Ghana, s-a împușcat luni după-amiaza în întunericul camerei lui. Reverendul Opoku Agyemang, pastorul principal al Bisericii Baptiste Calvar din Kwadaso-Nzema, Kumasi, s-a închis în cameră, înainte de a comite actul pe la ora patru după-amiaza.

Reporterul FM, Kofi Adu Domfeh, care a povestit incidentul, a spus că pastorul se recupera după o scurtă boală și mersese la spital cu o zi înainte de moartea sa. Este neclar de ce și-a luat viața pastorul. Reverendul, în vârstă de șaizeci și trei de ani, a lăsat în urmă o soție și cinci copii.

Membrii bisericii lui, care au umplut locuința, erau uimiți de tristul eveniment și nu puteau înțelege ce l-a împins pe omul lui Dumnezeu să facă un asemenea lucru. Simpatizanții care au vizitat casa misiunii unde a avut loc incidentul se tânguiau și jeleau.

Soția lui, dna Charity Opoku Agyemang, plângea cu suspine în timp ce vorbea cu dragoste despre soțul ei, povestind despre activitățile lor până în după-amiaza fatală. Ea a spus că tocmai se întorsese de la piață și intra în dormitorul lor, când a auzit un zgomot puternic.

„Am tremurat și am strigat: «Pastore!» și am dat buzna în baia casei. Când am intrat, l-am văzut zăcând cu fața în sus, cu sângele scurgându-ise încet din piept, unde îl lovise glonțul”, a povestit ea.

Conform dnei Opoku Agyemang, soțul ei se plânsese de boală duminica trecută, motiv pentru care nu se putuse duce la biserică pentru a predica.

Ea a spus că de aceea se dusese la biserică pentru a-i informa pe conducători despre starea soțului ei, după care îl dusese la Spitalul pentru SIDA la Kwadaso, unde a fost tratat și i s-a dat medicație.

Dna Opoku Agyemang a povestit că, înainte de aceasta, pastorul se plânsese de probleme cu ochii, iar ea îl dusese la clinica din South Suntreso, unde i se dăduseră medicamente. Ea a spus că scumpului ei soț i s-a zis să se întoarcă pentru tratament suplimentar, dar aceasta nu s-a întâmplat până la tragedia de ieri.

Un membru al bisericii l-a descris pe fostul pastor ca o persoană foarte liniștită și rezervată, un om devotat slujirii lui Dumnezeu și a oamenilor, care nu avea nicio problemă cunoscută cu biserica sau cu vreun membru al congregației. El a spus că atunci când membrii adunării au aflat despre boala lui duminică, au mijlocit pentru el în rugăciuni, descriind nefericitul incident la îngrijorător.

[Pastor commits suicide. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://www.modernghana.com, unde nu mai este disponibil.]

Un fost pastor s-a sinucis în Corea de Sud, după ce și-a ținut familia ostatică

01.04.2011

Un bărbat în vârstă de patruzeci și nouă de ani, cu numele de familie Lim, a sărit de pe balconul apartamentului său de la etajul 17 vineri, după ce și-a ținut soția și fiica ostatice timp de patru ore și jumătate, conform poliției.

Stația de Poliție Jeonju Wansan a spus că fostul pastor, care suferea de depresie maniacală, s-a aruncat de la balcon când trei membri ai echipei Arme și Tactici Speciale au încercat să intre în apartament, după ce au coborât de pe acoperiș cu frânghia.

A fost dus imediat la un spital din apropiere, dar a fost declarat mort la sosire. Lim își luase soția și fiica ostatice la ora 6:50 a.m., susținând că Park încercase să-l ucidă.

[Ex-pastor kills himself after holding family hostage. Copyright © 2011 The Korea Times.]

Un pastor din Oakley, acuzat de fraudă, s-a sinucis

05.04.2011

Un pastor din Oakley, aflat sub investigații din cauza unor acuzații de împrumuturi frauduloase a murit într-un suicid evident, miercuri, la locuința sa aici, a spus Biroul Șerifului din Contra Costa.

Pastorul Jerry Hanoum, 61 de ani, era acuzat de împrumuturi frauduloase

Pastorul Jerry Hanoum

Poliția din Rio Vista și Brentwood îl investigau pe Jerry Hanoum, în vârstă de 61 de ani, care era considerat fondatorul Centrului Creștin Mountain View, iar două procese civile fuseseră deschise împotriva lui la Curtea Superioară din Contra Costa. O femeie din Rio Vista i-a dat în judecată pe Hanoum și Jerry Dellinger, un asociat, acuzându-i de abuz financiar și psihologic, în calitate de conducători ai bisericii, provenind din împrumuturi pe care le-a acordat ea, însumând 230000 dolari.

Un alt fost membru al bisericii, Richard McDaniel, a spus că a deschis recent un proces în nume propriu împotriva lui Hanoum, Dellinger și a bisericii din cauza unui împrumut pe care li-l acordase.

Ajutoarele de șerif și pompierii din partea de est a Contra Costa au răspuns la un raport despre o împușcătură la casa lui, chiar după ora douăsprezece miercuri, a spus Jimmy Lee, purtătorul de cuvânt al șerifului din Contra Costa. Ei l-au găsit pe Hanoum mort din cauza unei răni prin împușcare, în interiorul unui vehicul care era parcat pe strada privată. O autopsie este programată pentru joi, dar investigatorii cred că rana prin împușcare a lui Hanoum a fost autoprovocată.

„Mă întristează”, a spus Randy Quick, fostul ginere al lui Hanoum. Deși trebuia să fie judecat pentru ce a făcut, nu merita moartea.” Aproximativ douăzeci de mașini erau parcate în afara casei lui Hanoum pe Drumul Balfour din Brentwood, în după-amiaza zilei de miercuri, iar un grup mare de persoane era adunat în fața proprietății. Oamenii mergeau în sus și în jos pe lunga stradă privată.

Un bărbat, care a vrut să se identifice doar ca Scott, a spus: „Familia are nevoie doar să jelească acum.”

Au fost văzuți oameni plângând și îmbrățișându-se în afara terenului Școlilor Creștine Trinitatea ale bisericii, miercuri după-amiază pe Strada Amaryllis. Personalul de securitate al bisericii nu le-a permis celor din afara bisericii să se afle în apropierea campusului.

Nicki Grant, bunicul unui elev al școlii, a spus că părinții fuseseră anunțați de moartea lui Hanoum miercuri.

„Mi-a zâmbit pe hol și întotdeauna părea un om foarte amabil”, a spus Grant. „Sunt bucuros că este în rai cu Domnul. Doar că îmi pare rău pentru familia lui.”

Grant a spus că este îngrijorat pentru viitorul școlii, după moartea lui Hanoum. Biserica și școala își pierd contractul de închiriere de la districul școlar Oakley la sfârșitul lui iunie, pentru terenul Școlii Elementare Almond Grove.

Chris Kelly, un pastor de la Biserica Summit din Oakley, care a venit la Trinitatea ca să ofere suport, a spus că moartea lui Hanoum va fi devastatoare pentru școală.

„Sunt o mulțime de copii care vor fi cu adevărat afectați”, a spus el. „El era cineva pentru care aveau o deosebită considerație, iar să audă că s-a sinucis este o veste șocantă pentru ei. Nu vor înțelege.”

Kelly a spus că Alianța Pastorală Delta va oferi consiliere elevilor la școală.

Janice Gomes de la Oakley, membră a bisericii din 2008 până în 2010, a spus că Hanoum recruta în mod regulat noi membri în biserică, în special vorbitori spanioli, iar nu cu mult timp în urmă a adăugat o misiune de limbă spaniolă. El folosea numeroasele sale conexiuni din comunitate pentru a încuraja creșterea bisericii, a spus ea.

Gomes a spus, de asemenea, că Hanoum era un lider care avea carismă.

„Era unul dintre cei mai binecuvântați pastori în ceea ce privește slujirea lui”, a spus ea. „Era un vorbitor excelent. Când spunea povestiri din Biblie, era foarte precis. S-a întâmplat numai că o altă latură a lui făcea toate celelalte lucruri – precum faptul că împrumuta bani și nu-i dădea înapoi – pe care noi, cei din congregație, nu le-am văzut niciodată. Nu cunosc pe nimeni care știu ceva, cu excepția lui Jerry.”

Heidi Coad-Hermelin, avocata Donnei Quinlan, femeia din Rio Vista care l-a dat în judecată pe Hanoum, a spus că, în general, dacă un acuzat moare, proprietatea sa devine răspunzătoare pentru toate datoriile. Cazul merge apoi, în mod tipic, la instanța pentru testamente, care se ocupă de proprietăți, a spus Coad-Hermelin.

Plângerea lui Quinlan și investigația poliției din Rio Vista s-au concentrat pe promisiunile scrise legale pe care Hanoum le-a semnat în mod clar pentru două împrumuturi pe care ea le-a acordat bisericii.

Hanoum a fost acuzat de folosirea a două proprietăți pe care nici el, nici biserica, nu le dețineau – o bucată de teren de patruzeci de acri și luxoasa proprietate a lui Hanoum din Oakley – ca fiind colaterale pentru împrumuturi.

Hanoum și soția lui, Sharon Kaye Hanoum, au divorțat anul trecut, după ce s-au căsătorit în 2003.

[Rowena Coetsee, Oakley pastor accused of fraud commits suicide, Sheriff’s Office says. Copyright © 2011 The Mercury News.]

Un pastor, acuzat de ademenirea unei fete de 14 ani pe web, s-a sinucis prin împușcare când poliția a venit cu mandat de percheziție

23.04.2011

Pastorul Minerva, 52 de ani, purta „conversații nepotrivite” cu o fată de 14 ani, căreia i-a arătat organele genitale prin camera web.

Pastorul Nicholas William Minerva

Un pastor aflat sub cercetare pentru comunicări nepotrivite cu o adolescentă s-a împușcat, omorându-se în interiorul bisericii.

Lui Nicholas William Minerva, cincizeci și doi de ani, din Tempe, lângă Phoenix, Arizona, Statele Unite, i se adusese un mandat de percheziție la biserică, doar cu câteva momente înainte de se năpusti înăuntru și de a apăsa pe trăgaci.

Poliția verifica conversațiile lui pe internet cu o fată de paisprezece ani.

Discuțiile, care fuseseră cu o adolescentă, iar apoi – fără știrea lui – cu detectivii, după ce poliția fusese alertată – aveau loc din iulie, anul precedent.

Autoritățile spun că avea „conversații nepotrivite” cu „fata” și că o dată i-a arătat organele genitale prin camera web.

Detectivul Frank Mendoza, de la Departamentul de Poliție Chandler, a spus că Minerva s-a sinucis marți, la scurt timp după ce au sosit ofițerii la Biserica Batistă Părtășia Trinității din Phoenix.

Minerva era pastor la Biserica Baptistă Trinitatea din ianuarie 2004.

Poliția spune că este posibil să existe și alte victime în acest caz.

Poliția îi avertizează pe părinții cu copii să fie conștienți de pericolele discuțiilor cu cineva pe care nu-l cunosc pe internet, care s-ar putea da drept copil și ar putea încerca să-i ademenească pe copii.

Scena morții: Biserica pe care Minerva a început-o în 2004 și unde s-a sinucis

Biserica pe care Minerva a înființat-o în 2004 și unde s-a sinucis

Pe site-ul bisericii, Minerva a scris:

„În ianuarie 2004, familia noastră a avut oportunitatea să vină în partea de sud a orașului Phoenix. La prima noastră slujbă ni s-au alăturat șapte membri credincioși ai TBFC, pentru a porni într-o aventură măreață și palpitantă. De la acea primă slujbă, Dumnezeu a binecuvântat biserica noastră în mod minunat și măreț.

Biserica Baptistă Trinitatea a devenit un loc unde inimile sunt provocate și viețile sunt schimbate. Acest site vă va da o idee despre ceea ce a făcut Dumnezeu aici. Veți vedea cum vă poate sluji biserica noastră și cum Îl puteți sluji voi pe Domnul aici, prin TBFC.

Scopul nostru, aici la TBFC, este să împlinim nevoile spirituale ale comunității South Mountain. Am fi onorați să vă slujim, deci simțiți-vă liberi să ne contactați dacă vă putem ajuta, împlinind nevoile spirituale ale voastre sau ale familiei voastre.”

[Pastor accused of luring girl, 14, on web shoots himself dead in church as police arrive with search warrant. Copyright © 2011 Daily Mail.]

Pastorul din Mesquite, acuzat de atac sexual în Virginia de Vest, s-a sinucis

22.05.2011

În timp ce o clasă de copii de școală duminicală cântau „Isus mă iubește” spre capătul holului, congregația Bisericii Baptiste Ușa Deschisă din Mesquite se aduna în sanctuar și afla că pastorul lor senior se spânzurase într-o celulă de închisoare din Virginia de Vest.

Pastorul Matthew Jarrell

Pastorul Matthew Jarrell

Căderea lină a lui Matthew D. Jarrell – „Fratele Jarrell” – a lăsat biserica în stare de șoc și de jelire. Pastor iubit timp de șapte ani, tatăl în vârstă de patruzeci și unu de ani a patru copii a fost arestat pentru o acuzație de atac sexual joi și a fost declarat mort imediat după 12.30 a.m. duminica.

„Noi toți suntem în cel mai bun caz păcătoși”, a proclamat pastorul de tineret Danny Reynolds, lovind amvonul de câteva ori în timpul predicii de dimineață. Mai târziu a spus: „Nu este timpul să renunțăm.”

Dar în bănci mulți plângeau. Iar mai târziu în acea dimineață, liderul interimar al bisericii a cerut cerului să ajute biserica lui, în suferința ei.

„Noi toți avem nevoie de atingerea lui Dumnezeu în dimineața aceasta”, a spus turmei sale pastorul asociat Rik Parcell.

Unii membri ai bisericii au spus că ei credeau că Jarrell, care locuia la o fermă în Terrell, se afla săptămâna trecută în Pennsylvania, pentru o convenție baptistă. În schimb, marți dimineața el era lângă Charleston, Virginia de Vest, când un ajutor de șerif l-a ridicat, pentru a-l întrebat despre un atac brutal.

O femeie în vârstă de treizeci și șase de ani telefonase la poliție și le spusese că tocmai scăpase de un bărbat care s-a oferit să o ducă acasă cu mașina de la un bar, apoi a dus-o cu mașina într-o zonă izolată și a atacat-o sexual.

La început Jarrell a negat, dar mai târziu a mărturisit că a făcut sex cu femeia, conform unei reclamații judiciare. Departamentul Șerifului din Districtul Kanawha a spus că pastorul a avut o altă învinuire pentru atac sexual, care urma să primească o sentință, dintr-un incident din 2007 din San Antonio.

Pastorul Mathew Jarrell, 41 de ani, căsătorit și tatăl a patru copii, era acuzat de două atacuri sexuale.

Pastorul Mathew Jarrell

Unii membri ai Bisericii Ușa Deschisă, o biserică cu mai multe sute de membri, au spus că nu au știut niciodată despre acuzația din 2007. Parcell a spus că știa, dar că Jarrell îi dăduse o explicație care suna rezonabil, deci nu a făcut mai multe cercetări.

El a spus că Jarrell era cunoscut de către membrii bisericii ca un om care rezolva problemele. „A ajutat aproape de toată lumea din biserică”, a spus Parcell.

Noile acuzații și suicidul l-au lăsat pe liderul interimar consternat, împreună cu congregația sa.

Biserica va continua să meargă înainte, conform lui Parcell, va căuta un nou pastor și o va ajuta pe soția lui Jarrell.

Una dintre predicile de duminică a avut ca temă „ce să faci după ce inima îți este frântă”, și în timp ce predica nu s-a adresat direct morții pastorului sau delictelor de care era el acuzat, acestea cu siguranță erau în mintea fiecărui închinător.

„Vrem să-l onorăm pe fratele Jarrell și familia lui”, a spus Joe Scott. „Suntem îndurerați acum.”

Lângă el, soția lui, Tina, membră din 1977, era cu lacrimi în ochi. „Vom continua să mergem înainte ca biserică și să ne vindecăm și să creștem”, a spus ea.

Iar Vernon Allred, membru din 1995, a numit sinuciderea lui Jarrell „sfâșietoare”.

„Dar l-am iubit ca om”, a spus Allred, „și vom continua să mergem înainte ca biserică.”

„Nu ne-am închinat lui; ne închinăm lui Isus Cristos.”

[Avi Selk, Mesquite pastor accused of West Virginia sex assault commits suicide. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.dallasnews.com, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor s-a sinucis în Esit Eket, Nigeria

19.02.2012

Domnul Enoch Massin, un cleric din Nasarawa, statul Nasarawa, Nigeria, s-a sinucis miercuri, spânzurându-se.

Surse din familie și poliția au spus conducerii bisericii că Massin, un profesor șomer, a fost concediat de angajatorii săi de trei ani într-un an; în 2011 i-a spus soției lui cu care locuia că vroia să-și viziteze orașul natal, Akwanga, unde s-a sinucis.

Se raportează că decedatul a ascuns frânghia cu care s-a spânzurat, când a ajuns în sat.

Fratele mai tânăr al pastorului, dl. Godwin Massin, a confirmat incidentul.

El a spus: „Efectiv nu exista niciun motiv pentru ca cineva să fi bănuit ceva, deoarece când a venit, a discutat cu rudele normal și a intrat în camera lui. Când i s-a servit masa, doamna care a pregătit mâncarea a descoperit corpul lui atârnând de tavan.”

Se spune că decedatul a lăsat un bilet în care dorea ca epitaful de pe mormântul lui să fie: „Aici se odihnește un om care a murit pentru lucrul în care credea.”

Conducerea bisericii a dezvăluit duminică faptul că familia decedatului are sinucideri în trecutul ei. Doi dintre unchii bărbatului se sinuciseseră cu câțiva ani în urmă, când familia a pierdut procesul pentru o fermă.

[Enoch Massin, Nasarawa State Pastor Commits Suicide. Copyright © 2012 Today’s Gist.]

Un pastor s-a sinucis în Ogun, Nigeria, din cauză că avea de prea mult timp o rană care nu se vindeca

02.04.2012

Un pastor din Owode-Yewa, statul Ogun, Nigeria, s-a sinucis din cauză că era diabetic și avea de câteva luni o rană care nu se vindeca. Pastorul John Ibikunle, treizeci și nouă de ani, s-a spânzurat recent în una din camerele casei sale din orașul Yewa.

Înainte ca pastorul să-și ia viața, i-a cerut soției sale să-l reprezinte la întâlnirea Asociației Părinte-Profesor pentru unul din copiii săi. Înainte de moarte, se spune că John era tulburat din cauză că o rană pe care o avea de la un gater din oraș nu se vindeca de câteva luni.

Un vecin al pastorului l-a descris pe decedat ca jovial și smerit. El a spus: „Ca vecin, am fost șocat să aud că pastorul John și-a luat viața, pe motiv că rana pe care o avea de la începutul anului trecut nu se vindeca.” El a adăugat că inițial nu a crezut povestea, până ce a ajuns acasă, iar realitatea morții pastorului i-a devenit clară. „Moartea lui este încă o sursă de preocupare pentru mine, și nu am crezut niciodată că un astfel de om, care întotdeauna predica oamenilor cuvintele lui Dumnezeu, și-ar putea lua viața.”

Nimeni nu a știut despre fapta sa până ce soția pastorului, care îl reprezentase la întâlnirea Asociației, s-a întors acasă și a dat alarma. Dar a fost prea târziu pentru ca tragedia să mai poată fi oprită.

[Pastor commits suicide in Ogun For nursing an unhealed wound for too long. Copyright © 2012 Today’s Gist.]

Un pastor s-a sinucis în statul Delta, Nigeria, ca urmare a refuzului iubitei lui de a avorta sarcina

20.07.2012

Un pastor, identificat ca Obaleme, s-a sinucis autoincendiindu-se în statul Warri Delta, Nigeria. Acest episod tragic a avut loc la Podul Udu. Conform unor surse apropiate pastorului, de un timp el se plângea de probleme în familie. Și-a parcat mașina la Podul Udu, a luat un bidon cu benzină și a turnat-o peste el, înainte de a-și da foc. Înainte ca privitorii să poată stinge focul, pastorul a murit.

11.09.2012

Sinuciderea pastorului Obaleme în Warri, statul Delta, a urmat refuzului iubitei lui, membră în corul bisericii, de a avorta.

Circumstanțele morții lui nu erau cunoscute la momentul respectiv. Dar astăzi dezvăluim misterul care înconjoară moartea lui.

Pastorul Celestine Obaleme s-a omorât pentru a scăpa de rușinea pe care i-ar fi adus-o dezvăluirea relației lui ilicite cu una din membrele corului bisericii lui, identificată ca Rose.

Pastorul Celestine Obaleme era un pastor RCCG care avea în grijă o parohie a Bisericii lui Dumnezeu Creștinul Răsumpărat din Enerhen, Warri, statul Delta, Nigeria.

Am aflat mai târziu că el a insistat ca Rose să pună capăt sarcinii, ceea ce ea a refuzat, protestând. Rose a afirmat că nu vroia să-și piardă viața din cauza avortului propus. El a mers până la a-i da Rosei două milioane de naira, pe care ea i-a refuzat, chiar și după ce el i-a explicat că refuzul ei de a avorta sarcina poate conduce la prăbușirea parohiei.

După ce toate eforturile de a o forța pe Rose să pună capăt sarcinii au dat greș, el s-a dus cu mașina personală până la Podul Udu, un pod popular în Warri. Apoi a turnat benzină pe el, și-a dat foc și a ars până a murit.

Pastorul Celestine era căsătorit și avea un copil în vârstă de opt săptămâni.

[Pastor commits suicide. Copyright © 2012 https://sharewithmike.blogspot.com. RCCG Pastor Commits Suicide After Pregnant Choir Member Refused to Abort Pregnancy. Copyright © 2012 https://wolagist.blogspot.com.]

Un pastor din Ghana s-a sinucis în complexul misiunii

20.12.2012

O biserică din Akomadan, din regiunea Ashanti, Ghana, este în stare de șoc după ce unul din pastorii săi a fost găsit mort, spânzurat de un copac din casa misiunii.

Kofi Victor, douăzeci și opt de ani, pastor asociat la Biserica Isus Este Calea, a folosit frânghia pentru a se spânzura de un copac din complex.

Poliția a spus că pastorul principal al bisericii s-a dus la închinarea de dimineață, iar când s-a întors, soția lui l-a informat că pastorul Victor se spânzurase de un copac. Când pastorul principal s-a dus să verifice, l-a găsit, spre uimirea sa, pe colegul său atârnând de un copac, cu o frânghie legată în jurul gâtului.

Pastorul Victor se scuzase de la închinarea de dimineață, fără ca cineva să știe că plănuise să se sinucidă.

Pastorul Victor, care era necăsătorit, nu a lăsat un bilet suicidar.

[Kwame Asare Boadu, Pastor commits suicide in Mission house. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.kessbenfm.com, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor din Louisiana s-a sinucis după ce a lovit un băiat cu mașina

28.12.2012

Pastorul Robert „Plug” McGuire Jr., 57 de ani, s-a sinucis după ce a lovit cu mașina un băiat de 7 ani.

Pastorul Robert „Plug” McGuire Jr.

Poliția spune că un pastor din Houma s-a omorât după ce a lovit cu mașina un băiat de șapte ani. Robert Mc Guire a fost găsit mort în locuința sa în urma unei împușcături autoprovocate.

Poliția spune că Robert McGuire, cincizeci și șapte de ani, conducea mașina, când a lovit un băiat care conducea un motor scooter, iar apoi a părăsit locul accidentului. Băiatul, a cărui identitate nu este dezvăluită, și-a pierdut cunoștința în urma impactului, dar s-a trezit când au sosit ofițerii de poliție. Băiatul a fost tratat la Centrul Medical General Terrebonne pentru contuzii și șoc, dar se recuperează bine.

Robert Mc Guire era pastorul Bisericii Baptiste Geneza din Houma, Louisiana. Era căsătorit și avea o fiică în vârstă de nouă ani.

[Matthew Albright, Police: Pastor kills self after hitting 7-year-old with car. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://eu.houmatoday.com, unde nu mai este disponibil. Robert “Plug” McGuire Jr. Obituary. Copyright © 2012 Legacy.com.]

Un pastor kenyan s-a omorât în Uganda

20.01.2013

Pastorul Elijah Okuru Mongen din Kenya. Nu se cunosc cauzele sinuciderii sale.

Pastorul Elijah Okuru Mongen

Un pastor din Kenya trecut de treizeci de ani s-a sinucis în dormitorul școlii din districtul Kiboga. Pastorul Elijah Okuru Mongen din Kenya a făcut parte dintre predicatorii importanți de la conferința de o săptămână pentru tineri care s-a încheiat sâmbătă la Școala Secundară Progresivă din Kiboga, în orașul Kiboga.

A șasea conferință anuală pentru tineri organizată de misiuni internaționale pentru transformarea tinerilor atrăsese tineri din Kiboga, Kyankwanzi, Hoima, Kibaale, Kampala, Mubende, Mityana, Wakiso, Mukono, Jinja ș.a.

Elijah, care predicase la conferință vineri seara, a fost găsit mort într-un dormitor al școlii sâmbătă dimineața. S-a spânzurat cu o eșarfă pe care o legase de un stâlp de lemn. Se spune că era singurul care dormea în acea cameră.

Godfrey Emojongo, șeful poliției din districtul Kiboga, care a condus o echipă de detectivi a poliției la locul sinuciderii sâmbătă dimineața, a spus că pastorul s-a înregistrat la școală duminica trecută pentru conferință. La sosire, kenyanul a cerut o cameră separată pentru a dormi singur, susținând că vroia un spațiu privat pentru rugăciuni intense, a raportat șeful poliției. Poliția a găsit o Biblie deschisă chiar lângă trupul spânzurat al decedatului. Trupul lui Elijah a fost dus la Spitalul din Kiboga pentru autopsie.

Ronald Muhaba, care a făcut parte din delegația lui Elijah, a explicat că Elijah petrecuse trei ani în Uganda și că slujea la Biserica Trezirii Seeta din districtul Mukono.

[Kenyan pastor kills himself in Kiboga school dorm Uganda. Copyright © 2013 Diaspora Messenger.]

Un pastor zimbabwean căsătorit s-a sinucis în Regatul Unit, după ce a fost părăsit de iubita lui adolescentă

02.04.2013

Pastorul Ruvimbo Muchemwa s-a sinucis după ce a fost părăsit de iubita lui

Pastorul Ruvimbo Muchemwa

Un pastor căsătorit, găsit mort în locuința lui din Birmingham în Regatul Unit, s-a omorât după ce a fost părăsit de iubita lui adolescentă, s-a aflat la anchetă.

Pastorul Ruvimbo Muchemwa, în vârstă de treizeci și patru de ani, a luat o supradoză de anestezice după ce iubita lui în vârstă de nouăsprezece ani a pus capăt relației lor.

Tată a doi copii, el a fost îngrozit că ea va dezvălui detalii ale romanței lor – iar soția lui, furioasă, îi ceruse să părăsească locuința lor din Bartley Green. Pastorul, născut în Zimbabwe, care urma medicație pentru durere de spate, a fost găsit mort pe 10 noiembrie 2011, s-a spus la audiere.

Soția lui Muchemwa, Nyembesi, a spus că soțul ei, pastor la Biserica Credința Creștină din Bearwood, amenințase că se va omorî dacă relația lui va fi făcută publică.

„În rolul lui de pastor, dădea sfaturi adunării în probleme matrimoniale, deci faptul că avea o relație ar fi fost foarte grav. «Uită-te la tine», i-am spus. «Ești un om al lui Dumnezeu. Faptul că ai o relație nu are sens.» El mi-a spus că dacă se află, se va omorî”, a spus ea.

Ea a spus că soțul ei, cu care era căsătorită de șapte ani și care plecase din Zimbabwe cu un deceniu în urmă, suferea de „durere constantă de spate” după un incident la muncă, nu a putut să găsescă de lucru la profesor și devenise deprimat.

Pastorul Ruvimbo Muchemwa, 34 de ani, căsătorit și tată a doi copii, avea de doi ani o relație cu o fată cu 15 ani mai tânără decât el.

Pastorul Ruvimbo Muchemwa

Nyembesi a spus că a descoperit relația lui în martie 2011, prin mesaje de pe telefonul lui. Ea a spus că soțul ei a fost de acord să pună capăt relației, dar ea a găsit și mai multe mesaje. Iar pe 8 noiembrie a aflat că relația continua, în ciuda mai multor tăgăduiri ale lui.

„I-am spus să-și facă bagajele și să meargă să locuiască cu fata lui. I-am spus: «Poate că am supraestimat boala ta, pentru că mă înșeli, iar asta nu are nici cap nici coadă»”, a spus ea.

După aceea poliția a găsit corpul soțului ei în mansarda casei lor din Bartley Woods, Bartley Green.

Polițistul Wayne Johnson a spus că iubita lui Muchemwa i-a trimis un e-mail pe 7 noiembrie, ca să-i spună că punea capăt relației lor fiindcă întâlnise pe altcineva.

Într-un alt e-mail, trimis unei rude din Zimbabwe, citim: „Este mai bine să fii singur pe colțul unui acoperiș, decât să trăiești cu o soție gâlcevitoare.”

Asistentul anchetator Michael Snell a spus Curții verdictul său, că Muchemwa și-a luat viața.

„Suferea de o durere permanentă din cauza problemelor cu spatele, era situația cu soția lui și implicarea lui cu o a treia parte, și era și efectul pe care aceasta l-ar fi avut asupra poziției lui de pastor respectat”, a spus el.

[Married church pastor killed killed himself after affair with teenage girl. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.swns.com, unde nu mai este disponibil.]

John Douglas White: Pastorul care a ucis femei s-a sinucis

28.08.2013

Mount Pleasant, Michigan

Pastorul John Douglas White. La 24 de ani, a sufocat și înjunghiat o fată de 17 ani, care a supraviețuit. La 37 de ani, a ucis-o pe iubita lui, în vârstă de 26 de ani. La 55 de ani, a ucis-o pe fiica, în vârstă de 24 de ani, a logodnicei lui, pentru a face sex pervertit cu cadavrul ei.

Pastorul John Douglas White

În 1981, John White, pe atunci în vârstă de douăzeci și patru de ani, a sufocat și înjunghiat o fată de șaptesprezece ani în Battle Creek, Michigan. Victima a supraviețuit. Judecătorul l-a condamnat pe White la cinci ani de închisoare. Autoritățile de corecție l-au eliberat pe White pe cuvânt de onoare, după ce petrecuse doi ani în spatele gratiilor.

John White și soția lui locuiau în 1994 în Comstock Township, lângă Kalamazoo, Michigan. Pe 11 iulie în acel an, Vicky Sue Wall, în vârstă de douăzeci și șase de ani, a fost văzută urcând în furgoneta lui White, chiar înainte de dispariția ei. În septembrie 1994, poliția a găsit corpul lui Vicky Sue Wall în stare avansată de descompunere în pădurea care nu era departe de locuința ei. White a recunoscut că și-a strangulat victima până a murit. Victima și White aveau o relație, iar ea amenințase că-i va spune soției lui.

În cazul uciderii lui Vicky Sue Wall, autoritățile i-au îngăduit lui White să facă o înțelegere cu procurorul. În schimbul pledării sale ca vinovat de ucidere involuntară, judecătorul l-a condamnat de la opt la cincisprezece ani. John White a ieșit din închisoare în 2007, după ce a ispășit doisprezece ani din sentință. Soția lui White divorțase de el.

John Douglas White, pastorul în vârstă de cincizeci și cinci de ani al Bisericii Comunitatea Părtășiei lui Cristos, localizată chiar la vest de Mount Pleasant, Michigan, locuia într-un parc mobil din Broomfield Township, lângă orașul Remus.

Ultima victimă: Rebekah Gay. Pastorul a ucis-o ca să facă sex cu cadavrul ei.

Ultima victimă: Rebekah Gay

În 2012, pastorul White era logodit cu o femeie din adunarea lui, a cărei fiică de douăzeci și patru de ani – Rebekah Gay – locuia la câteva rulote distanță de el, în parcul mobil de locuințe. Deoarece White era un predicator logodit cu mama ei, Rebekah i-a îngăduit să aibă grijă de fiul ei de trei ani. Nu avea idee că predicatorul privea pornografie cu necrofilie [sex cu cadavre, nota trad.] și că avea fantezii despre sex înfiorător, pervertit cu ea.

Pe 31 octombrie 2012, la ora șase dimineața, John White a intrat în rulota unde locuia Rebekah Gay, i-a lovit capul cu un ciocan, apoi a strangulat-o până la moarte cu o brățară autoblocantă. După ce a înfăptuit acte sexuale pervertite cu cadavrul lui Gay, White i-a transportat corpul în furgoneta lui, la un canal de scurgere în spatele unui șir de pini, cam la o milă de parcul de rulote. Acolo i-a aruncat corpul.

După ce a ascuns cadavrul victimei, White s-a întors la rulota lui, unde s-a curățat pe el și camioneta lui cu prosoape de hârtie. S-a dus la locuința mobilă a lui Gay, l-a îmbrăcat pe fiul ei în costumul de Halloween, apoi l-a dus cu mașina pe băiat la Mount Pleasant unde, cum se aranjase în prealabil, tatăl băiatului l-a luat pentru ziua respectivă.

Membrul bisericii care l-a angajat pe John White ca pastor a spus aceasta unui reporter de la The Detroit News: „El [White] era întru totul pocăit. Tot felul de oameni se întorc și-L întâlnesc pe Domnul și sunt persoane diferite. El [White] făcea mult bine în comunitate… Făcea mult bine și Satan nu vroia ca el să facă bine, iar Satan a pus ghearele pe el.”

White a pledat vinovat, recunoscând că a bătut-o și a strangulat-o pe vecina lui, în timp ce fiul ei de trei ani dormea în camera alăturată.

White a fost condamnat de la 675 de luni (56 ¼ de ani) la 85 de ani în închisoare, cu deducere pentru cele 169 de zile cât a fost închis, pentru crimă de gradul 2 asupra lui Rebekah Gay.

Conform Departamentului Șerifului din Comitatul Isabella, John Douglas White s-a sinucis în timp ce era în închisoare.

John Douglas White

Clasificare: Ucigaș

Caracteristici: A vrut să facă sex cu un trup mort

Număr de victime: 2

Data crimelor: 11 iulie 1994 / 31 octombrie 2012

Data arestării: 31 octombrie 2012

Data nașterii: 20 mai 1957

Profilul victimelor: Vicki Sue Wall, 26 de ani (amanta lui)/Rebekah Jane Gay, 24 de ani (fiica logodnicei lui)

Metoda crimei: Necunoscută/Lovirea capului victimei cu un ciocan și strangularea ei cu o brățară autoblocantă

Locația: Comitatul Kalamazoo/Comitatul Isabella, Michigan, SUA

Statut: Condamnat de la 8 la 15 ani de închisoare pe 8 mai 1995. Eliberat din închisoare pe 11 februarie 2007. A pledat vinovat. Condamnat la 56 de ani în închisoare pe 18 aprilie 2013. S-a sinucis, spânzurându-se în celula lui pe 28 august 2013.

[John Douglas White: Pastor Who Killed His Neighbor on Halloween Commits Suicide in Prison. Copyright © 2013 FOX 17 News. John Douglas White: The Pastor Who Murdered Women. Copyright © Jim Fisher True Crime. John Douglas White. Copyright © Murderpedia.]

Pastorul Teddy Parker s-a sinucis în timp ce congregația îl aștepta, după ce a mărturisit că uneori că „nu-L poate simți pe Dumnezeu”

13.11.2013

Pastorul Teddy Parker de la Biserica Baptistă Muntele Sionului din Macon, Georgia, s-a sinucis în timp ce congregația îl aștepta duminică să sosească la biserică.

Pastorul Teddy Parker. Nu se cunosc motivele sinuciderii sale.

Pastorul Teddy Parker

Pastorul, în vârstă de patruzeci și doi de ani, s-a omorât în mod tragic, împușcându-se pe 10 noiembrie. Trupul celui care era tatăl a doi copii a fost descoperit de soția lui, Larrinecia Parker, pe strada privată a casei lor, după ce el nu a apărut la slujba de la biserică.

Russel Rowland a spus pentru The Christian Post că Parker își trimisese soția și copiii la biserică înaintea lui în dimineața de duminică. Familia lui și congregația îl așteptau să apară și să predice mesajul. „Când nu a apărut, s-au dus să-l caute. Sunt foarte surprins, pentru că nu asta a predicat el. El a predicat total împotriva sinuciderii. Este ceva ce congregația nu înțelege pe deplin.”

Moartea lui vine ca un șoc pentru biserică și familie, deoarece nimeni nu s-a așteptat la așa ceva.

S-a relatat că pastorul a mărturisit o dată că uneori „Nu simt că Dumnezeu mă aude.” Într-o predică intitulată „Făcând față furtunii cu încredere”, Parker a spus: „Știți, de multe ori simțim că trecem prin anumite lucruri, și că se adună multe, și că nimeni nu este acolo cu noi. Și știți ce? Dumnezeu intenționează să vă simțiți astfel. Știu că ați fost toți mântuiți cu mult timp în urmă. Știu că sunteți super-spirituali și că sunteți cu adevărat sfinți, dar sunt momente în viață, nu în viața voastră, a tuturor, ci în viața mea. Sunt momente în viața mea când trec prin niște lucruri, când nu pot să-L simt pe Dumnezeu acolo.”

Pastorul Teddy Parker cu familia

Pastorul Teddy Parker cu familia

El a continuat: „Încerc să mă rog, dar nu simt că Dumnezeu mă aude. Încerc să slujesc, dar nu simt că Dumnezeu mă folosește. Și sunt momente în viața ta când Dumnezeu Se retrage în mod intenționat de la tine, nu Se retrage de dragul de a te părăsi, ci Se retrage ca să poți crește și să te poți maturiza.”

Site-ul Bisericii Muntele Sionului din Bibb afirmă: „Pastorul Parker, un bărbat cu o profundă viziune spirituală, înzestrat cu calități intelectuale, a fost chemat pentru a sluji ca pastor la Biserica Baptistă Muntele Sionului din Bibb în iulie 1997. Sub conducerea lui, dată de Dumnezeu, Muntele Sionului din Bibb, împreună cu comunitatea din Georgia de mijloc a beneficiat de realizările sale, precum Tabăra Sion și contruirea Centrului pentru Viața Familiei Ea. Sub conducerea lui au fost implementate douăzeci de noi misiuni, a avut loc renovarea majoră a sanctuarului, ca și creșterea numărului de membri.”

După graduarea liceului, Parker a mers la Seminarul Internațional de Teologie din Plymouth, Florida. A fost ordinat la vârsta de douăzeci și doi de ani la Biserica Baptistă Părtășia Bibliei.

[Sarah Weng, Pastor Teddy Parker commits suicide as congregation waits for him after confessing sometimes he “can’t feel God”. Copyright © 2013 Christian Today.]

Un pastor s-a sinucis în fața fiului său care îl implora să nu o facă, la un an după moartea soției

10.12.2013

Un pastor din suburbia statului Illinois s-a împușcat, omorându-se în interiorul locuinței sale din Matteson. Fiul și mama pastorului Ed Montgomery l-au imporat să nu-și ia viața sâmbătă, dar durerea datorată pierderii soției sale l-a învins.

În impasul său, pastorul a spus familiei că durerea cu care se confrunta era neîndurat și că nu avea nicio dorință să continue să trăiască. Le-a spus celor dragi că nu dormise de o lună și că nu mai putea face față.

Cu arma cu care și-a pus capăt vieții lipită de cap, Montgomery le-a făcut cunoscut că nu mai putea continua. Le-a spus că cel mai bine era să-și pună capăt vieții. Le-a cerut să nu cheme pe nimeni, pentru că nu mai vroia să trăiască fără soția lui.

Mama lui Montgomery a reușit să ceară ajutor, dar a fost în zadar. S-a sinucis chiar în fața mamei sale și fiului său, în timp ce poliția și paramedicii așteptau afară.

Pastorul Ed Montgomery și soția sa, Jackie. Înainte de a se sinucide, pastorul a spus că auzea vocea și pașii soției lui moarte.

Pastorul Ed Montgomery și soția sa, Jackie

Montgomery și soția sa, profetesa Jackie Montgomery, slujiseră amândoi la Biserica Internațională a Adunărilor Creștine ale Evangheliei Depline din Hazel Crest, Illinois. Jackie Montgomery a murit în decembrie trecut, după ce a suferit un anevrism cerebral.

Din Christian Post:

„Spunea destul de mult că auzea vocea soției lui, și pași, și lucruri ca acestea, și trecea printr-o perioadă grea. Așa că a sfârșit prin a se împușca”, a spus Sandy Davis, care a explicat că era prietena din copilărie a lui Jackie Montgomery, ca și o prietenă apropiată a familiei Montgomery.

Davis a spus că nu era o membră a bisericii unde slujeau Montgomery și Jackie, dar îi vizita uneori, când Jackie îi cerea. Ea a spus că Montgomery era un om plin de compasiune, căruia îi păsa de ceilalți, și binevoitor. Davis a spus că Montgomery pierduse interesul pentru biserică, după ce soția lui a murit.

„Este pur și simplu sfâșietor, suntem alături de familie. Ed pe care îl știu eu nu ar fi vrut niciodată să-și părăsească familia, dar presupun că depresia, nu pot să vorbesc eu despre asta, dar a fost ceva. Felul în care își iubea familia, cred că inima lui era atât de zdrobită, încât a iubit-o pe Jackie mai mult, deci nu știu, este greu de înțeles. Nu știu cum să înțeleg asta”, a spus Davis.

Fondatorul și pastorul senior al bisericii, apostolul Ron Wilson, a spus că biserica este devastată de vestea sinuciderii lui Montgomery.

Pastorul Ed Montgomery cu soția

Pastorul Ed Montgomery cu soția

Wilson a spus că nu avea cunoștință despre profunzimea stării de depresie a lui Montgomery, fiindcă nu a văzut niciun semn al vreunei probleme când era în prezența lui. Wilson a spus că starea lui era complet ascunsă de familia bisericii. Wilson a spus că ori de câte ori Montgomery era prezent, chipul lui arăta că se descurca. Tendințele suicidare erau ultimul lucru cu care s-ar fi așteptat Wilson să se confrunte Montgomery.

Wilson a declarat că în timp Montgomery a început să lipsească de la biserică, deci a devenit dificil să se știe ce se întâmpla cu el. Ei au presupus că avea nevoie de timp să-și facă ordine în gânduri, iar când era absent au încercat să-i respecte intimitatea. Wilson a spus că nimic din acțiunile sau expresiile sale nu a sugerat că el contempla sinuciderea.

Wilson a spus că Montgomery a venit la biserică poate o dată pe lună, după moartea soției sale, iar apoi a încetat complet să vină. El a spus că familia bisericii a continuat să încerce să-l contacteze, dar el a refuzat comunicările. Wilson a spus că el, împreună cu biserica, l-au bombardat cu apeluri telefonice și mesaje, dar Montgomery nu vroia să fie contactat.

Cuplul lasă în urmă doi copii, Trent și Mikia, și trei fini.

[Pastor commits suicide in front of pleading son one year after wife’s death. Copyright © 2013 Black Youth Project. Cherese Jackson, Grieving Pastor Commits Suicide: Mom and Son Watch. Copyright © 2013 Liberty Voice.]

Pastorul unei megabiserici, fiul lui Joel Hunter, sfătuitorul spiritual al lui Obama, mort datorită unei sinucideri evidente
Pastorul Isaac Hunter cu soția, botezându-și fiica. Pastorul, în vârstă de 36 de ani și tată a trei copii, a recunoscut o relație ilicită cu o membră a bisericii și a fost acuzat de soția sa de violență domestică.

Pastorul Isaac Hunter cu soția, botezându-și fiica

11.12.2013

Isaac Hunter, fondatorul unei megabiserici, fiul unui alt pastor de megabiserică, Joel Hunter, a fost găsit mort în urma unei sinucideri evidente.

Isaac Hunter, în vârstă de treizeci și șase de ani și tată a trei copii, și-a dat demisia de la megabiserica pe care o înființase, admițând că se angajase într-o relație ilicită cu o membră a conducerii. Soția lui, cu care era căsătorit de treisprezece ani, depusese o plângere pentru violență domestică împotriva lui Hunter, descriindu-l ca instabil, cu o comportare ciudată și suicidar. Demisia lui Hunter în toamna lui 2012 a fost una dintre cele trei demisii ale unor pastori din Orlando care au părăsit amvonul după ce au recunoscut relații sexuale ilicite.

În octombrie, Isaac Hunter deschisese acțiunea de divorț împotriva soției sale, cu care era căsătorit de treisprezece ani.

Isaac Hunter, stânga, cu soția și copiii. Imaginea unei familii creștine fericite este spulberată de sinuciderea sa.

Isaac Hunter, stânga, cu soția și copiii

S-a găsit un bilet suicidar nedatat, despre care revista Charisma raportează că a fost scris înaintea celei de a treizeci și cincea aniversări a lui Isaac Hunter. Conform Sentinel și Charisma, biletul sună astfel:

„Mi-ar plăcea foarte mult ca oamenii să-și amintească de mine ca de cineva care și-a iubit copiii, părinții, frații și cei mai buni prieteni – ei bine, când am putut… Mi-e teamă că îi voi iubi mai bine în absența mea. Fiindcă am devenit ceea ce niciodată nu mi-am dorit să fiu, o povară pentru cei pe care îi iubesc cel mai mult.”

[Sarah Pulliam Bailey, Megachurch Pastor, Obama Spiritual Adviser Joel Hunter’s Son Dead in Apparent Suicide. Copyright © 2013 Christian Headlines. Katelyn Beaty, Joel Hunter’s Son Isaac Found Dead After Suicide. Copyright © 2013 Christianity Today.]

Liderul unei megabiserici din Florida, Zachery Tims, găsit mort din cauza unei supradoze de cocaină și heroină

20.12.2013

Pastorul Zachery Tims cu fosta soție

Pastorul Zachery Tims cu fosta soție

La mai mult de doi ani după moartea misterioasă a pastorului Zachery Tims, patruzeci și doi de ani, pe 12 august 2011, într-o cameră de hotel din New York City, cauza este acum cunoscută: o combinație toxică, fatală de cocaină și heroină.

Biroul Examinatorului Medical a dat publicității cauza morții joi, după o luptă legală extinsă cu mama predicatorului, Madeline Tims, de a păstra cauza secretă. Documentul Biroului Examinatorului spune că Tims a murit de „intoxicație acută prin efectele combinate ale cocainei și heroinei. Maniera morții: Accident.”

Tims, care a crescut în Baltimore, era sincer cu privire la trecutul său, care a inclus violență și dependență de droguri când era adolescent. În elogiul de la înmormântarea lui Tims, evanghelistul T. D. Jakes l-a caracterizat pe Tims ca un om imperfect care slujea unor oameni imperfecți. „A încercat din greu să se vindece, să se repare”, a spus Jakes, pastorul șef al Casei Olarului din Dallas.

Cu o săptămână înainte de moartea lui Zachary, întreaga familie și-a petrecut vacanța în Puerto Rico, fără să realizeze că tragedia îi va lovi.

Cu o săptămână înainte de moartea lui Zachary, întreaga familie și-a petrecut vacanța împreună

Tims era deschis cu congregația sa de aproximativ șapte mii cinci sute de persoane cu privire la căderile sale – inclusiv cu privire la viața lui de delicte și droguri ca tânăr și cu privire la infidelitate, care l-a costat căsătoria în 2009.

Riva Tims a cerut divorțul în 2008 și a început propria ei biserică, Majestic Life Ministries, în Orlando. Inițial declarat a fi „diferențe ireconciliabile”, adevăratul motiv din spatele divorțului, conform Rivei Tims, a fost „multiplele și repetatele relații sexuale extramaritale” ale soțului ei.

În interviuri care au urmat morții soțului ei, Riva Tims a spus că știa despre abuzul de droguri al lui Zachery din trecut, dar nu știa că el încă folosea droguri. „Nu am avut idee că el consuma atât de mult. O voi spune astfel: una este să ai o luptă; alta este să ai un stil de viață”, a spus Riva Tims Revistei Ebony. „Când este o luptă, este har. Dar când este un stil de viață, nu este har.”

Zachery Tims a lăsat în urmă patru copii.

[Florida Megachurch Leader Zachery Tims Found Dead In Times Square Hotel Overdosed On Cocaine & Heroin. Copyright © 2013 Reality Wives. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://realitywives.net, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor s-a sinucis în Akwa Ibom, Nigeria

10.02.2014

Pastorul Ita Ekere s-a sinucis în statul Akwa Ibom, Nigeria.

Statul Akwa Ibom, Nigeria

Un pastor de la Biserica Credința Vie a Bibliei care era și medic veterinar, Ita Ekere, s-a sinucis. Ekere, director veterinar la Ministerul Agriculturii din statul Akwa Ibom, Nigeria, s-a sinucis în comunitatea Ekit Itam Akpan Obong.

După pensionare, el s-a apucat de munca de fermier comercial și a combinat-o cu lucrarea pastorală.

Deși Ekere, care avea nu mai puțin de zece lucrători pe statul de plată, nu a lăsat niciun bilet suicidar, unul dintre angajații săi a spus că suicidul se poate să fi fost premeditat. Angajatul, care a dorit să rămână anonim, a spus că la sfârșitul anului trecut Ekere a avut o petrecere cu personalul său, le-a plătit salariul și le-a spus să continue cu Crăciunul și vacanța de Anul Nou.

„Ni s-a părut ciudat că ne-a instruit să nu ne întoarcem până nu ne cheamă. Am fost, de asemenea, șocați când am auzit că vânduse toate produsele fermei. A vândut și cei trei câini alsacieni care păzeau dependințele”, a spus angajatul. Unul din membrii bisericii lui Ekere, dl. Okon Etim, a spus că adunarea a devenit neliniștită când decedatul, la ultima lui slujbă la biserică, a înmânat asistentului său proprietatea bisericii la dispoziția sa, fără nicio explicație.

„Suntem încă în confuzie din cauza comportamentului său straniu dinainte ca știrea suicidului său să fi pătruns în comunitate”, a spus el. Pastorul se ocupa de comunitatea Mbiaya Uruan a Capelei Biruitorilor ca pastor senior și se ocupa, de asemenea, de supervizarea bisericilor învecinate din satele Northern Uruan și East Itam din același stat.

Unul dintre vecinii săi, dl. Friday Ekong, reparator de triciclete, a spus că membrii familiei Ekere au devenit tulburați când, pe 23 ianuarie, el nu s-a întors acasă și avea telefonul mobil închis.

Pe 24 ianuarie, fiul lui Ekere, Kong, a pătruns în apartamentul de afaceri al tatălui său și i-a găsit cadavrul atârnând de tavanul biroului. Fiul a dat alarma, care a atras vecini și simpatizanți, care s-au adunat în dependințe.

[Pastor commits suicide in Akwa Ibom. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.newtelegraphonline.com, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor popular și-a luat viața în Dunkerton, Iowa

13.02.2014

Reverendul Allen T. Rucker Jr. (1959-2014). Nu se cunosc cauzele sinuciderii sale.

Pastorul Allen T. Rucker

Popularul lider al Primei Biserici Baptiste din Dunkerton și-a luat viața miercuri dimineața, uimind membrii adunării sale și pe mulți din comunitatea lărgită.

Reverendul Allen „Thommy” Rucker – numit cu afecșiune Pastorul Tommy – a murit după ce s-a împușcat, conform șefului Poliției, Tim Schultz. Deși investigațiile continuau miercuri după-amiază, Schultz a spus că până acum nimic nu sugera că incidentul era altceva decât un suicid. Rucker a murit în spatele parohiei bisericii unde locuia. „Nu este nimic care să ridice suspiciuni”, a adăugat Schultz.

Rucker, cincizeci și patru de ani, s-a alăturat bisericii în ianuarie 2007. A participat la o întâlnire a diaconilor marți seara, conform lui Dick Ede, membru al adunării și trezorier al bisericii. „A fost la fel de jovial și făcea glume ca întotdeauna în situații ca aceea”, a spus Ede. „Nu a exista niciun indiciu că ceva nu era în ordine.”

Rucker, de fel din Kentucky, a graduat Seminarul Teologic Baptist din Louisville, conform site-ului bisericii. „El și soția lui Kay au o căsătorie fericită din 1981, iar ei sunt bunicii mândri a șapte nepoți frumoși și inteligenți”, adăuga site-ul.

Ede a primit știrea morții lui Rucker de la șeful Poliției, Schultz. Ede a spus că a avut probleme în a înțelege știrea. „Am spus: «Ce?», iar Tim a zis: «Să o iau de la început. Aici este Tim Schultz. Pastorul Tommy s-a sinucis»”, a spus Ede. „Am fost șocat.” Ede l-a descris pe Rucker ca pe un bărbat puternic în credință. „Era un bărbat evlavios. Era prototipul unui creștin. Citea Biblia în mod constant”, a spus Ede.

Schultz a spus că o căutare inițială la biserică nu a dat de nimic care ar putea fi interpretat ca un bilet suicidar.

[Dennis Magee, Popular pastor takes his own life in Dunkerton. Copyright © 2014 The Courier. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://wcfcourier.com, unde nu mai este disponibil.]

Fostul pastor de tineret Nicholas Henshaw, 35 de ani, suspect de molestarea sexuală a mai multor băieți, s-a sinucis într-o cameră de hotel din Colorado

25.03.2014

Fostul pastor de tineret Nicholas Henshaw, 35 de ani, s-a sinucis fiindcă era acuzat de molestarea sexuală a unui băiat de 8 ani.

Pastorul de tineret Nicholas Henshaw

Nicholas Henshaw, treizeci și cinci de ani, din Fort Collins, Colorado, fost pastor de tineret în Dana Point, care a fost arestat în Colorado luna trecută și acuzat de atac sexual asupra unui copil, s-a sinucis luni, conform autorităților. Moartea lui a fost clasificată ca sinucidere. Autoritățile au constatat că sufocarea prin asfixiere cu heliu a fost cauza morții.

În februarie, fostul pastor de tineret de la Biserica Calvarul Capo Beach, acum Biserica Capo Beach, a fost acuzat de atac sexual asupra unui copil de către cineva în poziție de încredere. Henshaw a fost acuzat de molestarea unui fiului unui vecin, în vârstă de opt ani. Statul Colorado clasifică delictul drept crimă. Acuzatul ieșise din închisoare pe cauțiune. Următoarea lui apariție la Curte era stabilită pentru 4 aprilie.

În ultimele optsprezece luni, Henshaw a fost subiectul unor multiple investigații în Districtul Larimer. Cea mai recentă a condus la arestarea lui Henshaw. Henshaw a fost, de asemenea, subiectul unei investigații a Departamentului Șerifului din Districtul Orange, la începutul anilor 2000.

Într-o declarație sub jurământ de zece pagini, Poliția din Fort Collins a spus că propria familie a lui Henshaw a zis că el are o istorie de molestare a băieților, deși anterior nu a fost niciodată acuzat. Un martor împotriva lui Henshaw este fosta lui soție, care a spus că o dată a găsit poze ale unor băieți goi pe computerul lui. Un alt martor este fratele lui, a spus poliția, care a raportat că Henshaw i-a molestat pe frații lor mai mici.

Conform poliției, cel puțin un băiat a spus că Henshaw l-a molestat în excursii la Glenwood Springs și Parcul Național Yellowstone. Se discută și despre alte victime în declarația sub jurământ. Un băiat a spus că el și Henshaw au făcut baie împreună dezbrăcați și au împărțit același pat în excursii.

Înregistrările poliției la Curte și alte investigații asupra lui Henshaw în California au indicat că molestase numeroși alți băieți, uneori în timp ce dormeau, dar nu a fost dat în judecată niciodată, din cauză că băieții au refuzat să iasă în față. Poliția a spus că cel puțin unul dintre acele incidente a avut loc când Henshaw lucra ca pastor de tineret.

[Fort Collins man accused of molesting 8-year-old boy. Copyright © 2014 The Coloradoan. Andrea Papagianis, Former Dana Point Youth Pastor Accused of Molestation Commits Suicide. Copyright © 2014 Dana Point Times.]

Un pastor „miliardar” și-a omorât fratele și s-a sinucis

31.03.2014

Controversatul pastor Vishnu Lutchmansingh, care a susținut că moștenise mai multe miliarde de dolari de la un om de afaceri american în 2003, și-a împușcat și și-a omorât fratele, a trecut cu mașina peste nepotul lui, și-a incendiat casa, iar apoi s-a împușcat mortal.

Pastorul Vishnu Lutchmansingh, acuzat de fraudă, și-a ucis fratele prin împușcare și a trecut cu mașina peste nepotul său

Pastorul Vishnu Lutchmansingh

Incidentul a avut loc chiar înainte de 10.30 a.m. ieri, în Las Lomas, Trinidad.

Poliția a spus că înainte de a-și incendia casa și de a se împușca, Lutchmansingh a avut o ceartă aprinsă cu fratele său, Krishan Lutchmansingh, în Cunupia. În timpul certei, Lutchmansingh, care a fost mai de mult la tribunal pentru mai multe acuzații de fraudă, a scos un pistol cu licență și l-a împușcat pe fratele lui.

Apoi a părăsit locul și a condus până la prelungirea Drumului Savary, folosind mașina proprie, și a trecut printr-o barieră care bloca drumul care ducea la proprietatea sa.

Acolo l-a confruntat pe unul dintre nepoții lui, în a cărui mașină a tras de câteva ori, iar apoi a trecut cu mașina peste Timothy Janitan. Apoi Lutchmansingh a trecut în marșarier și a trecut din nou cu mașina peste nepotul său. Janitan a fost dus la Facilitatea de Sănătate Chaguanas, unde a fost tratat.

Lutchmansingh, încă aflat în accesul de furie, a intrat în casa cea mică, care dădea spre un eleșteu mare de pe teren. A continuat prin a da foc casei care, conform vecinilor, a ars repede. Se crede că în timp ce casa ardea, Lutchmansingh a întors arma către sine și a apăsat pe trăgaci.

Poliția din Cunupia continuă investigațiile.

[Gyasi Gonzales, ‘Billionaire’ pastor kills brother, commits suicide.]

Pastorul Robert McKeehan s-a sinucis: Comunitatea Bisericii Bibliei din Carolina de Nord, șocată de moartea pastorului senior în vârstă de 42 de ani
Pastorul Robert McKeehan - Salvat prin har - Efeseni 2:8-9. Nu se cunosc motivele sinuciderii sale.

Pastorul Robert McKeehan

16.04.2014

Comunitatea Bisericii Bibliei din High Point, Carolina de Nord, jelește moartea pastorului senior, Robert McKeehan, despre care s-a raportat că și-a luat viața vinerea trecută.

„Realitatea este că nu putem înțelege niciodată cum și de ce s-a întâmplat asta. La fel ca cei pe care îi conduc, pastorii sunt oameni și sunt supuși la aceleași încercări, emoții și lupte”, a spus Richard Curtis, președintele bordului de conducere.

În timpul slujbei de duminică, Rob Black, pastorul misiunilor pentru adulți, a ieșit în față ca să conducă congregația cu o predică. Deschizând la Deuteronom 29:29, el a amintit bisericii: „Lucrurile ascunse sunt ale Domnului Dumnezeului nostru, iar lucrurile descoperite sunt ale noastre şi ale copiilor noştri, pe vecie.”

Pastorul Robert McKeehan cu familia

Pastorul Robert McKeehan cu familia

Congregația s-ar putea să nu înțeleagă niciodată de ce pastorul și-a luat viața, iar unii membri au ajuns să accepte asta. „De ce și-a luat Robert viața va fi unul din lucrurile ascunse”, a explicat Curtis.

Pastorul McKeehan, soția lui, Elizabeth, și copiii lor, John și Scarlett, au fost aduși să slujească Comunitatea Biserica Bibliei în noiembrie 2010. Curtis, care în prezent slujește ca pastor senior interimar, a spus că atunci când a sosit, McKeehan s-a simțit imediat confortabil cu noua lui congregație.

Pastorul Robert McKeehan cu copiii

Pastorul Robert McKeehan cu copiii

„Era un învățător al Cuvântului lui Dumnezeu incredibil de dăruit”, a arătat Curtis. „Viziunea bisericii noastre este că oamenii zdrobiți devin întregi în Cristos, iar Robert era genul de pastor care expunea asta bine congregației noastre. Ei știau că el trăia această declarație. Știau că el avea nevoie de Cristos ca să-l facă întreg și știau că îl puteau privi ca pe cineva care îi putea înțelege și ajuta.”

[Pastor Robert McKeehan commits suicide: NC Community Bible Church church shocked at 42-year-old senior pastor’s death. Copyright © 2014 Christian Today.]

Pastorul unei biserici penticostale s-a sinucis în Lagos

02.05.2014

Pastorul Gabriel Oyebode s-a spânzurat din cauza neînțelegerilor cu soția

Pastorul Gabriel Oyebode

Un pastor chinuit, despre care se spune că încercase să se sinucidă de două ori, a reușit în cele din urmă să-și pună capăt vieții, după o a treia încercare. Gabriel Oyebode, pastorul zonal al unei biserici penticostale populare din zona Ikorodu, Lagos, s-a spânzurat într-o zonă păduroasă din oraș.

Conform unei surse din familie, pastorul Oyebode, în vârstă de patruzeci și nouă de ani, a încercat să se sinucidă în ianuarie anul trecut, dar a fost salvat de soția lui, care a observat comportamentul ciudat și comentariile ciudate ale pastorului și i-a anunțat imediat pe frații și surorile lui.

Un vecin a spus: „Dacă nu era soția lui vigilentă, care l-a spus membrilor familiei lui, s-ar fi omorât în ianuarie anul trecut. A doua lui încercare a dat și ea greș, din cauza celor care l-au văzut când s-a dus la un canal din apropiere și au zădărnicit încercarea lui de a se îneca în canal.”

A doua încercare de sinucidere a avut loc cu puțin înainte de ultima, care a fost finală. Responsabilul General al Misiunii Muntele de Foc, pastorul Daniel Kayode Olukoya, l-a sunat pe pastorul Oyebode și, după ce s-a rugat cu el, i-a cerut să vină să-l vadă imediat.

Pastorul Oyebode a fost de acord și se pregătea de fapt să-l viziteze pe superiorul lui la Orașul Rugăciunii din Lagos, când deodată s-a răzgândit și s-a dus la un tufiș din apropiere, unde s-a spânzurat. Știrea morții lui a venit ca un șoc pentru familia Muntelui de Foc, dat fiind că el era un coleg plin de viață, ale cărui activități în biserică au schimbat și au atins mai multe vieți, de aceea a fost ridicat la poziția de pastor zonal.

Responsabilul General, pastorul Olukoya, a spus pastorilor seniori că pastorul Oyebode a murit ca rezultat al foțelor răului din casa tatălui său, care au continuat să-l manipuleze ca să încerce să se sinucidă.

Să ne amintim că pastorul Olukoya a dezvăluit anul trecut că patruzeci de pastori ai Bisericii au murit între ianuarie și octombrie 2013, iar cele mai multe morți au fost cauzate de acte păcătoase ale bărbaților lui Dumnezeu. El a mai avertizat la începutul anului că mai mulți oameni ai lui Dumnezeu vor fi ispitiți la fel ca politicienii și că au nevoie de rugăciuni pentru a birui, altfel vor cădea pradă nenorocirilor.

Un prieten al familiei pastorului Oyebode a descris acțiunea lui ca tristă. El a spus: „Este patetic să vezi legănându-se trupul unui conducător al bisericii, care ar trebui să ofere învățături morale celor care contemplă suicidul.” Prietenul de familie, care a cerut să rămână anonim, a zis: „Am auzit că a fost să viziteze sediul bisericii, înainte de a merge la un tufiș din apropiere din vecinătate și a se spânzura.”

Nimeni nu a fost pregătit să dezvăluie cu ce se lupta de fapt pastorul și ce l-a făcut să încerce să se sinucidă de două ori, înainte de a reuși în cele din urmă să-și ia viața. A fost îngropat în lacrimi de către membrii bisericii lui.

[MFM Pastor Commits Suicide. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.nationalweekender.net, unde nu mai este disponibil. Pentecostal Church Pastor Commits Suicide In Lagos. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.contraculturemag.com, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor pentru familii din Iowa s-a sinucis la câteva săptămâni după ce pastorul principal a adus mulțumiri că biserica nu a avut o înmormântare de cinci ani

06.05.2014

Un pastor pentru familii din Iowa și-a lăsat familia și prietenii profund îndurerați și într-o stare de „negare” când s-a sinucis, lăsând în urmă o soție și doi fii.

Pastorul DB Antrim și unul din fiii săi

Pastorul DB Antrim cu unul din fiii săi

Pastorul principal al bisericii, Brandon Parker, care cu numai cinci săptămâni în urmă a subliniat că, în istoria ei de cinci ani, biserica nu pierduse niciun membru prin deces, a făcut cunoscut duminică, într-un mesaj dureros pentru biserică, că George „DB” Antrim își luase viața.

„Este un gen de moment definitoriu pentru biserica noastră. Este un moment definitoriu, care va fi amintit cât timp voi trăi”, a explicat Barker, în începutul comentariilor sale.

„Astăzi se împlinesc numai cinci săptămâni de când, de pe acest podium, am citit cuvintele: În cei mai mult de cinci ani de existență ai West Wind, nu am avut nicio înmormântare”, a spus el, izbucnind în lacrimi.

Pastorul DB Antrim cu familia

Pastorul DB Antrim cu familia

Apoi a continuat să împărtășească mesajul de neuitat.

„Mi-am imaginat cum avea să arate acea zi, când va veni apelul telefonic că a murit cineva de la West Wind. Este un gând dureros, fiindcă suntem o comunitate de închinare. Și avea să afecteze pe atât de mulți dintre noi, indiferent cine avea să fie și cum avea să se întâmple, avea să fie o tragedie. Una care avea să apăse greu pe inima mea. Nu așteptam acea zi”, și-a amintit Barker.

El a explicat că a fost deosebit de dificil să facă față morții lui Antrim din seara de joi, din cauză că numai cu câteva ore înainte stătuseră împreună, ca să discute despre mesajul pe care Antrim urma să-l predice duminică.

„Nu am avut idee cât de îngrozitoare avea să fie această zi”, a spus Barker despre faptul de a fi obligat să se confrunte cu ziua de care s-a temut cu cinci săptămâni înainte.

Pastorul DB Antrim. Nu se cunosc motivele sinuciderii sale.

Pastorul DB Antrim

„În seara de joi, la ora 5:30, DB, prietenul nostru, pastorul nostru pentru familii, era mort, în fața ochilor mei, după ce își luase viața cu mâna lui. Luându-și viața, și de atunci viața mea este o vijelie. Viața familiei lui este o vijelie. Biserica este o vijelie. Iar în mijlocul a toate acestea este o mare care vuiește de emoții”, a dezvăluit el.

„Când l-am văzut, primul simțământ pe care l-am avut a fost angoasa. Am fost complet distrus. Tristețe nu este nici măcar aproape de cuvântul care descria cum mă simțeam. … A fost ca și cum mă priveam pe mine însumi… Pentru Numele lui Dumnezeu, ce se întâmplă? Cum se poate întâmpla așa ceva?” a întrebat el.

Antrim a fost descris ca o persoană generoasă, dedicată, care spunea întotdeauna glume. Un om în preajma căruia te simțeai bine să fii.

[Leonardo Blair, Family Pastor of Iowa Church Commits Suicide Weeks After Lead Pastor Gave Thanks That Church Never Had a Funeral in Five Years. Copyright © 2014 Christian Post.]

Un pastor s-a sinucis cu o săptămână înainte de începerea procesului său pentru abuzarea sexuală a unei fetițe de 9 ani

14.05.2014

Pastorul Scott Sechrist și-a luat viața cu o săptămână înainte de începerea procesului său pentru abuz sexual asupra unei fetițe de 9 ani.

Pastorul Scott Sechrist

Un fost pastor din Pennsylvania s-a omorât cu o săptămână înainte de a trebui să apară la un proces pentru molestarea unei fete de nouă ani, cu douăzeci și cinci de ani în urmă. Scott Sechrist, a fost descoperit în locuința sa din Red Cedar, Levittown, marți, iar poliția a confirmat că a găsit un bilet lângă trupul lui.

Sechrist slujea ca pastor la Prima Biserică Baptistă din Morrisville și se spune că știa familia fetei de la biserică.

Pastorul Scott Sechrist, șaizeci și unu de ani, era acuzat de molestarea sexuală a unei fetițe de nouă ani, cu douăzeci și cinci de ani în urmă.

Femeia, care acum are treizeci și patru de ani, a raportat prima dată abuzul în 1992, dar a susținut că molestările au început cu trei ani mai înainte. „Biblia spune că este greșit, dar se întâmpla”, a spus ea. În 1992 fata a renunțat la acuzații din teamă și confuzie, fiindcă se temea că va fi luată de la mama ei.

Se pare că el i-a spus că este „drăguță” când ea era în clasa a cincea, în interiorul unei locuințe din orașul Bristol. Atacurile sexuale au continuat în timpul sesiunilor de rugăciune, care au durat între zece și cincisprezece minute.

Procurorul Districtului Bucks, Jennifer Schorn, a spus că biletul suicidar al lui Sechrist susținea nevinovăția lui. Totuși, procurorul a declarat că există destule dovezi cu privire la vina lui, inclusiv o înregistrare secretă a unei conversații între victimă și Sechrist, în timpul căreia el a recunoscut atacurile lui sexuale. Înregistrarea, făcută de victimă, a fost ascultată la audierea preliminară în martie.

„M-am gândit la asta ani de zile”, spunea Sechrist în înregistrare. „Am fost dădacă pentru nepoatele mele, al căror unchi sunt. Am schimbat scutece. Nu știu de ce ai fost tu… Nu știu. Nu pot răspunde la asta.”

Sechrist a fost eliberat condiționat pentru 500000 $ și avea 20 de capete de acuzare de act sexual deviant involuntar, 10 capete de acuzare de atac indecent în formă agravată și 10 capete de acuzare de viol statutar, raportează Christianity Today. Actele de sex ilegal au început în 1989, când Sechrist a abuzat sexual o fetiță de nouă ani; abuzul fetei a luat sfârșit în 1992.

[James Nye, Pastor kills himself one week before trial for sexual abuse of nine-year-old girl was due to start. Copyright © 2014 Daily Mail. Ben Finley, Accused pastor commits suicide in Bucks. Copyright © 2014 The Philadelphia Inquirer. Carrie Dedrick, Pastor Accused of Sexual Abuse Commits Suicide before Trial. Copyright © 2014 Christian Headlines.]

Un pastor din Botswana s-a sinucis

04.07.2014

Unde de șoc au cuprins districtul Matlou din satul Malolwane, Kgatleng-ul de Est, Botswana, după ce un popular pastor baptist al Bisericii Creștine Sionul, Phineas Pheko, și-a luat viața. Moartea bine-cunoscutului pastor i-a uimit pe mulți din adormitul sat Malolwane, după ce el s-a sinucis spânzurându-se de un copac din spatele casei lui. Pastorul, în vârstă de 58 de ani, era cunoscut în mod popular ca „Profesorul Abuti”.

Fratele decedatului, Mokhari Pheko, un vraci tradițional, rămăsese fără cuvinte când a încercat să explice cum a murit fratele lui. Pheko a spus că a fost alertat din cauză că fratele lui lipsea dimineața devreme sâmbătă, dar nu s-ar fi gândit niciodată că renumitul pastor era mort.

„M-am grăbit la locul respectiv și am alertat repede poliția, deoarece soția decedatului a dezvăluit familiei că Phineas părăsise gospodăria familiei după ce avuseseră o ceartă aprinsă”, a spus el. „Eram foarte apropiat de fratele meu, fiindcă am lucrat cândva împreună în Africa de Sud. Era un meșteșugar foarte bun.” El a dezvăluit, de asemenea, că prevăzuse moartea fratelui său în visele sale. „Un prieten ne-a spus săptămâna trecută că fratele meu îi destăinuise că avea probleme cu soția, adăugând că nu ar trebui să fim șocați dacă se sinucidea.” „A folosit o scară ca să ajungă la copac, a făcut două noduri pe copac și și-a pus frânghia în jurul gâtului, înainte de a da cu piciorul scara la o parte, până a căzut pradă morții.”

Conform unei membre a Bisericii Creștine Sionul, prietenă apropiată a decedatului, Phineas fusese întotdeauna un bun sfătuitor și din când în când oferea servicii de consiliere celor în nevoie la biserică. Există temerea că pastorul s-ar putea să-și fi luat viața după ce a avut probleme cu soția lui din prezent, din cauza căsătoriei lui din trecut. „Phineas are copii din căsătoria anterioară, despre care a doua lui soție știa”, a spus ea. Ea a dezvăluit în continuare că decedatul are un fiu deranjat mintal, din afara căsătoriei, despre care soția lui din prezent nu a știut niciodată și pe care nu l-a acceptat, când decedatul i-a spus recent despre el.

Se spune că aceasta a adus tensiune în căsătoria prezentă a decedatului. „Phineas îl iubea atât de mult pe acest copil pe care l-a avut în afara căsătoriei. Mi-a spus de mult timp că vroia să o convingă pe soția lui să stea cu el, ca ei să poată îngriji de el”, a spus ea. Ea a adăugat că Phineas părea să fi depus eforturi în această situație, deoarece i-a spus cu câtva timp în urmă că soția lui a respins de mult rugămintea lui de a-l aduce acasă pe fiul lui cu probleme mintale.

Totuși, Baraedi Pheko, a doua soție a decedatului, vizibil îndurerată, a refuzat să comenteze când a fost contactată. Un alt frate al decedatului, Boiki Pheko, a declarat că erau încă în stare de șoc și de aceea nu pot vorbi cu mass-media.

[Onneile Setlalekgosi, ZCC pastor kills himself. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.echoonline.co.bw, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor metodist care a apărat drepturile homosexualilor s-a sinucis dându-și foc

13.07.2014

Un pastor metodist pensionar, care a intrat în greva foamei în anii 1990, pentru a protesta față de discriminarea Bisericii față de homosexuali, s-a sinucis aducându-se ca jertfă, dându-și foc.

Pastorul Charles Moore s-a sinucis prin autoincendiere, pentru a susține drepturile homosexualilor și un tratament mai bun pentru afro-americani

Pastorul Charles Moore

Reverendul Charles Moore, șaptezeci și nouă de ani, a turnat benzină peste el și și-a dat foc în parcarea unui mall în aer liber din Grand Saline, în orașul său din estul statului Texas, luna trecută.

„Aș prefera mult mai mult să continui să trăiesc și să mă bucur de iubita mea soție și de nepoți și de ceilalți, dar am ajuns să cred că numai aducându-mă ca jertfă voi primi atenție din partea cuiva și voi inspira poate pe unii la o slujire mai înaltă”, a scris Moore în una din notițele pe care le-a lăsat, conform The Dallas Morning News.

Moore a fost toată viața un apărător al justiției sociale și al drepturilor civile. Într-o notiță lăsată în mașina sa, el a deplâns moștenirea injustiției sociale, prin care a fost ostracizat de biserica metodistă în anii 1950, pentru că a susținut desegregarea școlii. Conform Serviciului de Știri al Metodiștilor Uniți, Moore a scris că își dădea trupul pentru a fi ars pentru victimele linșate.

În alte notițe scrise anterior morții sale, Moore și-a exprimat frustrarea din cauza pozițiilor Bisericii Metodiste Unite față de homosexualitate și pedeapsa cu moartea, ca și față de decizia Universității Metodiste Sudice de a găzdui Centrul Prezidențial George W. Bush. Moore, care a urmat Școala de Teologie Perkins a Universității Metodiste Sudice, a plănuit inițial să se sinucidă în campusul din Dallas, scriind că iubea Universitatea Metodistă Sudică și că simțea că incendierea sa ca jertfă acolo avea să miște oamenii, ca să le pese mai mult de drepturile homosexualilor, de pedeapsa cu moartea și de un tratament mai bun pentru afro-americani.

Dintr-un oarecare alt motiv, a optat în schimb pentru Grand Saline.

[John Wright, Methodist pastor who championed gay rights commits suicide by lighting himself on fire. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.lonestarq.com, unde nu mai este disponibil.]

Un fost pastor s-a omorât în fața ofițerilor care i-au adus mandatul de arestare. Michael Reece Mullis era acuzat de delicte sexuale împotriva unei minore.

23.07.2014

Un fost pastor din Carolina de Nord s-a sinucis sâmbătă, după ce poliția i-a adus un mandat de arestare.

Michael Reece Mullis era acuzat de delicte împotriva unei minore și s-a împușcat în cap după ce a auzit acuzațiile împotriva sa.

Poliția din Concord a spus că, între anii 2000 și 2004, Mullis a forțat o fată de cincisprezece ani să întrețină acte sexual în cel puțin două ocazii. Pretinsa victimă are acum mai mult de douăzeci de ani.

Se pretinde că delictele au avut loc în timp ce Mullis era pastor la Biserica Baptistă Lângă Calvar din Concord, iar poliția a investigat doi ani, înainte de a încerca să facă arestarea.

Ofițerii au spus că bărbatul în vârstă de șaizeci și trei de ani a răspuns la ușă în pijama, iar după ce a auzit acuzațiile, a cerut să-și ia pantofii.

Un ofițer a rămas cu soția lui Mullis, în timp ce un altul s-a dus cu el în dormitorul principal. Odată ajuns în dormitorului, Mullis a alergat în baia principală și a încercat să încuie ușa. Un ofițer a reușit să forțeze intrarea și l-a găsit pe fostul pastor ținând în mână un Magnum 357. Ofițerul a văzut cum Mullis s-a împușcat în cap. A fost declarat mort la locul incidentului.

Grupul de suport pentru victime Rețeaua Supraviețuitorilor Celor Abuzați de Preoți a făcut o declarație marți, exprimând condoleanțe familiei Mullis și pretinsei victime.

„Suntem alături de familia lui Michael Mullis de la Biserica Baptistă Lângă Calvar din Concord”, au spus ei. „Dar și mai mult suntem alături de curajoasa victimă, care a raportat poliției că Mullis a abuzat-o. Suntem, de asemenea, alături de oricine altcineva care se poate să fi fost molestat de acest pastor.”

„Violența nu este niciodată răspunsul. Totuși, în același timp, suntem ușurați că Mullis nu mai poate răni copii.”

Perioada dezvăluită de victimă indica faptul că Mullis încă slujea ca pastor la Biserica Baptistă Lângă Calvar în timpul anilor de abuz sexual. Abuzul se pretinde că a luat sfârșit în 2004, iar Mullis și-a dat demisia de la biserică în 2011, după douăzeci de ani de slujire.

De atunci, Biserica Baptistă Lângă Calvar și-a schimbat numele.

[Brownie Marie, Former pastor kills himself in front of officers serving arrest warrant. Michael Reece Mullis was charged with sex crimes against a minor. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.christiantoday.com, unde nu mai este disponibil. David, NC Pastor Commits Suicide As Deputies Try To Arrest Him On Child Sex Charges. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.crooksandliars.com, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor din Zimbabwe s-a sinucis după ce a lăsat o femeie gravidă

25.08.2014

Reverendul Menard Zvenyika s-a sinucis după ce a fost amenințat cu un proces civil pentru despăgubiri de 10000 $, fiindcă a lăsat gravidă soția altui bărbat.

Pastorul Menard Zvenyika

După ce a fost amenințat cu un proces civil pentru despăgubiri de 10000 $, fiindcă a lăsat gravidă soția altui bărbat în februarie anul acesta, reverendul Menard Zvenyika urma să apară la o audiere disciplinară a bisericii sale. Totuși, aparent, Zvenyika nu a putut face față umilinței care avea să urmeze și posibilei excomunicări din biserică, așa că a decis să-și ia viața, bând otravă pentru șobolani.

Chezhira Mukobvu, căsătorit cu Rosemary Nyamukachi timp de șaptesprezece ani, l-a reclamat pe Zvenyika tribunalului anul acesta, deoarece credea că soția lui fusese lăsată gravidă de pretinsul pastor adulter. S-a raportat că femeia, în vârstă de treizeci și cinci de ani, fusese angajată ca menajeră în familia lui Zvenyika cinci ani, timp în care fost forțată să pună capăt la trei sarcini datorate reverendului, înainte de a da în cele din urmă naștere unui fiu.

Membrii familiei au declarat că reverendul murise în drum spre clinica din Bikita, după ce înghițise otravă de șobolani în locuința sa vineri, 22 august 2014.

Conform sursei lor, reverendul fusese supus unei presiuni în creștere, fiindcă trebuia să apară la o ședință disciplinară la biserică, iar dovezile împotriva lui erau copleșitoare. Mukobvu a depus mărturie la tribunal că relația adulteră dintre soția lui și Zvenyika le distrusese căsătoria și că soția lui era de acord să depună mărturie înaintea Curții, cu privire la acuratețea declarațiilor lui. El a declarat că reverendul ar trebui să-l despăgubească pentru vătămarea cauzată căsătoriei lui și pentru relațiile intime pe care soția lui i le refuzase din cauza relației cu reverendul.

31.08.2014

Reverendul Menard Zvenyika

Pastorul Menard Zvenyika

Se poate ca reverendul să-și fi luat viața de rușine, după ce a fost pedepsit cu o suspendare de trei ani de biserică, din cauza acuzațiilor de adulter. Lui Zvenyika i se ordonase de către conducerea bisericii să elibereze locuința bisericii în trei zile de la pronunțarea suspendării, cu o zi înainte ca el să-și ia viața.

Sursele au spus că reverendul primise știrea că litigiul judiar avusese succes și era în dilemă cum să strângă banii pentru a plăti soțului femeii, Mukobvu, un sătean de lângă Pamushana.

Se spune, de asemenea, că Zvenyika fusese implicat într-o rivalitate de lungă durată cu directorul, cu privire la controlul și administrarea școlii, în particular cu privire la chestiunile financiare. El cerea să autorizeze fiecare cheltuială a școlii. Ca pentru a confirma această afirmație, Zvenyika a murit în vehicului personal al directorului, după ce a luat otravă.

Zvenyika a lăsat o notă suicidară de cinci pagini, în care făcea acuzații în care condamna mai mulți oameni, inclusiv profesori de la școala misiunii condusă de Biserica Reformată, a conducerii naționale a Bisericii și a unor diferiți alți oameni.

Curtea urma să dea pronunțarea cu privire la litigiul judiciar cu despăgubiri pentru adulter în valoare de 10000 $ în ziua în care și-a luat viața. Dar surse informate au spus că Zvenyika fusese avertizat de avocații săi că șansele lui de a câștiga erau mici.

„Era foarte stresat ca urmare a suspendării. Era rușinat să fie suspendat și alungat de pe proprietatea bisericii. Pe de altă parte, soția lui era supărată din cauza comportamentului său, care avea să aibă ca rezultat dificultăți financiare și avea să aducă rușine asupra familiei”, a spus o sursă apropiată.

Se spune că Nyamukachi a furnizat Curții dovada banilor depozitați în contul ei de Zvenyika, pentru a o obliga să ascundă relația lor ilicită și pentru a o face să fie de acord să pună capăt la două sarcini. Dovezile au inclus depuneri bancare de 700 $, deși reverendul îi promisese să-i plătească 3000 $. Nyamukachi a spus că a decis să-l expună după ce el și-a renegat promisiunea. S-a raportat, de asemenea, că Zvenyika începuse construirea unei case pentru Nyamukachi la căminul ei din Bikita, pentru a-i cumpăra tăcerea cu privire la relația lor.

„Am rămas gravidă în 2010 și 2011, iar când i-am spus, mi-a replicat că risca să fie concediat de biserică, dacă faptul avea să devină cunoscut. Într-o zi, mi-a adus niște lichid într-o sticlă și mi-a poruncit să-l beau. Am băut lichidul, iar apoi el mi-a spus că era un amestec menit să inducă avortul”, a spus Nyamukachi.

Înainte ca Zvenyika să se sinucidă, chestiunea relației lui adultere devenise cunoscută, iar conducătorii bisericii au acuzat conducerea Bisericii Reformate din Zimbabwe că încerca să-l protejeze, ascunzând scandalul. În urmă cu trei săptămâni, Biserica a trimis o altă echipă la Pamushana, pentru a investiga chestiunea, iar comitetul l-a găsit vinovat pe pastor, ceea ce a condus la suspendarea lui timp trei ani.

[Abayomi Awogboro, Chezhira Mukobvu, Pastor Commits Suicide After Impregnating Married Woman 4 Times. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.wpost.com, unde nu mai este disponibil. The Maid who was impregnated twice by the Pastor before he committed suicide has spoken. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.zimbabwelatestnews.net, unde nu mai este disponibil.]

Un pastor și soția lui au murit în crimă-suicid

23.08.2014

Reverendul William „Bill” Scott și soția lui. După ce și-a omorât soția, pastorul s-a sinucis. Nu se cunosc cauzele crimei urmate de sinucidere.

Reverendul William „Bill” Scott și soția lui

Un pastor din comitatul Cumberland, SUA, și soția lui au murit într-o crimă-suicid, conform Biroului Șerifului Comitetului Robeson.

WTVD-TV a raportat că Reverendul William „Bill” Scott, 68 de ani, a împușcat-o și a omorât-o pe soția lui în vârstă de șaizeci și patru de ani, Charlotte, înainte de a întoarce arma împotriva sa.

Au fost găsiți miercuri pe podeaua casei lor din Lumberton.

Scott a slujit ca pastor interimar la Biserica Baptistă Caritatea din Hope Mills și a slujit ca trezorier la Biserica Baptistă din East Lumberton.

El și soția lui frecventau amândoi East Lumberton.

[NC pastor and wife died in murder-suicide, according to deputies. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.fox17online, unde nu mai este disponibil.]

Liderul unei rețele de biserici carismatice a murit într-un suicid evident

27.08.2014

Pastorul David Huskins avea probleme serioase cu inima

Pastorul David Huskins

Un pastor din zona Atlanta care conducea o rețea de biserici carismatice a fost găsit mort în locuința sa luni, din cauza unui suicid prin împușcare. Episcopul David Huskins recunoscuse că suferea de probleme de sănătate care aveau legătură cu inima și vorbise recent despre un concediu.

Huskins a fondat Centrul Creștin Lacul Cedrul în Cedartown, lângă Atlanta, și slujea ca pastorul său senior. El era, de asemenea, episcopul prezident al Comunității Internaționale a Bisericilor Carismatice, o organizație internațională reprezentând mai mult de 4,2 milioane de oameni. Era gazda unei emisiuni de radio săptămânale și a avut multe apariții la televiziunea creștină.

Conform unei declarații de pe pagina de Facebook a lui Huskins: „Inimile noastre sunt profund întristate să vă împărtășim că episcopul nostru David Huskins s-a alăturat marelui nor de martori în această după-amiază. Rugați-vă pentru băieții lui și pentru restul familiei și pentru familia bisericii noastre, în timp ce deplângem moartea unuia dintre cei mai mari slujitori pe care i-am cunoscut vreodată.”

La începutul lunii trecute Huskins a trimis un lung e-mail congregației sale și prietenilor săi, spunând că avea nevoie de un timp de repaus pentru a se îngriji de problemele sale cu inima.

„Cu aproape douăzeci de ani în urmă am avut o operație pe cord deschis, pentru a repara o gaură în inimă care devenise critică”, a scris Huskins pe 10 iulie. „Asta a fost începutul unei serii de avertizări, în cea mai mare parte ignorate, de a avea grijă de sănătatea inimii mele.

Apoi, în noiembrie am avut un ușor atac de inimă (dacă există așa ceva), iar asta m-a condus la o introspecție profundă a tuturor domeniilor din viața mea de care nu mă ocupasem cum se cuvine. …

În timp ce sunt recunoscător pentru tot ce mi-a îngăduit Domnul să fac, am știut uneori că am lăsat ca misiunea să fie un substitut pentru Dumnezeu. Am simțit că El Se ocupa de mine ca să dau drumul acelor domenii, să le deleg și să le las altora, și să petrec mai mult timp cu El și cu oamenii, nu să fiu întotdeauna la amvon. Începusem acest proces mult mai devreme, căutând să pun pe alții în poziții de răspundere în biserică și pentru îndatoririle zilnice, dar tot nu renunțasem la rolurile active.

David Huskins era episcopul prezident al unei comunități carismatice cu mai mult de 4,2 milioane de oameni

Pastorul David Huskins

Apoi, în ultimele câteva săptămâni, am trecut de două ori prin disfuncții congestive ale inimii, ceea ce a forțat anularea conferinței noastre anuale, iar acum mi s-a spus, din punct de vedere medical, că sunt în punctul unei extenuări complete, în timp ce încă mă confrunt cu o disfuncție congestivă cronică a inimii. După trei nopți la terapie intensivă și încă o ședere de două nopți în spital, împreună cu câteva proceduri ulterioare de urmărire a inimii, iar săptămâna trecută, un atac ischemic tranzitoriu (atac minor) și adaptări a tuturor medicamentelor… și în procesul de recuperare continuu, și acceptând odihna la pat, sunt acum forțat să fac imediat câteva schimbări semnificative și importante.

Chiar dacă simt asta și am vorbit despre asta de câțiva ani. Cel puțin următoarele nouăzeci de zile vor fi un timp de terapie fizică și monitorizare intensivă, atât a inimii cât și a arterelor de la gât, și de evitare a amenințării unui alt atac la inimă sau a unui atac cerebral. … Mă supun precauției.

Precum știți cei mai mulți dintre voi, cam cu un an în urmă am scris despre nevoia ca mulți dintre noi să luăm o pauză, să primim consiliere, să cerem un an sabatic sau să facem alte schimbări. Chiar am ținut în ianuarie o conferință despre acest concept. Eu am făcut un plan pentru un an sabatic sau chiar un plan de succesiune. Noi am discutat multe dintre aceste subiecte, dar apoi eu m-am întors repede la rigorile misiunii. Acum este necesar, medical și fizic, să mă adaptez. … Adevărul este totuși că nevoia pentru un an cu adevărat sabatic era de mult așteptată. Efectele acestui atac cerebral minor și a medicamentelor, împreună cu energia pierdută prin disfuncțiile congestive ale inimii, mă fac să fiu foarte confuz, adeseori incapabil să-mi articulez gândurile clar și apoi, de asemenea, sunt toate limitările și luptele fizice. Sunt mulțumitor că toți spun că este temporar și în timp vor lua sfârșit.”

O prietenă de misiune, Sheryl Brady, a făcut o declarație, din care cităm: „Nu știu cum să exprim în cuvinte cât de mare impact a avut în inima mea pierderea prietenului meu, Episcopul David Huskins. Este greu de explicat golul din acest moment. Rugați-vă pentru fiii lui, familia lui, biserica lui și pentru toți acei care au avut privilegiul de a împărți viața cu el. … Era un om care avea cu adevărat inimă pentru legământul biblic.”

[Mark Andrews, Charismatic Church Network Leader Dies in Apparent Suicide. Copyright © 2014 Charisma News.]

Un pastor din Sri Lanka, acuzat de abuz sexual, a încercat să se sinucidă

17.10.2014

Un pastor creștin, care se zice că a ademenit două fete minore în biserică, spunând că ar trebui să-și ofere virginitatea lui Dumnezeu, și care le-a abuzat sexual, a încercat să se sinucidă când ofițerii de poliție s-au dus să-l aresteze vineri, 15 octombrie, a spus Poliția din Chilaw.

Suspectul a fost identificat ca un bărbat căsătorit în vârstă de treizeci de ani din regiunea Irattakulam din Madampe, Sri Lanka. Una dintre victime, care are acum nouăsprezece ani și locuiește în Nattandiya, spusese poliției că suspectul o abuzase mai întâi în interiorul bisericii, când avea cincisprezece ani, și că fusese abuzată de el în câteva alte ocazii după aceea. Cealaltă fată făcuse plângere împotriva suspectului, spunând că a fost abuzată când avea doar treisprezece ani.

Poliția a spus că fuseseră informați că fuseseră făcute mai multe învinuiri de abuz sexual împotriva suspectului de alte câteva femei, dar care nu făcuseră încă plângere.

În timp ce suspectul, care se afla în stare gravă, după ce ingerase otravă, primea tratament la Spitalul din Chilaw, cele două fete, care afirmau că fuseseră abuzate, erau supuse unei examinări medicale. În acest caz vor urma mai multe investigații ale Poliției din Chilaw.

[Jude Samantha, Augustine Fernando, Pastor accused of sexual abuse attempts suicide. Copyright © 2014 Daily Mirror.]

Un pastor s-a sinucis la câteva zile după moartea soției sale

Ianuarie 2015

Un pastor ghanez care nu a putut depăși moartea iubitei sale soții și-a pus capăt vieții la o săptămână după decesul ei.

Pastorul Kwabena Bonsu s-a sinucis la o săptămână după moartea soției sale. Cuplul avea un bebeluș în vârstă de 6 luni.

Pastorul Kwabena Bonsu

Kwabena Bonsu, care era pastor la Catedrala Vieții a Bisericii Evangheliei Foursquare din Ghana s-a omorât la exact o săptămână după ce soția lui a murit din cauza unei dureri îngrozitoare, de origine necunoscută. Într-un bilet suicidar lăsat de dl. Bonsu, el a acuzat-o pe o fostă colegă de apartament, Esther, de uciderea sa și a soției sale.

Într-un bilet suicidar, care se presupune că este scris de decedat, citim: „O iubesc pe soția mea. Esther ne-a ucis. De ce, Esther? Să nu ai pace!” Conform unor rapoarte ale mass-mediei locale, pastorul s-a spânzurat în garsonierea sa, în seara de sâmbătă 13 decembrie, în Accra.

Biletul suicidar al pastorului Kwabena Bonsu

Biletul suicidar al pastorului Kwabena Bonsu

Trupul lui fără viață a fost găsit în jurul orei 6 p.m. în acea zi. Mai târziu s-a aflat că o anume Esther locuia cu cuplul decedat, dar a trebuit să părăsească locul din cauza unei neînțelegeri financiare.

Există presupuneri că perechea, care avea, de asemenea, un bebeluș de șase luni, îi datora lui Esther o sumă mare de bani și nu putea trăi cu o asemenea povară grea. Cazul este încă sub investigație, în timp ce poliția o caută pe fosta vecină a pastorului Kwabena Bonsu.

[Clement Ejiofor, Pastor Commits Suicide Days After His Wife Dies. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www.naij.com, unde nu mai este disponibil.]

Kenya: Un pastor s-a sinucis din cauza unei relații de dragoste

06.01.2015

Un pastor din West Kodumo, regiunea Kabondo Kasipul, s-a sinucis în puzzle-ul unui triunghi amoros.

Se spune că Michael Oywaya, predicator la Biserica Nou Apostolică, trecut de patruzeci de ani, avea certuri de familie frecvente cu soția lui, din cauza implicării lui evidente în relații extramaritale.

Rezidenții spun că Oywaya s-a certat cu soția lui sâmbătă, înainte de a se spânzura în bucătărie.

Una din fiicele lui a găsit trupul și a dat alarma.

Trupul lui a fost dus la Spitalul Rachuonyo Nivel Patru, în timp ce poliția a început o investigație.

[Robert Omollo, Kenya: Pastor Commits Suicide Over Love Affair. Copyright © 2015 AllAfrica.]

Un pastor a ucis alți pastori și s-a sinucis

27.03.2015

Un pastor a omorât prin împușcare alți doi pastori, înainte de a întoarce arma către sine pe 24 martie, în Ebony Park, o suburbie din nordul orașului Johannesburg, Africa de Sud.

Ebony Park, o suburbie a orașului Johannesburg, locul unde pastorul, în vârstă de 69 de ani, a ucis prin împușcare alți doi pastori, înainte de a se sinucide. Nu se cunosc cauzele dublei crime urmate de sinucidere.

Ebony Park, suburbie a orașului Johannesburg

Ofițerul Neldah Sekgobela a spus că se pare pastorul în vârstă de șaizeci și nouă de ani a avut o ceartă scurtă cu unul dintre cei decedați, despre care se crede că este ginerele lui. Se crede că cei trei erau pastori pentru diferite ramuri ale bisericii. „Se spune că decedatul le-a invitat pe cele două victime în casa lui, pentru a discuta ceva despre biserică, înainte de plecarea sa la Mpumalanga pentru motive personale”, a spus Sekgobela.

Se pare că decedatul i-a cerut ginerelui său să vină împreună cu soția lui, fiica decedatului. În timp ce purtau o conversație, fiica decedatului a mers în unul din dormitoare, iar câteva momente mai târziu a auzit focuri de armă. S-a dus în holul unde s-au întâlnit bărbații și l-a găsit pe tatăl ei ținând în mână o armă de foc. Un pastor era deja mort, iar soțul ei a implorat-o să fugă, înainte să moară. Tatăl martorei s-a dus într-una din băi și s-a împușcat. A murit instantaneu.

S-a deschis dosar de cercetare pentru două crime, iar poliția investighează cazul pentru a descoperi motivul uciderilor.

[Pastor murders other pastors, commits suicide. Copyright © 2015 Midrand Reporter.]

Pastorul Seth Oiler a recunoscut aventura cu o femeie din biserică, apoi s-a sinucis

10.06.2015

Pastorul Seth Oiler, căsătorit și tatăl a trei copii, s-a sinucis după ce a recunoscut că a fost implicat într-o relaţie adulteră.

Pastorul Seth Oiler

Un pastor s-a sinucis în propria casă, după ce a recunoscut că a fost implicat într-o relaţie adulteră.

Seth Oiler, în vârstă de patruzeci și doi de ani, căsătorit și tatăl a trei copii, a fost pastor al bisericii First United Methodist din Newark, Ohio. După ce a mărturisit aventura pe care a avut-o cu o femeie din biserică, Oiler a solicitat comitetului să-l suspende din funcţia de pastor al bisericii pentru a urmă o consiliere psihologică împreună cu soţia lui.

Membrii bisericii au înţeles situaţia şi au fost de acord cu solicitările pastorului. I-au oferit sprijinul lor pentru a-l ajuta să treacă peste situaţia creată, i s-a permis să locuiască în continuare în casa parohială şi chiar au fost de acord să i se plătească salariul pe toată durata reabilitării lui.

De aceea, toţi au fost surprinşi de vestea sinuciderii sale. „Avem inima frântă şi suntem foarte uimiţi”, a declarat Lisa Streight, director de comunicare pentru Conferinţa de Vest Ohio.

„Foarte mulţi oameni sunt trişti pentru ceea ce s-a întâmplat, mai ales soţia şi copiii săi. El a servit biserica timp de mai mulţi ani şi avea mulţi colegi şi prieteni. E foarte trist ce s-a întâmplat”, au declarat părinţii lui, Jim şi Maggie Oiler. Ei au spus că sunt foarte mândri de fiul lor şi au mulţumit celor care l-au sprijinit de-a lungul vieţii sale. „Seth a iubit viaţa foarte mult. Avea un zâmbet frumos şi un caracter blând ca al tatălui sau. Suntem atât de mândri de fiul nostru. Seth, odihneşte-te în pace”, a spus mama lui.

[Acontecer Cristiano, Pastor se suicida después de admitir que cometió adulterio. Copyright © 2015 Acontecer Cristiano.]

Un pastor american s-a sinucis dupa ce s-a aflat că avea cont pe un site de relații extraconjugale

10.09.2015

FOTO: John Gibson, 56 de ani, profesor la Seminarul Baptist din New Orleans, s-a sinucis dupa ce s-a aflat că avea cont pe un site de relații extraconjugale.

Pastorul John Gibson

Un pastor american şi-a pus capăt zilelor după ce s-a aflat că era membru pe un site destinat soţilor infideli. John Gibson, de cincizeci și șase de ani, profesor la New Orleans Baptist Seminary, care avea doi copii adolescenţi, a menţionat în scrisoarea de adio că a suferit o ruşine uriaşă.

Totul după ce numele lui şi alte date personale au fost publicate pe internet de hackerii care au atacat site-ul Ashley Madison. Dezvălurile i-ar fi accentuat depresia de care suferea de mai multă vreme.

El a spus, într-o notă lăsată, că acest incident l-a determinat să îşi ia viaţa. Gibson a transmis familiei că îi pare „foarte, foarte rău” pentru cele întâmplate.

[Sursa: www.ziarelive.ro]

Vestea tristă a sinuciderii unui pastor din California (Alfa Omega TV, 06.09.2016)

Biserica Inland Hills din California și-a pierdut pastorul coordonator, pe Andrew Stoecklein, după ce și-a luat viața sâmbăta trecută. Soția lui a scris despre această pierdere imensă pe Instagram, unde a mai scris că soțul ei s-a luptat cu depresie și anxietate. Sinuciderea pastorului aduce în atenția publicului presiunile la care sunt supuși bărbații și femeile care slujesc.

Fernando Garzon: „Pastorii se confruntă cu provocări reale, pentru că se dedică foarte mult oamenilor, iar standardele de comportament și conduită sunt mult mai mari în cazul lor și se simt izolați.”

Pastorul Andrew a lăsat în urmă o soție și trei copii mici. Familia a cerut oamenilor să se roage pentru ei în această perioadă dificilă.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *